✔ Goedkope Coronatest voor reizen: €109,- ➜ Conform Covid-19 protocol heeft u een PCR test reiscertificaat nodig voor alle vakanties (ook als u gevaccineerd bent). De PCR test kunt u vandaag regelen (dezelfde dag uitslag)! ❤

Goedkope snorkelvakantie & duikvakantie 2021

Snorkelen 15073350 123rf

Duiken en snorkelen zijn populaire activiteiten tijdens een zonvakantie of strandvakantie. Er zijn zoveel mooie vakantiebestemmingen die een prachtige onderwaterwereld hebben en er valt zoveel te zien. Kleurrijke koralen, prachtige dieren, allerlei soorten wrakken. Ieder gebied, iedere vakantiebestemming, de wereld onder het wateroppervlak is overal mooi maar toch zo anders. En ieder werelddeel heeft zo zijn eigen iconische duikbestemmingen.

Goedkope snorkelvakanties duikvakanties

De mooiste snorkel- en duikbestemmingen

Overal op de wereld zijn prachtige vakantiebestemmingen te vinden, waar men heerlijk kan duiken of snorkelen. Overal is het even bijzonder, maar toch anders. In Mexico kan men heerlijk grotduiken, in Kroatië is wrakduiken mogelijk. Koraalduiken kan op verschillende plaatsen in de wereld. Hier zijn dan ook de mooiste en kleurrijkste en meest bijzondere dieren te zien, van schildpadden, clownvissen tot walvishaaien en lamantijnen.

Snorkel- en duikvakantie Europa

Van IJsland tot de Middellandse Zee zijn er prachtige duiklocaties te vinden. De Nederlandse Oosterschelde is één van die gebieden waar men uitstekend kan duiken. Hier vindt men geen riffen of exotische dieren, maar het is zeker prachtig. Ook in de Nederlandse wateren en het kustgebied, valt genoeg te zien aan bijzondere dieren en planten.

Het Middellandse Zeegebied is dan al heel anders dan de Noordelijke gebieden in Europa. De ruwe Kroatische kust leent zich uitstekend voor het duiken. Scheepswrakken, vliegtuigwrakken, prachtige dieren en planten, het is begrijpelijk dat Kroatië een populaire duikbestemming is.

Andere populaire duikbestemmingen zijn Cyprus, Turkije, Malta, Mallorca en de Spaanse Costa’s. Het Middellandse Zee gebied kent vele mooie en verrassende duiklocaties.

 • Duikvakantie Kroatië
 • Duikvakantie Cyprus
 • Duikvakantie Malta
 • Duikvakantie Spanje

Snorkel- en duikvakantie Afrika

Duikvakantie Schildpad

De Rode zee bij Egypte is waarschijnlijk de bekendste duikbestemming van het continent. Vanuit de populaire badplaats Hurghada, Havenstad Sharm el Sheikh en de stad Marsa Alam kan men de koraalriffen in de Rode Zee gemakkelijk bereiken. Hier bevinden zich de meest noordelijke koraalriffen ter wereld.

Langs het continent liggen verschillende eilanden en eilandengroepen, waar men ook uitstekend kan duiken en snorkelen. De Seychellen, Mauritius, de Kaapverdische eilanden en natuurlijk de Canarische Eilanden. Maar ook Zuid Afrika mogen we niet overslaan, met haar prachtige dieren, op het land en in de zee.

 • Duikvakantie Egypte
 • Duikvakantie Seychellen

Snorkel- en duikvakantie Azië, Australië en Oceanië

Duikvakantie Koraal

In Azië zijn de mooiste en meest idyllische gebieden te vinden. Neem bijvoorbeeld Halong Bay in Vietnam, de kust rond om Bali of Sri Lanka. De koraalriffen van de Malediven zijn uitermate geschikt om heerlijk duiken of snorkelen tussen bijzondere dieren die in de Atollen leven.

Australië staat bekend om The Great Barrier Reef, een fantastisch groot koraalrif, of eigenlijk het grootste koraalrif in de wereld. Vanuit de Australische steden Cairns en Townsville is het rif gemakkelijk te bereiken. Ruim 2900 riffen strekken zich hier uit over een lengte van ruim 2600 kilometer.

Ook in andere gebieden, zoals Tahiti en Bora Bora kan uitstekend gesnorkeld en gedoken worden. Deze koraal eilanden en atollen bieden prachtige natuurgebieden om te verkennen en te bewonderen. Het noordelijker gelegen Hawaii is een populaire vakantiebestemming voor toeristen uit de hele wereld. Ook hier kan men fantastisch duiken rond de vulkaaneilanden.

 • Duikvakantie Thailand
 • Duikvakantie Bali
 • Duikvakantie Malediven
 • Duikvakantie Australië

Snorkel- en duikvakantie Zuid-Amerika

Duikvakantie Walvishaai

Aan de oostkust van Zuid Amerika liggen de Galapagos eilanden. Deze vulkaan eilanden zijn het thuis van unieke planten en dieren. Hier kan men duiken tussen de enorme walvishaaien, zeeschildpadden en talloze andere prachtige en kleurrijke dieren. Het duiken hier is een belevenis.

Aan de oostkust van Zuid Amerika vindt men het Caribisch gebied. De verschillende eilanden zijn bekende en populaire zonvakantie bestemmingen. Uiteraard zijn Aruba, Bonaire en Curaçao erg populair en men kan hier prima duiken. Ook in vele andere eilanden in de Caribbean kan er uitstekend gedoken en gesnorkeld worden.

 • Duikvakantie Caribbean

Snorkel- en duikvakantie Noord-Amerika

Ook het Mexicaanse eiland Cozumel, in het Caribisch gebied is een bijzondere plek om te gaan duiken. Het is erg in trek als snorkel- en duik vakantie bestemming bij Amerikanen maar ook bij Britten en Duitsers. Ook de Bahama’s en Florida bieden een bijzondere ervaring met het duiken. Zo kan men in Florida duiken met Lamantijnen, deze prachtige logge dieren zijn erg vriendelijk en nieuwsgierig.

 • Duikvakantie Mexico
 • Duikvakantie Florida
 • Duikvakantie Bahamas

Bekijk ook: Beste snorkelplekken