Goedkope vakantie Dubai 2024

Zonvakantie Dubai 2024.✈️️ De goedkoopste vakantiedeals Dubai vind je hier! ✓(super) lastminutes ✓(ultra) all inclusive hotel of resort ✓strandvakantie ✓appartementen en boetiekhotels ✓Goedkoop op vakantie met het beste aanbod vakantie aanbiedingen van [SunDealz.nl]!

Vakantie aanbiedingen dubai

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Handige reisinformatie

Prijs vanaf: € 840,- (8 dagen all inclusive, incl. vlucht)
Beste reistijd: Lente, Herfst, Winter
Werelddeel: Azië
Vliegafstand: minder dan 7 uur
Taal: Arabisch
Valuta: Dirham
Reisdocumenten: Paspoort
Reisvaccinatie: Aanbevolen

Aanbevolen reisaanbieders

Dubai, de oase van Saoedi-Arabië

In De Verenigde Arabische Emiraten, ligt het mooie Dubai. Deze betoverende stad is vaak niet de eerste keus van velen voor een zonvakantie. Maar deze keus is meestal op basis van onwetendheid. Ja, Dubai ligt in het Midden-Oosten en Ja, het is er in de zomer extreem warm. Maar, Dubai is ook een onvergetelijke ervaring. Een echte vakantie zonbestemming voor de liefhebber van luxe, comfort en perfecte verzorging. Een all inclusive vakantie krijgt in Dubai een nieuwe betekenis. Dubai is natuurlijk een woestijn locatie van oorsprong. Dubai stad is dan ook een kunstmatig gecreëerd paradijs. Er is veel groen en dat zonder regen. De stad is schoon, netjes, verzorgd en ingesteld op toerisme. Niemand komt hier te kort. De luxe hotels zijn onbeschrijfelijk gastvriendelijk en comfortabel.

Hoe is het klimaat?

De zomers in Dubai zijn extreem warm, gemiddeld 40°C. Er is ook een hoge luchtvochtigheid en er valt weinig regen. Overdag is de temperatuur meestal hoger dan 40°C. In de nacht koelt het af tot gemiddeld 30°C. De hoogst genoteerde temperatuur in Dubai is 48,5°C. Dit was in juli van 2012. De meeste dagen van het jaar zijn zonnig en warm. De winters zijn kort en koel met gemiddelde temperaturen van 23°C overdag en 14°C in de nacht. Door de ligging aan de woestijn kan er onregelmatig korte regenval zijn. Dit is veelal van december tot en met maart.

Vakantie weer komende 14 dagen

Verwacht voor morgen: bewolkt
26°C 0mm
6m/s 53% 100%
14 april
26°C / 24°C
half bewolkt
15 april
29°C / 24°C
lichte regen
16 april
26°C / 20°C
zware regenval
17 april
24°C / 20°C
zware regenval
18 april
25°C / 23°C
onbewolkt
19 april
26°C / 24°C
onbewolkt
20 april
28°C / 25°C
onbewolkt
21 april
29°C / 26°C
onbewolkt
22 april
31°C / 26°C
onbewolkt
23 april
31°C / 27°C
onbewolkt
24 april
32°C / 28°C
onbewolkt
25 april
32°C / 28°C
onbewolkt

Wat kan je verwachten van de lokale culinaire keuken?

Lamsrack

Culinair is het land een mix van vele bekende internationale keukens. Er is altijd wel een bekend gerecht en wat wils voor iedereen. Ook is op elke hoek wel een restaurant te vinden. Variërend van een klein zaakje waar je voor enkele euro’s een eenvoudige maaltijd heeft, tot luxe restaurants voor 5-gangen diners.

Shoarma is het meest beschikbare- en goedkoopste voedsel en overal verkrijgbaar in Dubai. Het is het Arabische alternatief op de hamburger. Shoarma is vlees dat is gekookt op een spies en dan in dunne reepjes gesneden en gegrild. Het vlees wordt uitgeserveerd op kuhbus (Pita) brood met groenten en dressing. Het kost ongeveer AED 5,- (EUR 1,-). De Shoarma welke wordt verkocht door Indiase restaurants zijn misschien wel de goedkoopste.

Een andere lokale snack is Fala-Fil (Falafel) ook overal te koop en ongeveer voor dezelfde prijs als de Shoarma.

Het grootste deel van de Amerikaanse fastfoodketens hebben hun plaats ook gevonden in Dubai. KFC, Chillies, TGI Fridays, Starbucks, en McDonald's zijn riant aanwezig in de stad.

Veelgestelde vakantie vragen

Wanneer de beste reistijd voor Dubai?

