✔ Veilig en verantwoord op vakantie in Corona tijd; ➜ Onze reispartners hanteren reis- en verblijf maatregelen conform Covid protocol. ❤

Actieve Vakantie 39660095 123rf

Sportieve actieve vakantie naar de mooiste bestemmingen. Het is heerlijk ontspannend om tijdens een vakantie allerlei leuke dingen te gaan doen. En iedereen heeft zo zijn favoriete manier om dit in te vullen. Bezienswaardigheden bezichtigen is natuurlijk een leuke activiteit, net als wandelen, golfen, duiken en snorkelen. Er zijn echter zoveel leuke activiteiten mogelijk én je kan natuurlijk veel activiteiten in één vakantie combineren. Niet alleen hebben veel resorts de mogelijkheden voor tal van activiteiten, ook in de omgeving is vaak van alles mogelijk voor een sportieve en actieve vakantie.

Vakantievergelijker Sportieve Vakanties

Goedkope sportvakanties

TUI SPORTS en TUI Club Robinson

Tussen een actieve en een sportieve vakantie kan veel verschil zitten. Iedereen vindt het leuk om tijdens de vakantie aan in ieder geval een aantal activiteiten deel te nemen. De vakantieresorts bieden hier gelegenheid genoeg voor. Maar er zijn natuurlijk ook de vakanties die echt in het teken staan van een sport, zoals een hardloop of marathon vakantie of een wielren-reis. Met TUI Sports reis je naar 8 marathons of naar verschillende wielren evenementen. Met Club Robinson van TUI kan je tijdens je vakantie sporten met extra's. Proeflessen, begeleiding, een goed bijpassend maaltijd programma en natuurlijk een stukje wellness. Uiteraard kan je ook los van TUI Sports of TUI Robinson zelf ook aan allerlei activiteiten of sporten deelnemen tijdens je vakantie.

Actieve all inclusive vakanties

Actieve Vakantie All Inclusive

De all inclusive resorts bieden naast de uitgebreide service met betrekking tot luxe en comfort vaak ook veel mogelijkheden om te sporten of deel te nemen aan allerlei andere activiteiten in het resort. Zo zijn er vaak fitness ruimten aanwezig evenals tennisbanen of zwembaden en is er een animatieteam aanwezig dat voor vermaak en beweging zorgt. Om te ontspannen zijn er daarnaast vaak ook wellness faciliteiten aanwezig of kan er yoga beoefend worden. Zo kan je even de spieren ontspannen en soepel houden, zodat je tijdens je vakantie niet met spierpijn hoeft rond te lopen.

Je kan gemakkelijk zelf op eigen initiatief ook buiten het resort actief kunt zijn. Fietsverhuur, duikscholen, golfbanen, surf of windsurf mogelijkheden en tal van andere activiteiten rondom het resort worden vaak mogelijk gemaakt vanuit het resort of zij hebben contact met instanties die dit mogelijk maken.

Extreme sporten tijdens je zonvakantie

Actieve Vakantie Basejump

Een heerlijke ontspannende zonvakantie is natuurlijk ook de uitgelezen mogelijkheid om de wat extremere activiteiten te beoefenen. Rotsklimmen, abseilen, survival, kayakken, mountainbiken, parasailen, skydiven, basejumpen, parachutespringen, je kan het zo gek niet bedenken of op de meeste vakantiebestemmingen is het mogelijk.

Navagio Beach op Zakynthos is één van de meest bekende stranden van Griekenland. De rotsen om het strand zijn een populaire plek voor basejumping. Op iedere vakantiebestemming zijn tal van leuke en spannende activiteiten en zelfs extreme sports mogelijk.

Zo kan je een ontspannende vakantie combineren met spanning en avontuur. Dit soort extreme activiteiten zijn echter wel gespecialiseerd en zitten dan ook niet bij je vakantie inbegrepen.

Top vakantiebestemmingen voor een actieve zonvakantie

Actieve Vakantie Canarische Eilanden

Op iedere vakantiebestemming zijn tal van verschillende leuke en spannende activiteiten en sporten mogelijk. De populairste bestemmingen voor een actieve of sportieve zonvakantie zijn, Kroatië, de Spaanse Kust, Portugal, De Canarische Eilanden, Griekenland en Frankrijk. Ook landen als Oostenrijk en Duitsland zijn in de zomer populaire zonvakantie bestemmingen voor een avontuurlijke vakantie.

Of je graag gebruik maakt van de all inclusive voorzieningen in prachtige resorts, of je trekt er graag op uit voor een avontuurlijk vakantie. Niet alleen in Europa, maar op iedere bekende vakantiebestemming zijn vele spannende activiteiten mogelijk. TUI heeft met Club Robinson een fantastisch pakket voor actieve vakanties en met TUI sports zitten er prachtige sport evenementen in het pakket. Voor iedereen die van sport en activiteit houdt tijdens een vakantie, zijn er prachtige reizen te vinden.