Goedkope vakantie Israël 2024

Zonvakantie Israël 2024.✈️️ De goedkoopste vakantiedeals Israël vind je hier! ✓(super) lastminutes ✓(ultra) all inclusive hotel of resort ✓strandvakantie ✓appartementen en boetiekhotels ✓Goedkoop op vakantie met het beste aanbod vakantie aanbiedingen van [SunDealz.nl]!

Vakantie aanbiedingen israel

The Reef Eilat by Herbert Samuel

The Reef Eilat by Herbert Samuel

Israël » Rode Zee » Eilat
7.4 / 10
Meer Info
Zaterdag 9 november 2024
4 Dagen
Logies ontbijt
Inclusief vlucht en transfer
• Prijs per persoon.
• Excl. € 0,- boekingskosten.
• Excl. eventuele lokale toeristenbelasting.
€ 1421,- € 2030,- - 30%
Dan Panorama Tel Aviv

Dan Panorama Tel Aviv

Israël » Tel Aviv » Tel Aviv
8.6 / 10
Meer Info
Dinsdag 3 december 2024
3 Dagen
Logies ontbijt
Inclusief vlucht en transfer
• Prijs per persoon.
• Excl. € 0,- boekingskosten.
• Excl. eventuele lokale toeristenbelasting.
€ 962,- € 1203,- - 20%
Isrotel Royal Beach Tel Aviv

Isrotel Royal Beach Tel Aviv

Israël » Tel Aviv » Tel Aviv
8.7 / 10
Meer Info
Zondag 8 september 2024
4 Dagen
Logies ontbijt
Inclusief vlucht en transfer
• Prijs per persoon.
• Excl. € 0,- boekingskosten.
• Excl. eventuele lokale toeristenbelasting.
€ 1016,- € 1411,- - 28%
Elke dag de nieuwste (last minute) vakantiedeals van de beste reisorganisaties verzameld. Bekijk de vakantie aanbiedingen van vandaag.
Rode Zee € 1421,- p.p. 4 Dagen Logies ontbijt, The Reef Eilat by Herbert Samuel
Tel Aviv € 962,- p.p. 3 Dagen Logies ontbijt, Dan Panorama Tel Aviv
Tel Aviv € 1016,- p.p. 4 Dagen Logies ontbijt, Isrotel Royal Beach Tel Aviv

Handige reisinformatie

Prijs vanaf: € 885,- (8 dagen logies+ontbijt, incl. vlucht)
Beste reistijd: Gehele jaar!
Werelddeel: Azië
Vliegafstand: minder dan 5 uur
Taal: Hebreeuws
Valuta: Sjekel
Reisdocumenten: Paspoort
Reisvaccinatie: Aanbevolen
Reisadvies: NEGATIEF! (toon reisadvies)

Aanbevolen reisaanbieders

Israël, zonvakantie naar het heilige land

Het zonovergoten Israël is een prachtig land voor een zonvakantie. Het heeft een lange kustlijn aan de Middellandse zee, met prachtige steden als Tel Aviv, Haifa en Netanya. Ook aan de Rode Zee, in de Golf van Akaba, heeft Israël een kleine kuststrook, hier ligt Eilat. Dé bestemming voor duikers en snorkelaars, die willen genieten van de prachtige koraalriffen in de Rode Zee. Een zonvakantie naar Israël is een prachtige mix tussen ontspannen in de zon, op het strand en het bezoeken van culturele, religieuze en natuurlijke bezienswaardigheden. Bewonder de brute schoonheid van de Negev-woestijn, duik bij de prachtige koralen in de Rode Zee, geniet aan de Middellandse zee stranden van Israël en ontdek de geschiedenis en cultuur van dit mooie land.

Strandvakantie in Israël

Tussen Tel Aviv en Haifa ligt een lange kuststrook met vele goudgele zandstranden. Hier ligt ook de badplaats Netanya. Deze zone is de grootste van de vier gebieden waar in Israël zonvakantie bestemmingen liggen. In het noord oosten ligt de stad Tiberias, aan de Zee van Galilee. In het oosten ligt de Dode Zee, aan de grens met Jordanië en in de meest zuidelijke punt de stad Eilat.

Jaarlijks komen er met name veel toeristen naar Eilat om te duiken en te snorkelen. Het water is hier erg helder en het is er rijk onderwaterleven. Hier kan men duiken tussen meer dan 200 soorten koraal in het meest noordelijke koraalrif ter wereld. In dit deel van de Rode Zee leven ook Dolfijnen, welke je kan spotten bij Dolphin Reef.