Tijdens de lente, zomer en herfst (half maart tot eind november) is Dubai een aantrekkelijke vakantie bestemming. De lente (maart t/m mei) is al lekker warm met gemiddeld 25°C. In maart is er nog wel wat meer kans op regen, maar dit zijn geen grote hoeveelheden. Al met al is een vakantie naar Dubai het hele jaar door goed mogelijk. Zelfs van december tot maart is het overdag nog 20°C. Door de ligging langs de woestijn is een jaarlijks terugkerende zandstorm over Dubai niet onmogelijk. Van 2008 tot en met 2012 zijn deze in de periode van januari tot en met april geweest. Een storm duurt enkele dagen en zorgt voor verminderd zicht.

Wat is de kleurcode van dubai?

De kleurcode van het vakantie reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten is hoofdzakelijk geel met enkele delen rood. Lees het gehele reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.
[Update: 12:00u, op 12 april 2024 nederlandwereldwijd.nl]

kleurcode verenigde-arabische-emiraten
Kijk voor meer verenigde-arabische-emiraten reisadvies op nederlandwereldwijd.nl

Moet ik vaccineren voor Dubai?

Voor een vakantie naar Dubai is vaccineren (inclusief COVID-19 vaccinatie) niet noodzakelijk, maar wordt wel aangeraden. Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio, Buiktyfus en Hepatitis A

Heb ik een visum nodig voor Dubai?

Nee, voor Dubai heb je geen reisvisum nodig.

Wat is het gezondheidsadvies voor Dubai?

  • Drink geen kraanwater. Gebruik het ook niet om je tanden te poetsen.
  • Drink geen ongekookte melk.
  • Bescherm je voedsel tegen vliegen.

Is een vakantie naar Dubai veilig?

Er wordt nog vaak gevraagd of Dubai veilig is. Het is tenslotte een stad in het midden oosten. In de Verenigde Arabische Emiraten heerst nog een spanningsveld. Het wordt aangeraden om altijd de nieuwsberichten te volgen en waakzaam te zijn. Dubai valt zeker niet onder het huidige risico gebied! Voor een volledig recent reisadvies kan je het best op de website van het ministerie van buitenlandse zaken kijken.

Is een vakantie Dubai duur?

Dubai staat bekend voor luxe en dure vakanties. Maar er zijn zeer voordelige complete pakketreizen naar Dubai al vanaf €480,-. Dubai is de stad waar alles mogelijk is, maar hier hangt vaak wel een prijskaartje aan.

Dubai heeft een grote keus aan goedkope Indiase vegetarische gerechten. Dosa, vada, idlee, samosa, chapati / roti, met royale porties van sabji (gekookte groente stoofpot) zijn royaal verkrijgbaar. Deze complete gerechten kosten meestal minder dan AED 10,- (EUR 2,-).

De duurdere gerechten kosten hooguit AED 20,- (EUR 4,-). In het bijzonder het Meena Bazaar gebied en Karama zijn de plaatsen waar in overvloed deze restaurants aanwezig zijn. De meeste van hen zijn de gehele week open van 7 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds.

Hoe groot is Dubai?

Dubai is een groot gebied (4.114 km²), bijna net zo groot als Noord-Brabant. Een comfortabele vakantie in Dubai gaat gepaard met een super-de-luxe hotel verblijf. Natuurlijk kent de stad vele restaurants, gigantische winkelcentra en een bruisend uitgaansleven.

Zijn er zandstranden in Dubai?

Dubai is één en al wit zandstrand. Het is een heerlijke zonbestemming voor een luxe strandvakantie.

Hoe is het openbaar vervoer in Dubai?

Voor transfers van vliegveld naar hotel zijn er bussen en taxi’s of zelfs limousines van het hotel. Je kan ook gemakkelijk een auto huren op het vliegveld. Rondreizen met auto of bus kan wel, maar in verband met het reisadvies niet overal even veilig. Er zijn geen treinreizen mogelijk.

Wat is het geloof in Dubai?

Het Islam geloof wordt redelijk streng nageleefd, al zal je hier weinig van merken. Inwoners kijken niet snel meer op van toeristen en tolereren veel. Wees zeer voorzichtig met alcohol gebruik. Dronkenschap is uit den boze (en wordt zwaar bestraft) gezien inwoners zelf bijna geen alcohol drinken. Seksualiteit heerst ook nog een taboe op. Ongehuwd samenwonen is bij de wet verboden. Het bezit van drugs is streng verboden en wordt zwaar bestraft!

Hoe kleden in Dubai?

Bij het bezoek aan heiligdommen, zoals moskeeën, is het dragen van respectvolle kleding vereist. Denk hierbij aan het bedekken van schouders, armen en benen. Voor vrouwen is een hoofddoekje vaak verplicht. Naturisme en topless zonnen (op het strand) is NIET toegestaan!