Goedkope rolstoelvakantie (mindervaliden) 2023

Rolstoelvakantie 112397195 123rf

Mindervaliden vakanties ~ rolstoelvriendelijke vakantie naar de mooiste vakantiebestemmingen! Met een lichamelijke beperking, kan het reizen een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig zijn veel accommodaties en resorts geschikt voor mindervalide reizigers. Er zijn voldoende zaken om mee rekening te houden, er hoeft echter niets in de weg te staan, om zorgeloos te kunnen genieten van een heerlijk ontspannende zonvakantie.

Aanbiedingen mindervaliden vakanties

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Aanbevolen reisaanbieders

Rolstoelvriendelijke zonvakanties

Voor reizigers met een lichamelijke beperking kan het reizen lastig zijn, of op zijn minst uitdagend. Gelukkig zijn er bij veel reisorganisaties voldoende mogelijkheden om een zorgeloze vakantie mogelijk te maken, zonder dat er veel hindernissen op treden. Het kan zijn dat bepaalde zaken geregeld moeten maken om de reis vlekkeloos te laten verlopen. Hiervoor kan je overleggen met je reisorganisatie. Zij kunnen noodzakelijke zaken op de luchthaven, bij de transfer of in het resort voor je regelen.

Hoe vind ik rolstoelvriendelijke vakanties?

rolstoelvakanties

Reisaanbieders als Sunweb, Lavida travel, VakantieDiscounter en Eliza was Here, maken het de reizigers gemakkelijk een rolstoelvriendelijke vakantie te vinden, online. Zo hoef je niet, voor je favoriete vakantiebestemming alle hotels en accommodaties te bekijken, maar kan je de rolstoelvriendelijke accommodaties er gemakkelijk uit filteren.

Heb je toch meer hulp hierbij nodig, dan zijn de reisorganisaties voor extra hulp bereikbaar.

Waar rolstoelvriendelijke vakanties in Europa?

rolstoelvakantie europa

De populaire vakantielanden Griekenland, Portugal, Spanje en Italië hebben volop rolstoelvriendelijke resorts in hun vakantiebestemmingen. De kans is dus groot dat je in je favoriete vakantiebestemming niet alleen van alle gemakken bent voorzien, maar ook van de noodzakelijke hulpmiddelen, die je verblijf net even wat gemakkelijker maken. In de populaire vakantielanden rond de Middellandse Zee, maar ook in Turkije en op de Canarische Eilanden zijn honderden rolstoelvriendelijke accommodaties beschikbaar.

Waar rolstoelvriendelijke vakanties buiten Europa?

rolstoelvakantie buiten europa

Buiten Europa worden er door de reisaanbieders uiteraard ook rolstoelvriendelijke vakanties aangeboden. Populaire bestemmingen als Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten en Aruba, Bonaire en Curaçao in het Caribisch gebied zijn goed vertegenwoordigd in het aanbod. In andere landen, zoals Tanzania, de Filipijnen, maar ook landen als de Malediven is een rolstoelvriendelijke vakantie prima mogelijk. Het aanbod is echter wel een stuk kleiner.

Alle thema vakanties