Op vakantie met kinderen in 2024

Dd34e32172fe0202ef287e574244e1d2 XL

Door bijna alle reisaanbieders wordt er rekening gehouden met kindervakanties. Zij hebben arrangementen met kindvriendelijke hotels of een kindvriendelijke camping. Deze hebben allerlei faciliteiten om het voor de ouders zo gemakkelijk mogelijk en voor de kinderen zo leuk mogelijk te maken. Animatieteams hebben allerlei leuke activiteiten en er zijn volop attributen voor kinderen om zich mee te vermaken. Boek ook een goedkope kindvriendelijke vakantie met korting!

Kindervakanties

Een vakantie is niet alleen prettig om naar uit te kijken, maar ook heerlijk om te ervaren. Even ontspannen en niet meer aan het werk en andere dagelijkse zaken denken. Maar wanneer er kinderen meegaan op vakantie, is er voldoende om rekening mee te houden. Kindvriendelijke accommodaties, voldoende leuke dingen voor de kinderen om plezier mee te hebben. Wanneer de kinderen zich vermaken tijdens hun vakantie, dan kan je ook genieten van je vakantie.

Vakantieparken met kinderarrangementen

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Sommige vakantieparken hebben zelfs een kinderthema. Zoals tijdens een Roompot vakantie in Nederland of Duitsland, waar de vakantieparken een Kids Club hebben, met Koos Konijn als mascotte. Veel andere Roompot vakantieparken in Europa hebben een recreatieprogramma, zoals bijvoorbeeld in verschillende Roompot parken in Italië en Frankrijk.

Kindvriendelijke camping en kindvriendelijke hotels in Europa

Turkije, de Spaanse middellandse zee kust, de Italiaanse kust en de Franse kust, aan zowel de Atlantische oceaan als de Middellandse zee, maar ook het binnenland van Frankrijk zijn ieder jaar populair onder de gezinnen die een zonvakantie met kinderen plannen. Via de verschillende reisaanbieders, zoals Corendon, TUI en Sunweb kan uit een breed aanbod van kindervakanties in Europa gekozen worden. Deze gerenommeerde aanbieders hebben tal van goede kindvriendelijke accommodaties in hun portfolio, waar je een heerlijke vakantie met je kinderen kunt beleven.

Zonvakanties geschikt voor elke leeftijd

Kinderen in verschillende leeftijden hebben ook verschillende behoeften, ook op vakantie. Verschillen in accommodaties, animatie en andere activiteiten voor kinderen zijn dan ook belangrijk.

Op vakantie met een baby

Er is eigenlijk geen enkele bestemming, waar je je baby niet mee kunt nemen. Overal zijn wel baby-veilige accommodaties te boeken. Ook het reizen naar je bestemming is met een baby over het algemeen goed te doen, of je nu kiest voor een vliegreis met baby of een autovakantie met baby. Tijdens je vakantie zijn er genoeg mogelijkheden voor je vakantieactiviteiten. Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden.

Tijdens je vakantie zijn er allerlei zaken anders voor je baby. Het eten en het weer kunnen grote invloed hebben op het welzijn of de gezondheid van je kind. Zorg dat je voldoende zaken hiervoor mee neemt, zoals goede zonnebrandcrème, UV-werende shirtjes, een reisapotheek, etc. Babyvoeding verschilt ook van land tot land. Je doet er verstandig aan een paar potjes van thuis mee te nemen.

Op vakantie met een peuter, kleuter of schoolkind

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Peuters, kleuters en schoolkinderen zijn behoorlijk actief. Daar waar peuters en kleuters gemakkelijker mee te nemen zijn op activiteiten die je leuk vindt, weten schoolkinderen zelf heel goed wat zij leuk vinden tijdens de vakantie. Hun ideeën over een leuke vakantie komen misschien niet overeen met wat je leuk vindt, maar wanneer je samen een vakantie plant, zijn er genoeg mogelijkheden voor een fantastische vakantie voor het hele gezin

Rond de Middellandse zee zijn er voldoende prachtige accommodaties, zoals kindvriendelijke vakantieparken en hotels, waar je en je kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Jouw kinderen kunnen hier vriendjes maken, spelen en actief zijn. Daarnaast zijn er vaak voldoende activiteiten die je als gezin kunt doen.

Met schoolgaande kinderen ben je gebonden aan de vakantieperioden, hierdoor reis je in het hoogseizoen. Voor een leuke maar minder dure vakantie, kan je kiezen voor een accommodatie in een minder toeristisch gebied. Uiteraard zijn er ook regelmatig mooie aanbiedingen voor de vakantiebestemming van je keuze.

Op vakantie met een tiener

Tieners en met name de pubers willen nogal eens rebelleren. Dit hoeft je vakantie niet te verpesten. Ook hier geldt, wanneer je kind zich vermaakt, dan hebt ook je een leuke vakantie. Bepaal vooraf samen met je tieners waar je naar toe wilt gaan en wat je van je vakantie verwacht. Met aandacht voor eenieders wensen heeft iedereen een heerlijke vakantie.

Tieners willen graag zelf bepalen wat ze doen. Maar uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor hun welzijn. Het is dan ook belangrijk duidelijk te zijn in zaken als uitgaan naar bijvoorbeeld een disco tijdens vakantie, vakantiegeld, wat ga je als gezin doen en hoeveel tijd willen ze voor zichzelf. Ook is het belangrijk om over mogelijke vakantieliefdes te spreken, hoe ga je daar mee om als ouder, wat is wel okay en wat niet? Bespreek deze zaken vooraf. Zo kan iedereen van een onbezorgde vakantie genieten, voordat je kinderen zonder je op vakantie gaan.