Een bijzondere vakantie in Marokko

3dcbd8056f504532259e733a4b9e2ae3 XL

Onbeschrijfelijke landschappen, kleurrijke markten, de keizerlijke steden en de indrukwekkende Sahara. Welkom in Marokko! Ik had het mooie voorrecht, door mijn werk bij Tour Operator WTC, een 14-daagse tour door Marokko mee te mogen maken. De reis begon in Casablanca, waar ik in staat was om mijn gids Mohammed en de andere leden van de groep te ontmoeten. Mohammed vertelde ons over het verloop van de reis en beschreef ons precies wat ons te wachten stond.

Bergen, markten en woestijn. Een geweldige reis door Marokko

De volgende dag ging de tour van start! Met onze eigen bus reden we door de indrukwekkende stad Volubilis, waar we een bezoek brachten aan een Romeinse archeologische site. Rond het middaguur bracht onze chauffeur ons naar de koninklijke stad Fez. Waar onze gids ons fascinerende markten liet zien in de Medina (het oude stadsdeel). Daar konden we ook onze onderhandelingstechnieken testen met de Marokkaanse marktlieden, om zo een paar lokale souvenirs mee naar huis te kunnen nemen voor weinig geld.

De volgende dag stond ons een lange rit te wachten. Na eindeloos rijden in de bus arriveerden we met veel enthousiasme in de Sahara! Ons hotel was op een perfecte locatie, direct aan de voet van oneindig grote zandduinen. In de middag bereiden we ons met hoge verwachtingen voor op de kameel rit naar het Nomadische woestijn kamp. We reden de kamelen bij zonsondergang de woestijn in en bereikten ons kamp bij dageraad. Een bijzondere en romantische ervaring als uit een film gegrepen. Laat op de avond hebben we een zeer smakelijke maaltijd genoten rond het kampvuur. Er was een fantastische sfeer!

Dag drie van de tour hebben we doorgebracht in de prachtige bergen van Marokko. Dit gebied wordt voornamelijk bewoond door Berben. Dus voor ons was het spannend en bijzonder om zo het lokale leven echt te leren kennen. We hadden de fantastische kans om een nacht door te mogen brengen in een traditionele berghut. Het adembenemende panoramische uitzicht op de met sneeuw bedekte Hoge Atlas was een ervaring welke ik nooit meer zal vergeten.

Na te hebben genoten van de frisse berglucht, reden we naar de Atlantische kust. In de oude haven van de stad Essaouira brachten we de komende twee nachten door. Essaouira is zeker een bezoekje waard! De haven, de vers gevangen vis, de oude Medina en natuurlijk het aanbod van diverse watersporten maken deze stad een 'Hottip' op elke reis naar Marokko.

De laatste twee nachten van onze reis hebben we doorgebracht in Marrakech. Vele markten, de oude Medina en het drukke kleurrijke straat leven waren de absolute hoogtepunten van deze bijna sprookjesachtige stad.