Wissel je zonvakantie en strandvakantie af met een bezoek aan de Bijbelse steden Jeruzalem en Bethlehem en bewonder de prachtige bezienswaardigheden. Of maak excursies naar bijvoorbeeld de Negev woestijn, de historische stad Petra in Jordanië of naar het Egyptische schiereiland Sinaï.

Hoe is het klimaat?

In Israël heersen drie klimaattypen. Het mediterrane klimaat aan de westelijke kustregio, een steppeklimaat in het noorden en oosten. In het zuiden heerst een woestijnklimaat. Met name in het zuiden en het midden van het land, betekent dit droogte en hoge temperaturen. In het noorden van het land, valt vijf maanden per jaar valt er zo weinig neerslag dat dit te verwaarlozen is. In december en januari kan er echter wel twintig centimeter regen per maand vallen. In de zomer schijnt de zon tot wel 12 tot 13 uren per dag en op volle sterkte. Dit houdt in dat er goed met zonnecrème gesmeerd moet worden en met een hoge factor. De temperatuur van het zeewater ligt hier gedurende het jaar tussen de 17 en 28 graden.

In het zuiden van het land, waar de badplaats Eilat ligt, valt gedurende het jaar bijna geen regen. De temperatuur is hier al vroeg in het jaar boven de 20 graden en zelfs in de winter kunnen deze temperaturen gehaald worden. Het zeewater in de Rode Zee is gedurende het jaar altijd ergens tussen de 21 en 28 graden. Hier kan dus heerlijk gezwommen en gedoken worden.

Vakantie weer komende 14 dagen

Verwacht voor morgen: licht bewolkt
23°C 0mm
6m/s 62% 28%
1 juni
23°C / 20°C
onbewolkt
2 juni
25°C / 21°C
onbewolkt
3 juni
25°C / 22°C
onbewolkt
4 juni
26°C / 21°C
onbewolkt
5 juni
26°C / 22°C
onbewolkt
6 juni
26°C / 22°C
onbewolkt
7 juni
26°C / 22°C
onbewolkt
8 juni
28°C / 22°C
onbewolkt
9 juni
27°C / 22°C
onbewolkt
10 juni
25°C / 22°C
bewolkt
11 juni
25°C / 22°C
lichte regen
12 juni
26°C / 21°C
onbewolkt

Wat kan je verwachten van de lokale culinaire keuken?

Falafel

Net als landen als Italië, Griekenland en Kroatië, heeft de Middellandse zee en het bijbehorende klimaat een duidelijke invloed op de Israëlische keuken. Met de olijven, vis vlees, fruit en zuivel producten die zo typisch voor de Mediterrane keuken zijn is dit wellicht de gezondste voeding ter wereld. De Israëlische keuken weet zich echter wel te onderscheiden van de Mediterrane keuken, met name door het bereiden van Koosjer eten.

Israël is een producent van groente, fruit en zuivelproducten. Dit is dan ook overal verkrijgbaar en wordt tijdens de maaltijden geserveerd. Naast deze producten, kent de Israëlische keuken vele verschillende ingrediënt uit de hele wereld. Na de 2e wereld oorlog kwamen er Joden van uit de hele wereld naar Israël en namen allerlei gerechten en eetgewoonten met zich mee. Hierdoor ontstond een gevarieerde en dynamische eetcultuur in Israël. Naast de traditionele Israëlische gerechten, zoals Humus, Falafel, Tahina en Shawarma zijn er ook volop internationale gerechten te krijgen. Heb je zin in Pizza, Sushi of een hamburger dan is ook dit overal verkrijgbaar.

In Israël wordt Koosjer gegeten. Dit houdt niet alleen in dat bepaalde producten niet gegeten mogen worden, maar ook dat bepaalde producten niet met elkaar in aanraking mogen komen. Ook niet na het eten. Zo mag zuivel niet in aanraking komen met vlees. Na het avondeten, waar vlees wordt geserveerd, is koffie met melk uit den boze. Er moet minimaal 6 uur tussen het nuttigen van vlees en zuivel zitten. Dit is beschreven in de Kasjroet of spijswetten.

Wat mag wel en wat niet in de spijswetten

Wat vlees betreft, moet het dier gespleten hoeven hebben en zijn voer herkauwen. Rundvlees mag dus wel gegeten worden, maar paardenvlees of varkensvlees niet. Insecten mogen niet gegeten worden, afgezien van vier soorten sprinkhanen.

Vis moet schubben en vinnen hebben. Garnalen en schaaldieren mogen niet gegeten worden evenals de vissoorten zonder schubben en vinnen, zoals paling.

