Goedkope vakantie Azoren 2024

Azoren 4031634 pixabay

Zonvakantie Azoren 2024.✈️️ De goedkoopste vakantiedeals Azoren vind je hier! ✓(super) lastminutes ✓(ultra) all inclusive hotel of resort ✓strandvakantie ✓appartementen en boetiekhotels ✓Goedkoop op vakantie met het beste aanbod vakantie aanbiedingen van [SunDealz.nl]!

Vakantie aanbiedingen azoren

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Handige reisinformatie

Prijs vanaf: € 536,- (8 dagen logies+ontbijt, incl. vlucht)
Beste reistijd: Lente, Zomer, Herfst
Werelddeel: Europa
Vliegafstand: minder dan 4 uur
Taal: Portugees
Valuta: Euro
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart
Reisvaccinatie: Niet noodzakelijk

Aanbevolen reisaanbieders

Vakantie weer komende 14 dagen

Verwacht voor morgen: onbewolkt
24°C 0mm
3m/s 61% 0%
20 juli
24°C / 20°C
onbewolkt
21 juli
24°C / 22°C
lichte regen
22 juli
24°C / 21°C
lichte regen
23 juli
24°C / 20°C
onbewolkt
24 juli
24°C / 20°C
onbewolkt
25 juli
24°C / 20°C
onbewolkt
26 juli
24°C / 20°C
onbewolkt
27 juli
24°C / 22°C
lichte regen
28 juli
24°C / 23°C
lichte regen
29 juli
24°C / 22°C
lichte regen
30 juli
25°C / 20°C
onbewolkt
31 juli
25°C / 21°C
onbewolkt

Heerlijk eilandhoppen op de Azoren

De Azoren is een eilandengroep (Archipel) in de Atlantische Oceaan, behorend bij Portugal. De 9 eilanden zijn na 500 jaar nog steeds ongerept en worden niet overspoelt met toeristen. Het zijn vulkanische eilanden met diepe kraters, ruige rotsachtige kustlijnen, meren en een prachtig groen heuvellandschap. Het landschap wordt getekend door landerijen, wijnranken, fruitboomgaarden en witte huisjes. De kust is voornamelijk rotsachtig. Hier en daar zijn prachtige baaien om te zwemmen, zonnebaden, snorkelen en duiken. De eilanden zijn bekend als duikbestemming en ook voor het walvis spotten. Naast watersport kan je ook prachtige tochten maken te paard, fiets of te voet.

De eilanden van de Azoren liggen verdeeld over een grote afstand van elkaar in de Atlantische oceaan. In het oosten liggen de eilanden Santa Maria en Sao Miguel. In het midden liggen de eilanden Terceira, Sao Jorge, Pico, Graciosa en Faial. De meest westelijke Azoren zijn Corvo en Flores. Wanneer je het vele moois van de verschillende Portugese eilanden wilt zien, dan is eilandhoppen in de Azoren een ideale mogelijkheid.

Oostelijke Azoren

Santa Maria, het eiland waar Columbus voor het eerst arriveerde, nadat hij Amerika had gevonden, wordt ook wel het gele eiland genoemd. Er is hier nog geen massatoerisme. Aan de ruwe rotskust van het eiland zijn twee grote gele zandstranden, São Lourenço and Praia Formosa. De overige eilanden in de Azoren hebben zwarte zandstranden. Overal op het charmante eiland en vooral in de hoofdstad Vila do Porto is de historie van de Azoren nog duidelijk te zien.

Sao Miguel, heeft een prachtige natuur, waarin zich de twee kratermeren Lagoa das Furnas en Lagoa de Fogo bevinden. Aan de westkant bevindt zich Sete Citades. Een dubbel meer in een enorme krater. Wandelen, sightseeing, snorkelen en duiken zijn de activiteiten op het eiland. Ook andere activiteiten als Canyoning en abseiltours , vissen of walvis spotten zijn erg populair. Ook hoofdstad Ponta Delgada is zeer de moeite waard, met alle haar typische bezienswaardigheden, winkeltjes en uitgaansgelegenheden.

Centrale Azoren

Terceira, biedt toeristen een prachtige natuur om van te genieten, maar ook veel historische bezienswaardigheden zoals het "Sao Joao Baptista do Monte Brasil" fort, is een grote, versterkte muur van 4 kilometer lang. Overal op het eiland zijn religieuze monumenten te bezichtigen. Praia da Vitória is een jonge moderne stad met de beste en meest uitnodigende strand in Terceira.

Sao Jorge, heeft een grillige kustlijn, met een langwerpige vorm. Een bergketen vormt de ruggengraat van het eiland en de hoogste top, de Pico da Esperança bij 3.455 voet (1.053 m), biedt een prachtig uitzicht op de andere eilanden van de centrale groep. Enkele bezienswaardigheden zijn:

De Fajã van de Caldeira do Santo Cristo is een beschermd natuurgebied met een ondergrondse grot en een meer. Het eilandje Topo ligt aan het oostelijke puntje van het eiland. Het is ook een natuurreservaat en een broedplaats meeuwen van de centrale groep eilanden, evenals een huis voor diverse soorten migrerende zeevogels.

Het landschap van Pico is een sublieme mix van lavasteen en exotische vegetatie in een steeds veranderend landschap. Pico heeft een aantal van de beste baaien om in te zwemmen in de Azoren. Pico is ook de ideale eiland om te wandelen, joggen, wandelen, vogels kijken, walvissen en dolfijnen kijken, vissen of te fietsen. Speleologie is ook een favoriete bezigheid van Pico en haar bezoekers.

Graciosa, heeft net als alle eilanden van de Azoren een prachtige natuur, met golvende tarwe-velden, groene en paarse wijngaarden. Tijdens het duiken zie je de prachtige onderwaterleven met alle kleuren van de regenboog.

Faial, ook wel het blauwe eiland genoemd, dankt haar naam aan de vele in verschillende tinten blauw geverfde huizen. De groene cirkel van een vulkaan bovenaan een heuvel, de witte huizen in de steden weerspiegeld op de oceaan, de okerkleurige muren van een vesting die getuige is geweest van talloze zeeslagen, de onvergetelijke aanblik van zonsopgang met het eiland Pico op de achtergrond, de rustige baaien met stranden van zacht zand, dit alles maakt het een bijzonder eiland.

Westelijke Azoren

Met een oppervlakte van slechts 17 vierkante kilometer is Corvo het kleinste eiland van de Azoren. Het eiland is gevormd door de vulkaan Caldeirao. Het enige dorp op het eiland is Villa Nova do Corvo en heeft nog geen 500 inwoners. Vogels en walvis spotten, wandelen en vissen zijn hier populair.

Flores, heeft diepe dalen en hoge pieken, lagunes omzoomd door hortensia's, kliffen gesneden door grotten, warmwaterbronnen en de overblijfselen van oude vulkanen. Ze dankt haar naam aan een grote overvloed aan wilde bloemen (met name hortensia's, die grote blauwe of roze bloemblaadjes hebben) en het geringe aantal botanische soorten, waarvan er vele inheemse en een deel van de oorspronkelijke flora. Weilanden, boerderijen en wijngaarden te voltooien het uitzicht over het landschap van Flores.