Welke vakantielanden zijn goedkoop in Europa?

D7a332411e14769f300879cf8b1d4da6 XL

Met de vele prachtige zonvakantie bestemmingen in Europa, zijn de goedkope strandvakanties voor het uitzoeken. Voor alle populaire vakantielanden zijn er allerlei mooie aanbiedingen voor de vele vakantie bestemmingen. Bepaalde vakantielanden staan al jaren bekend als goedkope vakantiebestemmingen, maar in welke bestemming heb je nu een goedkope vakantie?

Het is natuurlijk verleidelijk om de goedkoopste vakantie aanbieding in het favoriete vakantieland te boeken. Maar hoe zit het met de overige kosten, zoals die voor eten, drinken en andere benodigdheden? Niet alleen zijn de prijzen per land, maar ook per bestemming verschillend. Ieder jaar wordt er onderzoek gedaan naar de kosten van; een kop koffie, bier, frisdrank, een fles water, een lunch in een goedkoop restaurant en een diner in een restaurant met een gemiddelde prijs. De prijzen tussen de bestemmingen verschillen dusdanig dat het tientallen euro’s per dag kan verschillen tussen deze zonvakantie bestemmingen. Wij hebben de top 10 populairste zonvakantie landen in Europa voor je onderzocht.

Top 10 goedkope zonvakantie bestemmingen Europa 2024

 1. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Zonvakantie Frankrijk

  Op de tiende plaats staat het prachtige Frankrijk. Het land staat bekend om haar heerlijke ingrediënten en wijnen. Dit komt echter tegen een prijs. De prijzen in de restaurants zijn gelijk aan wat je Nederland kunt verwachten. De prijzen van dranken zijn hier echter aan de hoge kant, zo betaald je voor een biertje snel 5 euro.

  Last Minute Frankrijk

 2. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Zonvakantie Malta

  Tussen het Italiaanse Sicilië en Tunesië, ligt het eilandje Malta. De prijzen in de restaurant zijn niet veel anders dan bijvoorbeeld in Frankrijk of Nederland. Ook de prijzen voor de verschillende soorten drinken zijn vergelijkbaar aan Nederland. Zo kost een normaal glas bier hier, 2 en een halve euro.

  Last Minute Malta

 3. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Zonvakantie Italië

  Italië is het land van de Barista. De koffie hier is heerlijk en tegen een redelijke prijs. De overige prijzen zijn ongeveer gelijk aan die in Nederland. Kanttekening hierbij moet wel zijn, dat bij de grote bezienswaardigheden en in de grote toeristische steden, de prijzen een stuk hoger kunnen liggen.

  Last Minute Italië

 4. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Zonvakantie Cyprus

  Het eiland Cyprus kent prijzen die al gauw 15 procent lager liggen dan in Italië en Frankrijk. De prijzen voor koffie en bier zijn wellicht vrij normaal, het frisdrank, water, maar ook het dineren is hier relatief goedkoop.

  Last Minute Cyprus

 5. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Zonvakantie Spanje

  Ook in Spanje kan met heerlijk genieten van lokale specialiteiten, tegen een redelijke prijs. Net als in Italië geldt ook hier, dat in de toeristische steden of bij bezienswaardigheden de prijzen uit de hand kunnen lopen.

  Last Minute Spanje

 6. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Zonvakantie Griekenland

  Zo ongeveer halverwege deze top 10 vinden we Griekenland. Hoewel een kop koffie hier bijna 3 euro kost en een gewoon biertje al 4 euro, zijn de kosten voor lunch en diner algauw een stuk lager. Ga je iets actiefs doen? Het flesje water wat in Frankrijk 1,56 euro kost, kost hier slechts 50 cent.

  Last Minute Griekenland

 7. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Zonvakantie Portugal

  Voor het drinken kent Portugal gunstige prijzen. Zo kosten koffie en frisdrank net geen 1 euro 20 en voor een biertie betaald met net iets meer dan anderhalve euro. Ook zijn de prijzen voor een hoofdgerecht voor 2 personen met 30 euro niet hoog.

  Last Minute Portugal

 8. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Zonvakantie Kroatië

  Kroatië staat bekend als goedkope vakantiebestemming. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land in de top 3 staat. Met name de lunch en diners zijn hier goedkoop. Een hoofdgerecht in een gemiddeld duur restaurant voor twee personen kost 27 euro. Voor een biertje betaald je hier de redelijk normale prijs van 2 euro.

  Last Minute Kroatië

 9. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Zonvakantie Turkije

  Ondanks de relatief hoge prijs van ruim 3 euro voor een biertje, staat Turkije op de 2e plaats in deze top 10. Dit komt voornamelijk door de prijs van een hoofdgerecht voor twee personen. Je betaald hiervoor slechts 20 euro. Dit geldt echter niet voor de vele all in resorts aan de turkse kust of de bijzonder toeristische gebieden.

  Last Minute Turkije

 10. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Zonvakantie Bulgarije

  Bulgarije, bekend van zonvakantie bestemmingen als Sunny Beach, is een terechte nummer 1 in deze top 10. Koffie en frisdrank kost hier maximaal 1 euro. Een biertje nog geen 1 euro 30. Ook in een gemiddeld restaurant ben je in Bulgarije met nog geen 20 euro erg goedkoop uit.

  Last Minute Bulgarije