Eilandhoppen in Griekenland en Spanje 2024

De2df791682f079f8397226a3ff38bc7 XL

Eilandhoppen als vakantie wordt steeds populairder. Het geeft je de mogelijkheid om van meer delen van prachtige vakantie bestemmingen te genieten. eilandhoppenopmaat.nl is de specialist. Zij bieden reizen naar Griekenland en Spanje, twee populaire zonvakantie bestemmingen. Één voordeel die zij bieden is de mogelijkheid reizen naar je wensen aan te passen.

Eilandhoppen Griekenland

Met meer dan 6000 eilanden is Griekenland de reisbestemming om te gaan eilandhoppen. Hier vind je in eilandgroepen als de Cycladen, Dodekanesos en Sporaden allerlei unieke en charmante eilanden. De een nog mooier dan de ander. Eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen Cycladen

Bij het eilandhoppen Cycladen bezoek je eilanden als Mykonos, Naxos en Santorini. Opvallend hier zijn de typische witte huizen met blauwe deuren en ramen. Geniet van lekkere terrasjes, bezienswaardigheden, prachtige natuur en natuurlijk de heerlijke stranden. Santorini is veruit het bekendste eiland van de Cycladen. Het eiland is prachtig en wil graag gefotografeerd worden. Ook Mykonos is een heerlijk eiland, bezoek hier Mykonos stad en ontdek de cultuur van het eiland. Wanneer je Naxos bezoekt, zullen het strand en de zee je roepen. Ontspan hier heerlijk op het strand en geniet.

Eilandhoppen Dodekanessos

Tijdens het eilandhoppen Dodekanesos bezoek je onder andere de eilanden Rhodos en Kos. Dit zijn veruit de meest toeristische eilanden van de groep. Laat je verrassen op eilanden als Patmos, Leros of Symi. Op Rhodos mag je de oude binnenstad van Rhodos Stad niet missen. Dit is één van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse binnensteden in Europa. Het hoogste punt van de stad is de Acropolis van Rhodos. Hier zie je diverse bezienswaardigheden, zoals een eeuwenoud Olympisch Stadion. Voor de kust van het turkse Bodrum ligt het eiland Kos. Het eiland is vrij vlak en leent zich uitermate goed voor wat activiteiten, zoals fietsen en watersporten.

Eilandhoppen Sporaden

Doordat de drie eilanden Alonissos, Skopelos en Skiathos redelijk dicht bij elkaar liggen, zijn deze eilanden, die samen de Sporaden vormen, uitermate geschikt voor eilandhoppen. Alonissis kent een prachtige natuur, ook onderwater. Het is een oase van rust, met rustige afgelegen stranden en pittoreske dorpjes. Op Skopelos kan je genieten van de schilderachtige haven en charmante dorpjes. Het ruwe bergachtige landschap is ideaal om heerlijke wandelingen door te maken. Je ziet hier steile kliffen en prachtige baaien. Skiathos heeft heerlijke stranden om op te zonnen, Skiathos Stad is een heerlijke stad om doorheen te wandelen. Er zijn hier tal van leuke terrasjes en winkeltjes.

Eilandhoppen Spanje

Bij Eilandhoppen Spanje denk je vooral aan de Canarische Eilanden. De diversiteit tussen de eilanden maakt deze eilanden groep tot een heerlijke vakantie bestemming voor eilandhoppen. Vanwege het klimaat met gedurende het hele jaar een fijne temperatuur met veel zon en weinig regen zijn de Canarische Eilanden populair. Eilandhoppen in Spanje

Eilandhoppen Canarische Eilanden

Bij het eilandhoppen canarische eilanden, kan je verschillende van de zeven Canarische eilanden bezoeken. De meest toeristische eilanden zijn Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura. La Palma, Hierro en La Gomera zijn een stuk minder toeristisch, maar zeker nier minder interessant om te bezoeken.