Homovakantie reizen (gayvakantie) 2023

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
Canarische Eilanden: Vanaf €381,- 8d logies+ontbijt incl. vlucht
Spanje: Vanaf €349,- 8d logies+ontbijt incl. vlucht
Griekenland: Vanaf €314,- 8d logies+ontbijt incl. vlucht
Curaçao: Vanaf €1149,- 8d logies+ontbijt incl. vlucht

Zonvakanties naar gay vriendelijke landen! Bezoek de mooiste LGBTQ vriendelijke vakantiebestemmingen in Europa, Amerika en de Caribbean. Verblijf in luxe stijlvolle accommodaties, in de buurt van populaire uitgaansgebieden en gay-bars. Geniet van zon, zee, strand, het bruisende uitgaansleven en zo veel meer. Bezoek fantastische zonbestemmingen, waaronder Gran Canaria, Mykonos, Florida of de Costa del Sol. Ook prachtige steden als New- York, Berlijn of Barcelona zijn een heerlijke bestemming voor een ontspannende vakantie.

Aanbiedingen gayvakanties

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders: Sunweb, Tui, Prijsvrij of Travelstore.

Beste reisaanbieders gayvakanties

Gay-vriendelijke vakantiebestemmingen

Over heel de wereld zijn tal van prachtige vakantiebestemmingen te vinden. Homovriendelijke vakantiebestemmingen vindt men voornamelijk in Europa, Amerika en het Caribisch gebied. Bepaalde gebieden, zoals een aantal landen in Afrika, het Midden Oosten en Azië zijn verre van homovriendelijk. Voor een onbezorgde ontspannende gay-friendly vakantie, reist men dan ook het beste naar een fantastische bestemming in Europa, Amerika of de Caribbean.

Waar de beste homovakanties Europa?

gayvakantie europa

Europa staat over het algemeen bekend als liberaal en geheel open tot de LGBTQ gemeenschap. Er zijn veel populaire vakantiebestemmingen met prachtige gay-friendly resorts, gay stranden, bruisend nachtleven. Veel grote steden en bekende vakantiebestemmingen hebben uitgaansgebieden die bekend staan om de homoscene. Gran Canaria heeft Yumbo, Barcelona heeft L'Eixample. Overal waar men komt is wel een gay-scene te vinden. Zo is in Duitsland is de hoofdstad Berlijn een bekende bestemming, die als Gay friendly bekend staat. Zo werd hier de Gay Pride Parade georganiseerd.

Populaire bestemmingen zijn: Griekenland (Kreta, Lesbos), Spanje (Barcelona, Ibiza, Mallorca), Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote). Bezoek vooral het mooie en zeer gayvriendelijke Tenerife (Santa Cruz en Puerto de la Cruz), tijdens de Carnaval elk jaar in februari! De beste carnaval ter wereld na Rio de Janeiro - Brazilië.

Waar de beste homovakanties Amerika?

gayvakantie amerika

Ook in het puriteinse Amerika zijn voldoende fantastische zonvakantie bestemmingen voor een Gay Friendly vakantie te vinden. Fort Lauderdale staat bekend als ‘gay city’ en heeft een bruisend uitgaansleven vol gay bars en andere uitgaansgelegenheden. Ook zijn er homostranden te vinden in deze populaire vakantiebestemming. De bruisende stad Miami - Florida kent uiteraard een bruisend uitgaansleven met een gayscene. Ook het Liberale New York is een uitstekende vakantiebestemming voor de LGBTQ gemeenschap. New York is in ieder seizoen een fantastische bestemming voor een stedentrip. Ook kan je prima reizen naar Canada!

Zuid-Amerika staat wellicht meest bekend als liberaal in de LGBTQ geest. Landen als Brazilië, Colombia, Argentinië en Uruguay zijn de meest populaire landen voor een gayvakantie.

Waar de beste homovakanties Caribbean?

gayvakantie caribbean

De Amerikaanse staat Florida, ligt net aan de rand van het Caribisch gebied en is een gay-friendly vakantiebestemming. Maar ook verder in het Caribisch gebied, zoals Curaçao of zelfs in Mexico of het schiereiland Yucatan, zijn uitstekende gay-friendly resorts te vinden, nabij wijken met gay bars en andere uitgaansgelegenheden. Op Curaçao wordt in september en oktober het Curaçao Pride festival georganiseerd, in november en december vindt hier het Exotical Festival plaats. Ook de Caribische eilanden Sint-Maarten, Aruba, Barbados en Costa Rica staan bekend als populaire gayvakantie bestemmingen en uiterst LGBTQ vriendelijk!

Waar niet naartoe als LGBTQ?

In tegenstelling tot vele gay-vriendelijke en LGBTQ tolerante vakantiebestemmingen, zijn er helaas ook voldoende bestemmingen welke in tegenstelling zelfs gevaarlijk genoemd mogen worden voor de LGBTQ gemeenschap. Reis dus niet naar onderstaande landen:

  • Bahamas
  • Dominicaanse Republiek
  • Jamaica
  • Rusland
  • Iran
  • Maleisië
  • Afrika

Hoewel er zeker wel enkele mooie zonbestemmingen in Azië zijn voor de LGBTQ gemeenschap (bijvoorbeeld Vietnam, Bali en Thailand), is reizen naar of via landen in geheel Azië eigenlijk niet erg aantrekkelijk. Maar voor een stressvrije en relaxte vakantie waar je gewoon lekker jezelf kan zijn, vermijd je geheel Afrika (Tunesië kent enkele gay-friendly resorts, daarbuiten is een ander verhaal), Azië en Rusland. Er zijn gelukkig genoeg andere prachtige bestemmingen voor een gayvakantie waar je niet na hoeft te denken of je wel welkom bent of niet!