Goedkope vakantie Sunny Beach en de Bulgaarse Rivièra

20e6d0dc79365d45f8620c21a172f633 XL

Sunny Beach Bulgarije is een ideale vakantiebestemming voor een voordelige zonvakantie. Steeds meer Nederlanders ontdekken Bulgarije als vakantieland voor een last minute zonvakantie en dat is niet verwonderlijk Het land biedt een zonvakantie voor iedereen. Gezinnen met kinderen, cultuur en natuurliefhebbers of jongeren die willen feesten en uitgaan, iedereen heeft hier een fantastische zonvakantie. Het voormalige Oostblokland Bulgarije heeft naast prachtige brede zandstranden en een bruisend nachtleven namelijk veel meer te bieden.

Sunny Beach en de Bulgaarse Rivièra

Niet alleen heeft Bulgarije een prachtige natuur, sfeervolle steden, idyllische dorpjes en vele prachtige bezienswaardigheden, ook staat Bulgarije bekend om haar warme gastvrijheid en de aantrekkelijke prijzen voor maaltijden en drankjes. Het is nog steeds één van de voordeligste vakantielanden van Europa.

Bulgarije heeft een kustlijn aan de Zwarte zee. Hiermee heeft het beschikking over mooi brede zandstranden, welke af en toe worden onderbroken door rotspartijen. Aan de Bulgaarse kust liggen meerdere badplaatsen. De grootste en meest populaire badplaats aan de Bulgaarse Rivièra is Sunny Beach. Dit is dé vakantiebestemming van Bulgarije.

Sunny Beach

Bij Sunny Beach ligt een bijna zeven kilometer lang en prachtig zandstrand, wat langzaam afloopt in de Zwarte Zee, waar men heerlijk kan bijbruinen en watersporten. In Sunny Beach ligt de lange boulevard, Flower Street, met talloze restaurants, cafés en andere uitgaansgelegenheden, waar men tot diep in de nacht kan feesten en uitgaan. Gedurende de zomer worden hier vele bruisende feesten georganiseerd met vele beroemdheden en internationaal bekende DJ’s. Sunny Beach is dan ook niet voor niets de populairste zonvakantie bestemming in Bulgarije onder de feestende jongeren.

Obzor en Byala

Een andere prachtige badplaats aan de Bulgaarse rivièra is Obzor. Dit sfeervolle kleine plaatsje heeft prachtige brede zandstranden met faciliteiten voor jong en oud. Het centrum van Obzor is een plein waar verschillende straten op uit komen. Hier zijn de souvenir winkels, restaurants en een gezellige markt, waar van alles te koop is. Ook het nabij gelegen Byala heeft een prachtig wit zandstrand en een kleine maar gezellige jachthaven. In de directe omgeving van Byala zijn blauwe baaien en prachtige en uitgestrekte wijngaarden te vinden.

Nessebar

Net onder Sunny Beach ligt de historische stad Nessebar, op een schiereilandje voor de kust. Deze eeuwenoude en typisch Bulgaarse stad is ideaal om een beetje cultuur op te doen. Hier ziet ruïnes uit Griekse en Romeinse perioden. Er zijn prachtige smalle historische straatjes, oude kerken en vestingtoren. Deze prachtige historische stad staat dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Nessebar beschikt ook over een prachtig maar kleiner strand dan bijvoorbeeld Sunny Beach. Hoewel klein, is dit volgens velen, toch één van de mooiste stranden van Bulgarije. In Nessebar zijn voldoende restaurants of tavernes te vinden, waar je even kunt bijkomen van een wandeling langs de kust of door de stad. Geniet hier van heerlijke Bulgaarse specialiteiten of een glas heerlijke Bulgaarse wijn. Geniet aan de Bulgaarse Rivièra van een heerlijke lastminute zonvakantie.