✔ Goedkope Coronatest voor reizen: €109,- ➜ Conform Covid-19 protocol heeft u een PCR test reiscertificaat nodig voor alle vakanties (ook als u gevaccineerd bent). De PCR test kunt u vandaag regelen (dezelfde dag uitslag)! ❤

Snorkelen in Europa, een strandvakantie en snorkelvakantie in één

Fb5c27012bf7bd2b528a5fe03304bd91 XL

Zon, zee, strand en snorkelen! Ben je ook een zon-liefhebber en opzoek naar een strandvakantie met de beste snorkelplekken? Maar vind je snorkelbestemmingen als Azië, Australië, Zuid-Amerika en de Caribbean te ver weg? Alhoewel je de meest populaire plekjes en de mooiste snorkelplekken vindt bij Hawaï, Bora-Bora en de Malediven, vrees niet! Ook zon, zee, strand en snorkelen in Europa is mogelijk.

Je kan prachtige onderwaterwerelden verkennen en tegelijkertijd lekker bij-bruinen op het strand. Onze favoriete zonbestemmingen met snorkel mogelijkheid liggen in de Middellandse zee, de Canarische eilanden en Afrika. We hebben Egypte meegenomen in deze top lijst gezien het de mooiste snorkel locatie is in de regio en tevens niet veel verder vliegen dan de Canarische eilanden.

Top 10 snorkelplekken rond het Middellandse zee gebied

 1. Snorkelen Kroatie

  Makarska, Kroatië

  De rotsachtige kustlijn van Kroatië en met name Makarska met haar kristalhelder blauwe water is ideaal om te snorkelen. Alhoewel je hier niet altijd veel vissen zult tegenkomen is de onderwaterwereld prachtig en verveeld niet. Je kan zich elke dag vermaken. De mooiste snorkelplekken zijn rotsachtig en dus niet bij het strand.

  Snorkelvakantie Kroatië

 2. Snorkelen Sardinie

  Isola Rossa, Sardinië, Italië

  De mediterrane wateren bij het eiland Sardinië, Italië, zijn bekend als snorkelbestemming. De heldere wateren kennen nog veel leven en een redelijke diversiteit aan vissoorten. Qua zeebodem is de onderwaterwereld echter wel redelijk saai. Sardinië kent echter wel prachtige witte zandstranden.

  Snorkelvakantie Sardinië

 3. Snorkelen Cyprus

  Paphos & Decosta bay, Cyprus

  De helderblauwe wateren van Cyprus zijn ideaal om vele uren te snorkelen. Met veel vissen en een diverse onderwaterwereld is Cyprus nog erg populair bij snorkellaars en duikers. Voor de mooiste gebieden moet je echter wel de reguliere zwemgebieden verlaten. Pas dus op voor boten!

  Snorkelvakantie Cyprus

 4. Snorkelen Costa Brava

  Illes Medes, Costa Brava, Spanje

  De eilanden archipel voor de kust van de Costa Brava, Spanje, is een zeer populaire snorkel- en duikbestemming. De wateren bevinden zich in een beschermd maritiem gebied. Er is een ruim scala aan vissoorten te vinden als ook koraalrif. Absoluut een prachtige onderwaterwereld.

  Snorkelvakantie Costa Brava

 5. Snorkelen Frankrijk

  Coco Beach & Calanque de Sormiou, Frankrijk

  Frankrijk is wellicht een onverwachte bestemming om te snorkelen. Echter wel één van de mooiste in het noordelijk Middellandse zee gebied. Voor zon, zee, strand en snorkel-plezier, ben je hier op de juiste plek. Tevens is het slechts een paar uur vliegen vanaf Schiphol.

  Snorkelvakantie Frankrijk

 6. Snorkelen Paxos

  Skiathos & Paxos, Griekenland

  Griekenland kent diverse mooie bestemmingen voor een strand- en snorkelvakantie. Een strandvakantie Corfu is zeer populair en staat bekend om haar fijne stranden en mooie onderwaterwereld. Paxos is wellicht de bekendste snorkelbestemming. Snorkelplezier met veel vissen en een rotsachtige onderwaterwereld.

  Snorkelvakantie Griekenland

 7. Snorkelen Mallorca

  Cala Sa Calobra, Mallorca, Spanje

  Mallorca staat hoog in de ranglijst van vele strand- en snorkelvakantie liefhebbers. Er zijn vele plekjes waar je direct vanaf het strand de onderwaterwereld kunt bewonderen. Het is ook mogelijk om met een excursie de mooiste baai van het natuurreservaat te bezoeken.

  Snorkelvakantie Mallorca

 8. Snorkelen Fuerteventura

  Tenerife & Fuerteventura, Spanje

  Ten noorden van El Cotillo (strandvakantie Fuerteventura) achter het rif is het water kalm en helder. Een prachtige plek om in alle rust te genieten van zon, strand en het leven onder water. Tenerife staat wellicht bekend als mooiste snorkelplek met haar prachtige koraalbedden, vele tropische vissen en soms ook zeeschildpadden.

  Snorkelvakantie Tenerife

 9. Snorkelen Malta

  Ghar Lapsi, Malta

  Malta kent diverse prachtige snorkel- en duiklocaties. De onderwaterwereld is zeer divers en verveeld nooit met haar rotsachtige zeebodem, grotten en scala aan maritieme leven. Middels excursies kan je genieten van de mooiste en meest ongerepte stukjes natuur onder de waterspiegel. Een ervaring om nooit te vergeten.

  Snorkelvakantie Malta

 10. Snorkelen Hurghada

  Hurghada, Egypte

  De allermooiste snorkel- en duikvakantie heb je in de Rode Zee van Egypte. Het is het verst vliegen, maar de onderwaterwereld is adembenemend mooi en divers. Je vindt hier prachtige koraalbedden, ontelbaar veel soorten tropische vissen, zeesterren en ook zeeschildpadden. Met haar uitgestrekte stranden en eeuwige zonneschijn is een

  Snorkelvakantie Egypte de absolute nummer 1 voor de liefhebber van zon, zee en snorkelen!

Bekijk ook: Duikvakanties 2021