Seniorenvakantie (60 plus) 2024

Senioren vakantie 33551869 123rf

Seniorenreizen naar de mooiste en zonnigste bestemmingen! Geniet van de mooiste vakantiebestemmingen samen met leeftijdgenoten. Ontmoet nieuwe mensen en geniet van een welverdiende vakantie! Seniorenvakanties voor groepsreizen, singlereizen of overwinteren. Voor 60 plussers zijn er mogelijkheden en redenen genoeg voor een leuke en ook goedkope vakantie naar de zon. Het aanbod voor 60+ vakanties in Nederland, Europa en zelf daarbuiten is aanzienlijk.

Aanbevolen reisaanbieders

De ideale 60+ vakanties

Vakanties zijn er in alle soorten en maten, en natuurlijk in alle prijsklassen. Zo ook 60 plus vakanties. Bestemmingen als Macedonië of het Bulgaarse Sunny Beach zijn goedkoop. En ook al staat Sunny Beach bekend als zonvakantie bestemming voor feestende jongeren, ook voor de senioren is dit een uitstekende zonvakantie bestemming.

Cruisereizen voor senioren

Naast zonvakanties en overwinteren in zonnige bestemmingen, zijn cruisereizen ook erg populair onder 60-plussers. Zowel voor romantische koppels als avontuurlijke alleenstaanden. Denk bijvoorbeeld aan een Grand Voyage en verken de wereld tijdens een prachtige compleet verzorgde luxe cruisereis. Je bent nooit te oud om heerlijk rond te reizen en in luxe te genieten van de mooiste bestemmingen ter wereld; Een welverdiende lange vakantie vol comfort, rust, maar ook entertainment en gezellige gelijkgestemden.

Wat zijn de beste zonbestemmingen voor Senioren?

zonbestemmingen senioren

De meest populaire bestemming voor seniorenreizen is Florida in de Verenigde Staten. Niet alleen zorgt het prettige klimaat er voor dat veel Amerikaanse senioren zich na hun pensioen vestigen in deze staat, ook de buitenlandse toeristen weten Florida te vinden. Andere populaire bestemmingen voor 60+ reizen zijn Kroatië, Spanje, Bulgarije en Curaçao.

In Europa zijn uiteraard meer fantastische vakantiebestemmingen voor een 60+ vakantie. Ook in Afrika zijn Egypte, Kenia, Mauritius, Senegal en Zanzibar uitstekende vakantiebestemmingen voor een seniorenreis. In Azië is Bali de seniorenreis bestemming bij uitstek.

Waar heerlijk warm overwinteren in Europa?

strandvakantie senioren

In de koudste periode van het jaar, vinden veel senioren het prettig een warmere regio op te zoeken. Het overwinteren in Zuid-Europa is een prima manier om de winterzon op te zoeken. De Algarve in Portugal en de Costa’s in Spanje zijn hiervoor erg populair. TIP: Voor senioren uit Scandinavië en Duitsland zijn de Canarische Eilanden al jaren lang het meest populair om te ontsnappen aan de winterkou en heerlijk comfortabel warm. Hier geniet je lenteweer van de maanden november t/m maart. Eilanden als Tenerife en Gran Canaria bieden een uitermate aangenaam klimaat het gehele jaar door. Hierdoor is er eigenlijk ook geen vakantieseizoen en zijn dus alle faciliteiten, zoals live muziek en dansen, het hele jaar door beschikbaar.

Wil je buiten Europa overwinteren? Dan is Florida in de Verenigde Staten verreweg de meest populaire bestemming.

Zijn er singlereizen voor 60-plussers?

senioren singlereizen

Een deel van de 60 plussers die op vakantie gaan, gaan alleen op vakantie. Voor hen is een groepsreis of singlereis een uitstekende manier om nieuwe sociale contacten op te doen en een fantastische reiservaring te hebben. Zo geniet je van een prachtige omgeving, luxueuze accommodaties en de gezonde spanning van het ontmoeten en leren kennen van leuke mensen.

Verken de wereld met een fijne groep mensen. Er zijn singlereizen voor alle leeftijden, naar vele bestemmingen in de prachtige werelddelen Afrika, Azië, Amerika en uiteraard Europa. Laat je aangenaam verrassen door je bestemming en de mensen in je reisgezelschap.

Alle thema vakanties