Is een all inclusive vakantie goedkoper?

9c2fe6cb8c357cf6d57c8926869c1993 XL

Bij een all inclusive is jouw vakantie inclusief alle maaltijden en (alcoholische) drankjes. Bij ultra all inclusive is de bar zelfs 24 uur per dag geopend! Geniet ook een geheel verzorgde zonvakantie. De zogenaamde all inclusive vakantie pakketten zijn in trek en die vraag wordt gehoord en beantwoordt door de reisorganisaties en de wel bekende vakantieoorden. Op vakantiebestemmingen zoals: Turkije, Griekenland, Spanje, Mexico, Bali of de Caribische eilanden...

Aanbevolen reisaanbieders

Alles bij de prijs inbegrepen...

Op vakantiebestemmingen zoals: Turkije, Griekenland, Spanje, Mexico, Bali of de Caraïbische eilanden vind je een ruime keuze aan prachtige resorts en hotels. Jouw all inclusive vakantie is hier van alle luxe en gemakken voorzien. Maar dat is nog niet genoeg. Iedereen probeert een graantje mee te pikken van deze hype en hoopt op een stijgende lijn in de vraag naar een compleet verzorgde luxe vakantie. Er wordt dan ook nog druk gebouwd op eerder genoemde bestemmingen. De nieuwe resorts en hotels vliegen als paddenstoelen uit de grond. De één nog luxer dan de ander. Kilometers lange boulevards met zij aan zij het éne luxe vakantieoord na het andere. Of je nu vrijgezel bent of familie met kinderen, iedereen wil je voorzien van een compleet tot in de puntjes verzorgde vakantie.

Wat is all inclusive?

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Met een all inclusive vakantie kies je voor zorgeloos en compleet verzorgd. Je kiest voor een vakantie welke je vanuit je luie stoel online kunt boeken en hoeft verder niets meer te regelen. Nou, misschien los van een reisvisum en reisverzekering dan. Maar ook daar zal je over worden geïnformeerd.

Een all inclusive resort of hotel voorziet je van je verblijf, eten en drinken. All inclusive is dus logies, ontbijt, lunch, diner en tussendoor snacks en drankjes. Hiernaast is er vaak nog veel meer op het resort aanwezig, zoals: animatie, zwembaden, glijbanen, eigen strand, spa en wellness, sauna, massage (tegen bijbetaling), gratis of betaald wifi, supermarkt, kapper, wasserij, etc etc.

Uw reisorganisatie of host zorgt ervoor dat ook je retour vliegticket en transfer is geregeld vanaf het vliegveld in Nederland tot aan de receptiebalie van je vakantieverblijf. Niets wordt aan het toeval over gelaten via: Sunweb, TUI, Corendon, Prijsvrij en Vakanties.nl! Je hoeft alleen nog maar na te denken over wat je meeneemt in de koffer en welk drankje je gaat bestellen aan de bar!

Wat zit er allemaal bij de prijs in?

Is elk resort voorzien van alle gemakken en zit altijd alles bij de prijs in? Nee, dat is zeker niet het geval. Kijk maar eens goed naar de prijsverschillen. Een eenvoudige vuistregel is natuurlijk wel de prijs staat in verhouding tot de verzorging en dienstverlening. Dit betekend niet dat het personeel je anders behandeld als je een goedkope accommodatie heeft. Maar je kan wel minder van de voorzieningen verwachten voor de lage prijs. Zo zal je bij een goedkoop verblijf bijvoorbeeld moeten betalen voor WiFi of sterke drank. Of kan je alleen op bepaalde tijdstippen gebruik maken van de bar en het buffet. Let hier goed op voordat je je vakantie boekt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Ultra all inclusive zonvakantie

Bij de reisaanbieders zal je de termen ultra all inclusive tegen komen. Dit is een benaming voor een nog completere verzorging. Niet elke accommodatie is hierin gelijk. Bekijk goed wat de faciliteiten en verschillen eigenlijk zijn. Een goed voorbeeld van ultra all inclusive is dat je de gehele dag door gebruik kunt maken van de bar voor hapjes en drankjes. Dit in tegenstelling dat standaard all inclusive, waarbij je alleen op bepaalde tijdstippen terecht kan aan de bar.

Vijf sterren accommodaties (hotels en resorts)

Als je een vakantie land neemt als Turkije, zal je veel verschil tegen komen in verzorging en kwaliteit van de accommodaties. Er zijn veel verouderde hotels. Maar ook gloednieuwe resorts waar alles nog glimt en lekker ruikt. Sterren zeggen niet alles. Maar als je van schoon en luxe houdt dan is ons advies om alleen te zoeken in 5 sterren resorts en hotels. Je zult bijna zeker spijt krijgen als je voor minder gaat. Aan het personeel kan weinig leidraad getrokken worden. Dat is meer afhankelijk van de manager en de mensen zelf. Je kan in een familie hotelletje zonder sterren de beste verzorging en service ontvangen. Terwijl je in een kolossaal 5 sterren resort misschien je niet gehoord voelt. Maar de sterren zeggen wel iets bij de grote resorts over de staat van de kamers of appartementen, de voorzieningen in de kamers, de zwembaden en strandbedden en vooral ook het buffet. De recensies bij een accommodatie zeggen ook niet alles, want iedereen heeft een andere smaak en verwachting van een accommodatie. Met een 5 sterren resort zit je eigenlijk altijd veilig!

Is een all inclusive vakantie voordeliger?

Er is zo ongelofelijk veel keus en er zijn zoveel vakantie mogelijkheden. Of all inclusive goedkoper is dan een vakantie welke je anders zelf had samen gesteld is niet direct te beantwoorden.

De vraag is eigenlijk meer: Wat wil je en hoeveel heb je daarvoor over. Wil je op je vakantie de omgeving verkennen en elke avond in een ander restaurant dineren? Wil je vanaf het vliegveld een auto huren om zo het eiland of gebied in alle uithoeken te kunnen zien? Dan is een all inclusive resort vast niet een goede keus. Maar ben je alleen op reis of een familie met kinderen en wil je vooral niet teveel geregel en onzekerheden!? Dan is all inclusive de beste keus en zal dit ook zeker goedkoper zijn dan een door je samengesteld alternatief.
Je hebt op deze manier de meeste vakantie voor het minste geld!

Top 10 all inclusive bestemmingen

Goedkope all inclusive vakanties