Top 10 kerstvakanties naar de zon 2024

Algarve 201900026 wrt

Waar vind ik de beste kerstvakanties naar de zon? Zon, zee en strand worden nu niet snel geassocieerd met de kerstvakantie, maar wie van heerlijk weer, gezelligheid en heerlijk eten houdt, is een kerstvakantie naar de zon zeker aan te raden. Van de vele winterzon vakantiebestemmingen voor de kerstdagen hebben wij 10 fantastische zonbestemmingen voor een zonnige kerstvakantie uitgezocht. Top 10 met de kerst naar de zon:

1. Canarische Eilanden

tenerife 50853721 123rf

Op slechts een kleine 5 uren vliegen van Amsterdam liggen de Canarische eilanden. Gedurende het jaar is dit een fantastische bestemming voor een zonvakantie en dus ook in december. Geniet hier van heerlijke feestdagen. Er zijn sfeervolle stadscentrums met tal van gezellige uitgaansgelegenheden, de natuur van de eilanden is prachtig en je vind hier tal van leuke toeristische attracties. Ook is er een ruim aanbod aan goede accommodaties met uitstekende voorzieningen en goede service. Zo geniet je op de Canarische Eilanden optimaal van een heerlijke winterzon vakantie tijdens de feestdagen.

2. Kaapverdië

kaapverdie 35304242 123rf

De Kaapverdische eilanden zijn een mooie bestemming voor een zonvakantie. Ook in de winter. De periode van december tot en met juni is de optimale periode voor een vakantie naar Kaapverdië. Met temperaturen die tegen de 25 graden lopen kun je hier heerlijk vertoeven in een luxe resort of excursies maken over de eilanden of voor de kust. Zo kun je hier onder andere walvissen en dolfijnen spotten. Uiteraard kun je hier ook andere watersporten bedrijven. In de luxe all inclusive hotels kun je hier helemaal tot rust komen en volop genieten van een relaxvakantie in december.

3. Florida

florida 1975405 pixabay

De Amerikaanse staat Florida is een heerlijke en veelzijdige vakantiebestemming. Je vind hier bruisende steden, prachtige stranden, een bijzondere natuur en ter zijn diverse toeristische attracties. In de stad Orlando staat bijvoorbeeld een Disney World pretpark. De maanden december tot en met maart zijn de beste maanden voor een reis naar de Verenigde Staten. De Amerikanen hebben het kerstfeest ook diep in hun cultuur verwoven, waarmee Florida dan ook een heerlijke bestemming is voor een kerstfeest onder de zon. Geniet van lange dagen op het strand en een heerlijk kerstfeest, tijdens een winterzon vakantie Florida in december.

4. Caribbean

caribbean 2528635 pixabay

Qua temperatuur zit je ook in de Caribbean het gehele jaar goed, deze ligt constant tegen de 30 graden. In december is het stormseizoen achter de rug en kun je hier volop genieten van heerlijk zonnig weer. Je vindt op eilanden als bijvoorbeeld Aruba, prachtige stranden en uitstekende hotels en accommodaties. Je kunt mooie uitstapjes maken over het eiland, duiken of snorkelen voor de kust en genieten van de Caribische sferen in de steden en uitgaansgelegenheden. Hier kun je heerlijk genieten van een kerstvakantie onder de zon.

5. Thailand

thailand 2084350 pixabay

Thailand kent gedurende het jaar constante temperaturen boven de 30 graden. December tot en met maart is de beste periode voor een vakantie naar Thailand. Het eiland Phuket met de gelijknamige bruisende hoofdstad is hier een populaire vakantiebestemming. Er zijn hier mooie stranden, bezienswaardigheden en gezellige stadscentra en uitgaansgelegenheden. Voor ieder wat wils. Met een huurscooter kun je prima delen van het eiland verkennen, pas echter wel op voor fraude met de verhuurd van scooters en jetski's. De vluchttijden naar Thailand zijn ongeveer 13 uur.Het caribisch gebied is iets dichterbij en kent ook een heerlijk zonnig klimaat voor een winterzon vakantie met kerst.

6. Marokko

marokko 2814714 pixabay

Het Noord-Afrikaanse land Marokko heeft met Marrakech een enorme toeristische trekpleister. Rondom de stad kun je verblijven in prachtige resorts met goede voorzieningen en uitstekende service. In de stad vind je diverse historische bezienswaardigheden en kun je de cultuur van Marokko ontdekken. In december liggen de temperaturen in Marokko zo tegen de 20 graden, ideaal om leuke uitstapjes te maken. Bezoek de vele bezienswaardigheden, maak excursies of ontspan met aangenaam weer in je resort, terwijl je geniet van een heerlijke kerstvakantie in Marokko.

7. Gambia

gambia 2660541 pixabay

Aan de oevers van de Gambia rivier ligt het gelijknamige land. In december is hier het stormseizoen net achter de rug en kun je hier weer heerlijk genieten van zon, zee en strand. Aan de Atlantische Oceaan kust vindt je ellenlange goudgele stranden en mooie resorts met uitstekende voorzieningen en goede service. Je kunt ook mooie excursies maken en zo de natuur en de cultuur ontdekken. De plaats Serrekunda is de toeristische trekpleister van Gambia. Vanwege politieke spanningen kan het onrustig zijn en geldt er een aangescherpt reisadvies. Bekijk hier het actuele reisadvies voor Gambia van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

8. Egypte

egypte zeeschildpad 50189957 123rf

Ieder jaar is ook het Rode Zee gebied in Egypte een populaire vakantiebestemming, met als populairste badplaats Hurghada. Deze regio staat bekend om de vele all inclusive resorts met uitstekende voorzieningen en service. Ook in de winter liggen de temperaturen hier mooi in de 20 graden en is er bijna geen neerslag. De Rode Zee heeft als extra aantrekkingskracht de meest noordelijke koraalriffen ter wereld, waar je heerlijk kunt snorkelen en duiken, ook in december. Voor bepaalde delen van Egypte geldt echter wel een aangescherpt reisadvies. Bekijk het reisadvies voor Egypte, zoals aangegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

9. De Algarve

algarve 2928841 pixabay

Even als de bestemmingen in Zuid Spanje zijn ook de bestemmingen in de Portugese Algarve gemakkelijk dichtbij. Het weer is hier net iets warmer, met de temperaturen boven de 15 graden. Met deze gematigde temperaturen kun je lekker actief zijn en leuke uitstapjes maken. Ga wandelen in de natuur, bezoek bezienswaardigheden of andere toeristische attracties of pak gezellig een terrasje mee. Met de vele populaire badplaatsen zul je hier ook veel goede accommodaties vinden, tegen een scherpe prijs. Wil je tijdens de kerstdagen liever nog iets hogere temperaturen, dan kun je beter iets verder zuidelijk reizen.

10. Andalusië

andalusie 2013515 pixabay

Aan de Spaanse Middellandse Zee kust liggen vele mooie vakantiebestemmingen voor een winterzon vakantie. Ieder jaar trekken vele Nederlandse toeristen hier dan ook naar toe voor een winterzon vakante. Vanwege het klimaat is het weer hier aangenaam mild. Met temperaturen boven de 10 graden is het uitstekend weer om hier lekker actief te zijn. De bestemmingen in Andalusië zijn met slechts een goede 2 uur vliegen ook gemakkelijk dicht bij. Als populaire vakantiebestemming heeft Andalusië een ruim aanbod van goede accommodaties in zowel de zomer als de winter. Wil je tijdens de kerstdagen liever nog iets hogere temperaturen, dan kun je beter iets verder zuidelijk reizen.