Top 10 mooiste stranden van Europa 2024

9f9f79e544fb8eb705d18df3c18b9f0a XL

Strandvakantie naar de mooiste stranden van Europa! Geniet van zon, zee en strand aan de mooiste stranden van Europa, tijdens een goedkope strandvakantie. Europa heeft vele duizenden kilometers kustlijn, met prachtige stranden. Van goudgele stranden tot kiezelstranden, dicht bij grote steden of kleine intieme stranden verscholen in de mooiste baaien. Vind de mooiste stranden van Europa en boek een goedkope strandvakantie Europa!

Spanje, Portugal en Griekenland zijn al jaren de meest populaire zonvakantie bestemmingen in Europa. En Terecht. Hier vindt men ook de mooiste stranden van Europa, maar er is voldoende concurrentie, Italië, Kroatië, Turkije en ook Frankrijk hebben prachtige stranden. Wij hebben voor je een selectie gemaakt van enkele van de mooiste stranden van Europa.

1. Corfu, Porto Timoni Beach - Griekenland

corfu 101277996 123rf

Porto Timoni, gelegen nabij Agios Georgios, is uiteraard een van de mooiste plekken op het eiland Corfu; Het is een echt paradijs op aarde. Afionas dorp is prachtig en de restaurants zijn zeer goed en betaalbaar. Loop uit het dorp en kom tot de meest unieke plek ter wereld. Ook vanuit de dorpen hier, is er een prachtig uitzicht op de zee. Corfu heeft prachtige dorpen voor een perfecte strandvakantie.

2. Zakynthos, Navagio Beach - Griekenland

zakynthos 1743152 pixabay

Navagio Beach, aan de kust van Zakynthos in de Ionische Eilanden van Griekenland, is misschien wel de bekendste baai van Griekenland. Soms wordt het aangeduid als "Smugglers Cove". Het is zo genoemd sinds 1983, toen het beweerde smokkelschip Panagiotis op het strand werd verwoest tijdens het vervoeren van sigaretten. Het gebied wordt omringd door haar pure kalksteen kliffen, witte zandstranden en helderblauw water, dat jaarlijks duizenden toeristen trekt. De strip van het strand is alleen toegankelijk met de boot.

3. Tenerife, Playa de las Teresitas - Spanje

tenerife 50853721 123rf

Veel reizigers weten dit. De meeste stranden in Tenerife zijn vulkanisch: het zand is vrij donker. Een strand zoals Teresitas Beach is een van de weinige gouden stranden in Tenerife. Was het een geologisch ongeval? Helemaal niet ! Sahara zand werd door de mens naar het strand gebracht. Tenerife is ook het perfecte bestemming voor zon liefhebbers het hele jaar door, zelfs in het hart van de winter.

4. Costa Brava, Tosse de Mar - Spanje

costa brava 4272914 pixabay

Kliffen, dennenbossen, baaien en stranden vormen het kustprofiel van de provincie van La Selva, de instelling voor Tossa de Mar . De zuidwestelijke sector van de Costa Brava biedt toeristen een ongelooflijk scala aan geschiedenis, kunst en vrije tijd aan de oevers van de Middellandse Zee. Deze stad in de provincie Girona biedt reizigers een breed en gevarieerd aanbod aan accommodaties om alle smaken te meten. De keuken, een van de culturele rijkdommen van dit gebied, zal de meest verfijnde fijnproevers overtuigen.

5. Algarve, Praja da Cova Redonda - Portugal

algarve 2928841 pixabay

Een echt paradijs, met kalme heldere wateren ... Om het strand te bereiken, moet je langs een lange reeks zachtjes aflopende stappen afleggen. Het strand is in een typische Portugese stijl, begrensd worden door veel vegetatie aan weerszijden: dennenbomen, mastbomen en Spaanse bezem. De baai waarin het strand nestelt is niet groot, maar de ruimte is vol beschutte hoekjes, die worden voorzien door de warme, strakke en gekante rotsformaties. De vormen die in de kliffen zijn gevormd door de erosie en het wegdraaien van de rotsen zijn nogal buitengewoon.

6. Corsica, Santa Giulia Beach - Frankrijk

corsica 64132397 123rf

Dit prachtige strand, een paar kilometer van Porto-Vecchio en Bonifacio, is een echt paradijs op aarde. Het past bij het beeld van Corsica: mooi en wild . Geniet van het turquoise water en het witte zand en boek je hotel in de mooie steden Bonifacio of Porto-Vecchio. Ook voor een Robinson Crusoe ervaring en de leukste strandactiviteiten is Corsica de bestemming voor een onvergetelijke strandvakantie.

7. Sveti Stefan Beach - Montenegro

montenegro 37602574 123rf

Sveti Stefan, nu Aman Sveti Stefan, is een klein eilandje en hotelresort in Montenegro, ongeveer 6 kilometer ten zuidoosten van Budva. Het eiland heeft een kustlijn van 2 kilometer in het centrale deel van de Adriatische kustlijn van Montenegro. Het is gelegen ten zuiden van Budva tussen de dorpen Przno en Sveti Stefan. De roze zandstranden van Sveti Stefan, Miločer Beach en Queen's Beach maken deel uit van de kustlijn. Het resort omvat het eiland Sveti Stefan en een deel van het vasteland, waar het Villa Miločer deel uitmaakt van het resort.

8. Vis - Kroatië

kroatie istrie 1156793 pixabay

Zwemmen op het eiland Vis is een onvergetelijke ervaring, met name dankzij de helderheid van de open zee die het omringt. De stranden, die hoofdzakelijk door de weg bereikbaar zijn, zijn geschikt voor gezinsvakanties en door de hoeveelheid natuurlijke schaduw zijn ideaal voor de jongere gasten ook. Stiniva strand is beschermd door de natuurbeschermingswet, als geomorfologisch monument van de natuur.

9. Cinque Terre, Monterosso al Mare - Italië

italie 30425890 123rf

Monterosso al Mare is de vijfde plaats van de "Cinque Terre", de enige met echte stranden in dit prachtige deel van Ligurië. Vanuit het dorp kan je genieten van een prachtig uitzicht op het prachtige strand Monterosso al Mare. Cinque Terre is een prachtige bestemming voor een perfecte strandvakantie vakantie in Italië. Naast het strand van Monterosso al Mare zijn hier nog een aantal kleine kiezelstranden te vinden, met een prachtig wandelpad dat de 5 dorpen van het Unesco werelderfgoed Cinque al Mare met elkaar verbind.

10. Ölüdeniz Beach - Turkije

turkije 2519509 pixabay

Ölüdeniz blijft een van de meest gefotografeerde stranden aan de Middellandse Zee . Het heeft een afgelegen zandbaai aan de mond van Ölüdeniz, op een blauwe lagune. Het strand zelf is een kiezelstrand. De lagune is een nationaal natuurreservaat en de bouw is strikt verboden. Het zeewater van Ölüdeniz is beroemd om zijn tinten turkoois en aquamarijn, terwijl het strand een officieel Blauwe Vlag strand is, dat door de reizigers vaak onder de top 5 stranden wordt beoordeeld.