Snorkelen in Europa, een strandvakantie en snorkelvakantie in één

Fb5c27012bf7bd2b528a5fe03304bd91 XL

Zon, zee, strand en snorkelen! Ben je ook een zon-liefhebber en opzoek naar een strandvakantie met de beste snorkelplekken? Maar vind je snorkelbestemmingen als Azië, Australië, Zuid-Amerika en de Caribbean te ver weg? Alhoewel je de meest populaire plekjes en de mooiste snorkelplekken vindt bij Hawaï, Bora-Bora en de Malediven, vrees niet! Ook zon, zee, strand en snorkelen in Europa is mogelijk.

Je kan prachtige onderwaterwerelden verkennen en tegelijkertijd lekker bij-bruinen op het strand. Onze favoriete zonbestemmingen met snorkel mogelijkheid liggen in de Middellandse zee, de Canarische eilanden en Afrika. We hebben Egypte meegenomen in deze top lijst gezien het de mooiste snorkel locatie is in de regio en tevens niet veel verder vliegen dan de Canarische eilanden. Hier de top 10 snorkelplekken rond het Middellandse zee gebied.

1. Hurghada, Egypte

egypte 3579496 pixabay

De allermooiste snorkel- en duikvakantie heb je in de Rode Zee van Egypte. Het is het verst vliegen, maar de onderwaterwereld is adembenemend mooi en divers. Je vindt hier prachtige koraalbedden, ontelbaar veel soorten tropische vissen, zeesterren en ook zeeschildpadden. Met haar uitgestrekte stranden en eeuwige zonneschijn is een snorkelvakantie Egypte de absolute nummer 1 voor de liefhebber van zon, zee en snorkelen!

2. Ghar Lapsi, Malta

malta 2160781 pixabay

Malta kent diverse prachtige snorkel- en duiklocaties. De onderwaterwereld is zeer divers en verveeld nooit met haar rotsachtige zeebodem, grotten en scala aan maritieme leven. Middels excursies kan je genieten van de mooiste en meest ongerepte stukjes natuur onder de waterspiegel. Een ervaring om nooit te vergeten.

3. Canarische Eilanden

fuerteventura 3395062 pixabay

Ten noorden van El Cotillo (strandvakantie Fuerteventura) achter het rif is het water kalm en helder. Een prachtige plek om in alle rust te genieten van zon, strand en het leven onder water. Tenerife staat wellicht bekend als mooiste snorkelplek met haar prachtige koraalbedden, vele tropische vissen en soms ook zeeschildpadden.

4. Cala Sa Calobra, Mallorca, Spanje

mallorca 1806880 pixabay

Mallorca staat hoog in de ranglijst van vele strand- en snorkelvakantie liefhebbers. Er zijn vele plekjes waar je direct vanaf het strand de onderwaterwereld kunt bewonderen. Het is ook mogelijk om met een excursie de mooiste baai van het natuurreservaat te bezoeken.

5. Skiathos & Paxos, Griekenland

griekenland kefalonia 45842737 123rf

Griekenland kent diverse mooie bestemmingen voor een strand- en snorkelvakantie. Een strandvakantie Corfu is zeer populair en staat bekend om haar fijne stranden en mooie onderwaterwereld. Paxos is wellicht de bekendste snorkelbestemming. Snorkelplezier met veel vissen en een rotsachtige onderwaterwereld.

6. Coco Beach & Calanque de Sormiou, Frankrijk

frankrijk 21225938 123rf

Frankrijk is wellicht een onverwachte bestemming om te snorkelen. Echter wel één van de mooiste in het noordelijk Middellandse zee gebied. Voor zon, zee, strand en snorkel-plezier, ben je hier op de juiste plek. Tevens is het slechts een paar uur vliegen vanaf Schiphol.

7. Illes Medes, Costa Brava, Spanje

costa brava 4272914 pixabay

De eilanden archipel voor de kust van de Costa Brava, Spanje, is een zeer populaire snorkel- en duikbestemming. De wateren bevinden zich in een beschermd maritiem gebied. Er is een ruim scala aan vissoorten te vinden als ook koraalrif. Absoluut een prachtige onderwaterwereld.

8. Paphos & Decosta bay, Cyprus

cyprus 3497313 pixabay

De helderblauwe wateren van Cyprus zijn ideaal om vele uren te snorkelen. Met veel vissen en een diverse onderwaterwereld is Cyprus nog erg populair bij snorkellaars en duikers. Voor de mooiste gebieden moet je echter wel de reguliere zwemgebieden verlaten. Pas dus op voor boten!

9. Isola Rossa, Sardinië, Italië

sardinie 2277644 pixabay

De mediterrane wateren bij het eiland Sardinië, Italië, zijn bekend als snorkelbestemming. De heldere wateren kennen nog veel leven en een redelijke diversiteit aan vissoorten. Qua zeebodem is de onderwaterwereld echter wel redelijk saai. Sardinië kent echter wel prachtige witte zandstranden.

10. Makarska, Kroatië

kroatie 2935021 pixabay

De rotsachtige kustlijn van Kroatië en met name Makarska met haar kristalhelder blauwe water is ideaal om te snorkelen. Alhoewel je hier niet altijd veel vissen zult tegenkomen is de onderwaterwereld prachtig en verveeld niet. Je kan zich elke dag vermaken. De mooiste snorkelplekken zijn rotsachtig en dus niet bij het strand.

Beste Europese landen voor een snorkelvakantie

Bekijk ook: Snorkelvakanties 2024