Top 10 mooiste stranden van Tenerife 2024

11b8145be285a17777ee4d809bfd4d09 XL

Waar vind je de mooiste zandstranden op Tenerife? Tenerife is al jaren een van de beste vakantiebestemmingen voor zon, zee en strandliefhebbers. Het eiland heeft bijzonder veel te bieden voor vakantiegangers uit alle windstreken. Van watersporten, walvisspotten, paragliden en wandelen door het nationaal park, tot dagen achtereen op het strand liggen en onder de eeuwige zon van een verfrissende cocktail genieten. Tenerife heeft het allemaal.

Het Canarische eiland Tenerife is van nature een rotsachtig vulkaaneiland. De ongerepte natuurlijke stranden zijn dan ook van zwart zand met vaak veel stenen en kilometers strekkende rotsachtige kustlijnen. Echter is er voor de vakantiegangers ook geïnvesteerd in goudgele zandstranden, met speciaal voor je overgevlogen Sahara zand. Zo vind je in het noorden het bijna Caribische Playa Las Teresitas. En in het zuiden het toeristische strand Playa de las Americas. Bekijk de beste vakantiedeals voor een strandvakantie Tenerife

De mooiste uitzichten en meest bijzondere kustlijnen vind je aan de natuurlijke rotsachtige kustlijn en zwarte stranden. Voor de beste faciliteiten en zomerse gezelligheid bezoek je de witte zandstranden in het zuiden van Tenerife.

1. Playa de las Teresitas

Playa de las Teresitas

Ons favoriete strand van Tenerife, hoewel ver in het noorden van het eiland (nabij San Andrés). Het redelijk onbekende maar prachtige goudgele zandstrand doet Caribisch aan. Heerlijk kalme golven om in te zwemmen, een prachtig uitzicht op de bergen en lekker ontspannen tussen de palmbomen. Eén opmerking: vaak hebben we gehoord dat het hier flink kan waaien en het zand onaangenaam aanvoelt in de wind. Bij onze bezoeken was het echter heerlijk genieten.

2. Playa de las Americas

Playa de las Americas

In het zuiden vind je het beroemde Playa de las Americas. Het meest bekende zandstrand van Tenerife. Als ook het meest toeristische strand van het eiland. Alle faciliteiten zijn aanwezig en het feestelijke nachtleven is direct in de buurt.

3. Playa del Duque

Playa del Duque

In het zuidelijke plaatsje Adeje ligt een prachtig zandstrand van hoge kwaliteit voor een luxe strandvakantie in Tenerife. Zon, zee en strand met een net iets chiquere entourage. Voor de strandganger welke opzoek is naar iets meer stijl.

4. La Caleta

La Caleta

In het zuiden bij het plaatsje La Caleta vind je diverse kleine strandjes. Afgelegen strandjes midden in een typisch Canarische sfeer. Geniet van het prachtige uitzicht, de rust en de Spaanse vrijheid. Enkele van deze stranden zijn voor nudisten.

5. Playa del Camison

Playa del Camison

In het zuiden aan Costa Adeje vind je diverse mooie stranden. Playa del Camison is een prachtig zandstrand. Zeer geschikt om te zwemmen in het rustige water door de kalme golven en het witte zand wat doorloopt tot in de zee.

6. Playa la Arena

Playa la Arena

In de buurt van het zuidelijke Los Gigantes vind je Playa la Arena. Een heerlijk strand om lekker weg te dromen onder de zon en het geluid van de golven. Ideaal om lekker bij te kleuren en te genieten van de rust.

7. El Médano

El Médano

Vlakbij het vliegveld zuid ligt een klein plaatsje El Médano. Het klein paradijs op Tenerife voor de watersportliefhebber. Een zeer ruim strand met alle mogelijkheden voor de actieve strandbezoekers onder ons.

8. Playa Jardin

Playa Jardin

In het noordelijke Puerto de la Cruz: Twee prachtige ruime zwarte zandstranden met bijzonder veel kenmerken van een wit zandstrand. Weinig stenen, heerlijk om te zwemmen in de golven en mooie terras tuinen.

9. Playa de las Vistas

Playa de las Vistas

Een zeer populair zandstrand in het zuiden aan de Costa Adeje, welke dan ook druk wordt bezocht en commercieel wordt uitgemolken. Desondanks, een heerlijk strand om te zonnen en te zwemmen.

10. Playa el Bollullo

Playa el Bollullo

In het noorden nabij Puerto de la Cruz, vind je een bijzonder strand. Een afgelegen en bijna ongerept zwart zandstrand met een prachtig uitzicht en fantastische spots voor de mooiste vakantiefoto’s