Wat te doen aan de Costa del Sol

B7e607e23f1646b9ce9f7d0da4fbe580 XL

De Costa del Sol staat bekend om het prachtige weer, de goudgele stranden en de populaire badplaatsen Torremolinos en Marbella. Naast deze prachtige badplaatsen en authentieke vissersdorpjes is er een prachtig binnenland met prachtige Moorse bouwwerken en karakteristieke witte dorpjes met hun vriendelijke uitstraling. Het spreekt voor zich, dat de Costa del Sol één van de populairste zonvakantie bestemmingen is.

Populaire badplaatsen aan de Costa del Sol

De bekendste badplaats aan de Costa del Sol is wel Torremolinos. De oude visserswijk Carihuela staat zelfs bekend als de Hollandse wijk. Hier zijn Nederlandse restaurants te vinden, met typisch Nederlandse namen en gerechten. Je hoeft hier geen heimwee te krijgen.

Net buiten Torremolinos ligt het plaatsje Benalmadena. Het dorpje heeft een gezellig centrum rondom de boulevard. Iets minder druk, maar net zo leuk, is het dorpje Fuengirola. Hier ligt een zeven kilometer lang, parelwitstrand.

Het grotere en luxueuze Marbella is een internationaal bekende badplaats. De rijken der aarde bezoeken deze plek met hun luxe jachten, welke vanaf de kade rond de jachthaven te bewonderen zijn. Hier kan men prima het bruisende nachtleven in duiken.
Het hoog gelegen Nerja staat dan weer in schril contrast op Marbella. Hier zijn vooral veel kleine baaien en stranden te vinden, waar men heerlijk kan zonnen en zwemmen.

Wat te doen aan de Costa del Sol

Aan de Costa del Sol is voldoende te doen. Zonnen op het strand, watersporten voor de kust. Maar er is meer. Het waterpark Aqualand in Torremolinos staat garant voor een dag vol plezier. Het dorpje Arroyo de la Miel ligt wel dicht bij een aantal populaire badplaatsen, maar het is nog niet echt ontdekt door toeristen. Hier kan men prima shoppen en uit eten.
Ook culturele uitstapjes zijn erg aan te raden, zoals een dagtocht naar Granada, om het Alhambra te bezoeken. Of een trip naar de stad Malaga.