Olijven plukken in Griekenland oktober & november 2024

5f9ec0b2e765a617089a13fe6f9b5c6d XL

Eén van de leukste themareizen naar Griekenland is olijven plukken. Ervaar deze Griekse traditie samen met de lokale families. Het is een echte culturele ervaring, waarbij je ook nog eens veel leert over de olijf en olijfolie. Er zijn diverse locaties mogelijk voor deze leuke themareis. Kijk op de website van RossHolidays voor meer informatie en reisdata.

Een culturele en persoonlijke (werk)vakantie

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Ga mee op excursie naar één van de mooiste Ionische eilanden. Je kan hier zelf meedoen met olijven plukken en leert ondertussen de technieken en insides over het plukken en verwerken van olijven tot olijfolie. Je verblijft in een rustig gebied van het eiland met mooie uitzichten over de zee. Je krijgt de kans om mee te plukken in de traditionele olijfboomgaarden met bomen van soms wel 100 jaar oud. De oogst wordt op traditionele manier uitgevoerd door de olijven op te vangen in de uitgespannen netten over de boomgaard bodem.

Leer meer over de olijf tijdens een verzorgde excursiereis

Wil je meer weten over het gehele proces, van kweken tot persen? Tijdens deze excursiereis leert je meer over de olijf, het oogsten en de verwerking van de vrucht tot in de fles. Het seizoen voor de olijf is in oktober/november. Dan hebben de toeristen over het algemeen het land alweer verlaten. Helaas krijg je normaal dus niet de kans hier iets van mee te pikken tijdens je vakantie in Griekenland. Samen met een ervaren reisleider kan je nu ook tijdens deze periode een vakantie genieten. In een persoonlijke en huiselijke zetting, ervaart je een deel van het oogstseizoen, samen met de lokale bevolking. Je kan deze reis reserveren bij RossHolidays.

Olijven plukken is een echte familie activiteit

In de oogstperiode in deze olijf regio's is iedereen samen aan het werk. De dorpelingen gaan met z'n allen olijven plukken. De hele familie wordt ingezet om met elkaar de oogst te volbrengen. Men eet, drinkt en leeft gedurende enkele weken tussen de bomen en verzamelt olijven alsof het een feestelijke activiteit is. De olijven worden direct verwerkt tot olijfolie, wat een bekend onderdeel is van vele overheerlijke Griekse gerechten.

Maar, voordat je kan genieten van deze heerlijke gerechten, moet er uiteraard eerst hard worden gewerkt...