Op vakantie zwemmen met dolfijnen

Dd45d054dfce696b68bc0b43a11d1bfe XL

Dolfijnen zijn bijzondere, slimme en mooie dieren. Het zwemmen met Dolfijnen is dan ook een bijzondere ervaring en het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen tijdens hun zonvakantie graag willen zwemmen met Dolfijnen. Op steeds meer vakantie bestemmingen bestaat hier de mogelijkheid toe, om in bijzijn van Dolfijnen te zwemmen of zelfs in aanraking te komen met Dolfijnen. Op veel plaatsen kan men zwemmen met Dolfijnen in gevangenschap, zoals in Aquariums. Ook zijn er bestemmingen waar men met wilde Dolfijnen kan zwemmen en andere bijzondere zeedieren kan spotten. Maak je zonvakantie extra bijzonder en ga zwemmen met Dolfijnen. Hier is onze top 10 bestemmingen zwemmen met dolfijnen.

Waar kan ik zwemmen met Dolfijnen?

In onze top 10 zwemmen met dolfijnen, lees je waar je kunt samen met dolfijnen kunt zwemmen. In dierenparken en in het wild. Curaçao en het Caribisch gebied staan bekend als bestemming om met Dolfijnen te kunnen zwemmen. Maar er zijn ook vele andere vakantiebestemmingen waar men kan zwemmen met Dolfijnen in Europa en in het Midden Oosten. In de Middellandse Zee is het verboden om met wilde Dolfijnen te zwemmen. Uiteraard zijn er wel mogelijkheden om wilde Dolfijnen te spotten. Ook zijn er diverse mogelijkheden om in Aquariums met Dolfijnen te zwemmen. Buiten Europa is zijn er wel meer mogelijkheden om met wilde Dolfijnen te zwemmen. Let hierbij wel op de regels, welke zijn ingesteld om het welzijn van de Dolfijnen te waarborgen.

1. Egypte

egypte

De Rode Zee is het thuis van verschillende soorten Dolfijnen. In de Rode Zee bevindt zich een koraalrif, waar zich veel diersoorten ophouden. De Rode Zee is dan ook een prachtige locatie om te duiken, Dolfijnen te spotten en met ze te zwemmen. Hurghada en Marsa Alam zijn de beste locaties om te verblijven wanneer je wilt zwemmen met Dolfijnen. Er zijn hier duikscholen aanwezig en met slechts een paar uur varen vanuit Hurghada ben je bij het leefgebied van de Dolfijnen.

2. Eilat - Israel

israel

Het Israelische Eilat ligt aan de Rode Zee. Deze populaire badplaats biedt toegang tot het Dolphin Reef in de Rode Zee. Bij de stad ligt een semi open bassin waar ongetrainde wilde Dolfijnen naar toekomen om gevoerd te worden, hier kan men zwemmen met deze Dolfijnen. Het is ook mogelijk excursies te maken door de Golf van Akaba om daar te duiken en zwemmen met Dolfijnen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de onderwaterwereld bij Eilat te bewonderen. Het is een populaire duikbestemming onder andere vanwege de Dolfijnen.

3. Mauritius

mauritius

Mauritius is een vakantiebestemming, populair bij vakantiegangers die willen duiken of snorkelen. Tussen de scheepswrakken en riffen leven vele verschillende soorten dieren, het onderwaterleven hier is bijzonder divers en uitgebreid. Het gehele jaar door leven hier Dolfijnen. Tijdens het duiken is er dan ook een redelijke kans om Dolfijnen te zien. Het is hun leefomgeving, de kans op interactie met de Dolfijnen is kleiner. Het is wel mogelijk de vele andere dieren, waaronder schildpadden, van dichtbij te bewonderen.

4. Canarische Eilanden

canarische eilanden

Het klimaat en de temperatuur van het zeewater rond de Canarische Eilanden zijn ideaal voor Dolfijnen. Rondom de eilanden zijn er dan ook altijd wel Dolfijnen te spotten. Voor het zwemmen met Dolfijnen op de Canarische Eilanden kan men dat ook doen in Palmitos Park op Gran Canaria. Rondom de Canarische Eilanden kan men uitstekend duiken en er leven veel Dolfijnen soorten rond de Canarische Eilanden, er is echter geen garantie dat je tijdens het duiken Dolfijnen zult zien. Tijdens Dolfijn en Walvis spot tours zijn ze zeker te bewonderen.

