De Ionische eilanden van Griekenland

3409e45349ec9f6b3397bfe10e87a1d0 XL

De Ionische eilanden liggen langs de westkust van Griekenland, in een lijn van Zakynthos in het zuiden, tot Corfu in het noorden. Traditioneel heet de eilandengroep Heptanisa (7 eilanden). De eilanden groep is een populaire zonvakantie bestemming voor vele Nederlanders. Het eiland Corfu ligt grotendeels dicht bij de kust van Albanië. Vanaf het eiland zijn de zandheuvels van het land goed te zien.

De zeven eilanden

 1. Corfu

  In alle eilanden is een reflectie van het nabij gelegen Italië terug te vinden. Corfu is daarnaast ook enigszins Brits getint. Dit eiland was een Brits protectoraat tijdens de 19de eeuw. Tegenwoordig is het eiland vooral beïnvloed door de lange geschiedenis aan Britse toeristen. Maar, het eiland is groot en karakteristiek genoeg om dit op te vangen. Voornamelijk buiten het seizoen proeft je de Griekse cultuur al om. >> Last Minute Corfu

 2. Paxos en Antipaxos

  De eilanden groep Paxi bestaat uit Paxos en Antipaxos. Hier zijn de avontuurlijke toeristen gestrand nadat het eiland Corfu te druk bezocht werd in het hoogseizoen. Maar ook deze kleine eilanden zijn nu snel veel bezocht en kunnen het beste in de maand augustus worden vermeden. De prachtige stranden van Antipaxos zijn zeer zeker de moeite waard.

 3. Lefkada

  Het eiland Lefkada is een stuk minder toeristisch. Misschien wel omdat het teveel doet aanvoelen als het vaste land van Griekenland; Het eiland is middels een brug met het vaste land verbonden. Maar, voor mooie stranden moet je wel op dit eiland zijn. Sommigen beweren dat Lefkada de mooiste stranden van alle Ionische eilanden kent.

 4. Ithaka

  Op het eiland Ithaka vind je geen mooie zandstranden. Het voordeel van dit eiland is wel dat het hierdoor ook niet te ver doorontwikkeld is; Het is bescheiden en authentiek gebleven. Het eiland kent enkele prachtige wandelroutes. De verwantenis met het boek ‘The Odyssey’ van ‘Homer’, doseert een extra vleug van romantiek aan dit eiland.

 5. Kefalonia

  Ook het eiland Kefalonia is bekend van de best-selling roman ‘Captain Corelli’s Mandolinvan ‘Louis de Bernières’. Later in 2001 verfilmt onder regie van John Madden. Voordat het boek uitkwam in 1993 werd dit eiland nauwelijks bezocht. Tegenwoordig wordt het eiland goed bezocht en kent tevens een trouwe toeristische kern, welke jaar na jaar terug keren naar “hun” eiland. Ondanks deze nieuw geboren faam, lijken de prachtige landschappen onverstoord en onbezorgd.

 6. Zakynthos

  Zakynthos kan gezien worden als de distillatie van alle Ionische eilanden. Diverse kust locaties zijn overgenomen door hordes toeristen. Maar, als je deze oorden verlaat kom je al snel geïsoleerde gebieden tegen. Hier kan je nog onverstoord genieten van idyllische baaien en het bergachtige binnenland. >> Last Minute Zakynthos

Last Minute Griekenland