De meeste soorten gevogelte kunnen gegeten worden, een aantal dieren zoals Ooievaar, Reiger, Raaf en Zwaan mogen niet gegeten worden.

Veelgestelde vakantie vragen

Wanneer de beste reistijd voor Israël?

Door de verschillende klimaatsoorten is tussen de verschillende delen van het land, het weer ook beduidend anders. Afhankelijk van je wensen en je bestemming in Israël zijn er verschillende perioden waarin men het beste naar Israël kan reizen. Over het algemeen echter zijn de perioden april en mei of augustus en september de meest aangename perioden om een reis naar Israël te boeken. Aan de Middellandse zee kust, zorgt de wind vanaf zee voor verkoeling, wat het verblijf hier net even wat meer aangenaam maakt.

Ga je naar het zuiden dan is de winter de beste periode om hier te verblijven. De temperaturen zijn nog steeds hoog, maar zeker niet te hoog, er valt geen neerslag en de temperatuur van de zee is aangenaam. De winter hier, voelt als de zomer.

Wat is de kleurcode van israel?

Reist u naar Israël? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
[Update: 02:00u, op 30 mei 2024 nederlandwereldwijd.nl]

kleurcode israel
Kijk voor meer israel reisadvies op nederlandwereldwijd.nl

Moet ik vaccineren voor Israël?

Voor een vakantie naar Israël is vaccineren (inclusief COVID-19 vaccinatie) niet noodzakelijk, maar wordt wel aangeraden. Aanbevolen vaccinaties: Hepatitis A, Denque

Heb ik een visum nodig voor Israël?

Nee, voor Israël heb je geen reisvisum nodig.

Wat is het gezondheidsadvies voor Israël?

  • Je kan beter geen kraanwater drinken.

Is een vakantie naar Israël veilig?

Israël ligt in een instabiele regio, met oorlogen, terrorisme en spanningen. De grensgebieden met Syrië, Gaza, Egypte en Libanon hebben een verhoogd risico. Voor de toeristische gebieden geldt dat men bedacht moet zijn op veiligheidsrisico’s, er geldt echter geen negatief reisadvies. Bezoekers van Palestijnse of niet-westerse achtergrond moeten rekening houden met extra controles op luchthavens. Mensen met een Palestijns paspoort mogen niet via luchthaven Ben Gurion reizen.

Is een vakantie Israël duur?

Van de landen in het Midden-Oosten is Israël het duurste vakantieland. De prijzen zijn echter vergelijkbaar met die in Nederland. Wat dat betreft is Israël dus niet een bijzonder duur vakantieland. Het is wel zo, dat in de toeristische gebieden, de prijzen een stuk hoger liggen dan in de rest van het land.

Hoe groot is Israël?

Israël is kleiner dan vaak gedacht wordt (22.072 km²). Het land is iets groter dan de helft van Nederland.

Zijn er zandstranden in Israël?

Israël kent mooie stranden gelegen aan de Middellandse Zee. Onder andere is Eilat een populaire zonbestemming voor een heerlijke strandvakantie.

Hoe is het openbaar vervoer in Israël?

De beste manier om te reizen in Israël is met een auto. Wanneer je hier een auto huurt, kan je dat het beste voor je reis al boeken. In Israël is het openbaar vervoer via bussen uitstekend geregeld, zowel binnen als buiten de steden. Er geldt echter wel een algemeen veiligheidsrisico aan het reizen per bus, met name in de risico gebieden, maar ook daarbuiten. Reizen met de auto of taxi heeft daarom de voorkeur. Er is ook een uitgebreid spoornetwerk in Israël.

Wat is het geloof in Israël?

Israël is een voornamelijk Joods land. Daarnaast is er de islam, christendom en een regionale religie, Druus. Er zijn dan ook diverse regels, gewoonten en fatsoensnormen om rekening mee te houden. Het weekend bestaat in Israël uit één dag en dat is de zaterdag. Rond Eilat, wat behoorlijk westers is en op het toerisme is gericht, merkt men weinig van de Sabbat. Het bezit van drugs is streng verboden en wordt zwaar bestraft!

Hoe kleden in Israël?

Op de heilige plaatsen van joden, christenen en islamieten wordt van mannen verwacht dat ze een lange broek dragen en dat het bovenlichaam niet ontbloot is. Op voor joden heilige plaatsen moeten zij hun hoofden bedekt houden; er liggen daar echter altijd kartonnen ‘keppeltjes’ klaar. Van vrouwen wordt verwacht dat ze de schouders en bovenarmen bedekt houden, mini rokken en shorts zijn op dit soort plaatsen ongewenst. Naturisme en topless zonnen (op het strand) is NIET toegestaan!