5. Portugal

portugal

In Portugal kan men langs de zuidkust, de kust van de Algarve, in verschillende Aquariums zwemmen met Dolfijnen. Onder begeleiding van Dolfijnen trainers komt men hier in contact met de Dolfijnen. Bij Albufeira bevindt zich het ZooMarine zeedierenpark, waar men met Dolfijnen kan zwemmen. Hier heeft men twee arrangementen, waarbij de ene wat meer exclusief is, dan de andere. Tijdens excursies voor de kust van de Algarve, kan met Dolfijnen spotten in het wild. Over het algemeen is het in Europa niet toegestaan met wilde Dolfijnen te zwemmen.

Wanneer men in het wild wil zwemmen met Dolfijnen, dan kan dit bij de Portugese eilandengroepen Madeira en de Azoren. Hier leven onder andere Tuimelaars en Langsnuit Dolfijnen. Er worden excursies naar de leefgebieden van de Dolfijnen georganiseerd, met kleine groepen. Om de wilde dieren niet te veel stress te geven, zijn er regels waar men zich aan moet houden. Zo mogen er nooit meer dan 2 personen tegelijk zwemmen met dolfijnen. Het welzijn van deze prachtige dieren staat hierbij voorop.

6. Turkije

turkije

Aan de Turkse Middellandse Zee kust zijn verschillende Aquariums en Seaparken te vinden, waar men met Dolfijnen kan zwemmen, zoals Adaland Dolphinpark bij Kusadasi, het Dolphinarium in Antalya, Sealanya bij Alanya en Dolphin Park Bodrum. In het Middellandse Zee gebied en dus ook voor de kust bij Turkije is het niet mogelijk om met Dolfijnen te zwemmen. Wel kunnen wilde Dolfijnen gespot worden, tijdens excursies voor de kust, maar voor het zwemmen met Dolfijnen in Turkije, kan men enkel bij de Aquariums terecht.

7. Curaçao

curacao

Op Curaçao bevind zich een Dolfin Academy waar een behoorlijke intensieve maar zorgzame interactie met Dolfijnen mogelijk is. Er zijn hier arrangemententen van ontmoeten van Dolfijnen, zwemmen met Dolfijnen, Free Diving met Dolfijnen en Scuba Duiken met Dolfijnen. Er zijn hier zelfs mogelijkheden voor Dolfijntherapie. De Dolphin Academy bevind zich Sea Aquarium Park. Voor de kust van Curaçao ligt klein Curacau, waar men uitstekend kan duiken. De kans om hier met wilde Dolfijnen te zwemmen is echter klein.

8. Malta

malta

Het Mediterranea Marine Park is het enige gebied in Malta waar men met Dolfijnen kan zwemmen. Het is een themapark, wat enigszins doet denken aan het Dolfinarium. Op 3 momenten per dag worden er sessies gehouden waarbij men met de Dolfijnen kan zwemmen. De begeleiders nemen de tijd zodat de mensen en dolfijnen aan elkaar kunnen wennen. Het zwemmen met Dolfijnen op Malta is puur recreatief, er zijn geen mogelijkheden voor Dolfijntherapie.

9. Dubai

dubai

Dubai, stad van de onbeperkte mogelijkheden. Hier is alles mogelijk, dus ook zwemmen met Dolfijnen. In het Aquaventura waterpark bevindt zich de Dolphin Bay. Tijdens een Dolphin Shallow Water Encounter kan men hier kennis maken met Dolfijnen, ze aaien en met ze op de foto. Tijdens een Dolphin Deep Water Encounter kan men een half uur met de Dolfijnen zwemmen. Tickets voor het zwemmen met Dolfijnen in Dubai zijn echter niet goedkoop.

10. Florida

florida

Het Caribisch gebied en de Bahamas zijn het thuis van vele bijzondere dieren, waaronder Dolfijnen. Toch is de kans om met wilde Dolfijnen te zwemmen hier niet heel hoog. In Florida kan men in ieder geval 3 centra zwemmen met Dolfijnen, Dolphin Research Center in Grassy Key, Theatre of the Sea in Islamorada en Dolphins Plus in Key Largo. In Orlando bevind zich Discovery Cove. Ook hier kan men met Dolfijnen zwemmen. Het zwemmen met Dolfijnen in Florida is echter niet goedkoop.