Wat te doen op Mallorca

Acaf69a47291143b36612c5b483fc572 XL

Mallorca staat in het teken van ontspanning. Smullen van tapas en een drankje op een terrasje, heerlijk bij-bruinen op het strand, of genieten van pittoreske dorpjes en de prachtige natuur. Ieder deel van Mallorca heeft zo zijn eigen charmes, de ruige bergen, romantische baaien met prachtige stranden, en de charmante vissersdorpjes. Mallorca is een prachtige bestemming voor een lastminute zonvakantie!

Strandvakantie Mallorca

De prachtige zandstranden met hun palmbomen, kalkzandsteen rotsen en de kristalheldere zee trekken jaarlijks vele toeristen. De populairste badplaatsen van het eiland zijn Playa de Palma en El Arenal. De drukke boulevard die beide plaatsen met elkaar verbindt is het uitgaanscentrum van Mallorca. Hier zijn allerlei uitgaansgelegenheden te vinden.

De badplaatsen van Mallorca

In het zuidwesten van Mallorca liggen de brede stranden van Santa Ponsa en de baai van Palma Nova. Vanaf de rotsen heb je een mooi uitzicht over de met pijnboom omringde baai.

Cala d’Or is een authentiek dorpje, met in Moorse stijl gebouwde huizen. Het centrum van het dorpje is autovrij en de stranden lopen heel langzaam af in de zee. Hierdoor zijn zowel het dorpje als de stranden erg kindvriendelijk. In het noorden van het eiland, ligt de badplaats Alcudia. Rond het historische dorpsplein zijn vele restaurantjes met gezellige terrassen te vinden. In het natuurreservaat vlak bij Alcudia kan heerlijk gewandeld worden.

Bezienswaardigheden Mallorca

Mallorca heeft net als Ibiza wel enigszins de naam als feesteiland. Maar er is zoveel meer. In Palma de Mallorca zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, maar ook veel moderne winkels en gezellige pleinen met terrassen. Deze stad is zeker het bezoeken waard.

Het op 400 meter hoogte gelegen dorpje Valldemosa, wordt omgeven door olijfboomgaarden. Het bekende klooster Cartuja de Valldemosa is hier te vinden. Bezoek de krijtsteenrotsen van Drach. Hier bevindt zich ook het ‘Meer van Martel’, het grootste ondergrondse meer van Europa. Na de rondleiding door de grotten, volgt een drijvend vioolconcert op het Meer van Martel.

Ontspannen in Formentor. Dit idyllische plaatsje wordt omringd door groene bergen, kliffen en rotsen. Er zijn tal van prachtige baaien, witte zandstranden en kristalhelder water. In deze oase is het heerlijk ontspannen en genieten.