Top 10 tropische eilanden vakantie: Mooiste Bounty eilanden!

3bfa5a7e41ccb228078a88e28d2b13ec XL

Tropische eilanden! Op zoek naar een parelwit tropisch strand aaneengeregen met palmbomen op het mooiste tropische eiland ter wereld? Wij hebben de TOP 10 tropische eilanden samengesteld! Het tropisch paradijs, met zonovergoten stranden op idyllische bounty eilanden, kristal helder zeewater, tropische vissen, luxe resorts en een heerlijke cocktail in een kokosnoot. De ultieme huwelijksreis bestemmingen of gewoon voor een heerlijke ontspannen perfecte super de-luxe zonvakantie op een prachtig tropisch bounty-eiland. Hier is de top 10 "bounty eilanden" 2024 met het perfecte tropische strand.

1. Seychellen

seychellen 99034421 123rf

Het meest perfecte tropische paradijs op aarde! De bounty-eilanden Seychellen. Perfect, niet alleen vanwege haar idyllische stranden, wateren en landschappen, maar ook omdat het zeer goed bereikbaar is voor Nederlandse vakantiegangers opzoek naar het tropisch paradijs. Het hoogste punt ligt op 900 meter. De eilanden zijn dun bevolkt en werden ook wel het Hof van Eden genoemd. Je vindt hier vele prachtige resorts en hotels. Het is absoluut een ultieme droombestemming voor een huwelijksreis.

Vliegafstand: ongeveer 13 uren.

2. Frans-Polynesië | Bora Bora & Tahiti

bora bora baai

De meest beroemde tropische resorts ter wereld zijn Bora Bora en Tahiti. Compleet geïsoleerd, midden in de stille wateren van Oceanië. De atollen zijn bijzonder ongerept en goed verzorgt. Door de vulkanische oorsprong en het perfecte klimaat, hebben de eilanden een prachtige levendige groene jungle, beeldschone stranden en een bijzondere onderwater wereld. Je vindt hier tevens perfect verzorgde wellness resorts en luxe hotels. Het zou een absolute nummer 1 zijn geweest, als het niet zo ver weg zou liggen.

Vliegafstand: ongeveer 28 uren.

3. Fiji

winterzon 25347350 123rf

Fiji is een grote groep eilanden in Oceanië. Van de ruim 300 overheerlijke bounty eilanden, worden er ongeveer 100 bewoond. Fiji is van origine een vissersstaat en was tevens voor lange tijd kannibalistisch. Ondertussen is Fiji al vele jaren één van de meest populaire tropische vakantiebestemmingen. De eilanden zijn zeer bergachtig en bedekt met tropische bossen. Het hoogste punt ligt op ruim 1300 meter. Op Fiji kan je al een prima accommodatie boeken voor € 19,- p/n. Maar ook ultieme luxe voor € 900,- p/n.

Vliegafstand: ongeveer 28 uren.

4. Cookeilanden

seychellen 16113499 123rf

De 'picture-perfect' Cookeilanden liggen midden in de Zuidelijke Stille Oceaan (tussen Australië en Zuid-Amerika). Een afgelegen idyllische bounty-eiland bestemming van Oceanië. Het zijn deels koraaleilanden en deels vulkanische eilanden. Het verschil is met name dat op een koraal eiland vaak alleen palmbomen kunnen groeien. Vulkanische eilanden zijn meer vruchtbaar en veel rijker aan flora en fauna. Het is een paradijs voor genieters van wellness, rust en schoonheid. Je vind hier prachtig luxe hotels en resorts.

Vliegafstand: ongeveer 28 uren.

5. Zanzibar

zanzibar 2127570 pixabay

Zanzibar is het meest perfecte bounty-eiland in de buurt. Langs de kust van het Afrikaanse Tanzania gelegen en een waar tropisch paradijs. Het eiland heeft een divers tropisch natuurlandschap en prachtige stranden omgeven door koraalriffen. Het is dan ook fantastische bestemming voor snorkellaars. Mede door het toerisme, is vandaag de dag kitesurfen ook zeer populair op de stranden. Qua accommodaties heeft Zanzibar alles te bieden. Van luxe all inclusive resorts tot charmante gasthuisjes.

Vliegafstand: ongeveer 9 uren.

6. Barbados

barbados 87339995 123rf

Barbados is het meest idyllische bounty-eiland in het Caribische gebied. Het kent een prachtig groen heuvellandschap. Het hoogste punt ligt op 340 meter. De stranden hebben zeer fijn zand en zijn omringd door koraalriffen. Een geweldige locatie voor snorkellaars. Het eiland is een perfecte vakantiebestemming voor een huwelijksreis of luxe all inclusive vakantie. Maar door de vele verschillende accommodaties op Barbados is het ook een goede bestemming voor families met kids, backpackers, singels en stelletjes.

Vliegafstand: ongeveer 12 uren.

7. Hawaii

hawaii oahu 65498823 123rf

Het bounty-eiland Hawaii behoord tot de Verenigde Staten, met de wel bekende hoofdstad Honolulu. Hawaii bestaat uit vele eilanden, waarvan diverse vulkanisch. Het hoogste punt ligt op ruim 4200 meter. Je vindt hier een bijzonder tropisch landschap. De flora en fauna op Hawaii is werkelijk grandioos. Maar helaas onder bedreiging van vervuiling en uitsterving van vele diersoorten. Omdat Hawaii uit vele verschillende eilanden bestaat, is alles te vinden wat je zoekt. Van actieve surf-vakantie tot luxe all inclusive vakantie.

Vliegafstand: ongeveer 18 uren.

8. Malediven

malediven 1416084 pixabay

De geliefde huwelijksreis bestemming de Maldiven bestaan uit bijna 1200 koraaleilandjes. Het hoogste punt ligt op slechts 2,5 meter. Ze zijn gegroepeerd in 26 atollen en liggen ten zuidwesten van India. Er zijn slechts 200 eilanden bewoond en daarnaast zijn er nog bijna 100 alleen voor toerisme. De eilanden zijn beschermd gebied en er zijn strenge regels voor alle hotels ten behoeve van behoudt van het milieu. Op de Malediven vind je vele prachtige luxe compleet verzorgde resorts, maar ook vele appartementen en hotels.

Vliegafstand: ongeveer 13 uren.

9. Maleisië | Tioman-eilanden & Perhentian-eilanden

maleisie 2381518 pixabay

Idyllische tropische eilanden van Maleisië. Tioman is een vulkanisch eiland. Het hoogste punt ligt op 1040 meter. Het eiland is dun bevolkt en kent 8 kleine dorpjes. Het eiland is omgeven door koraalriffen met veel tropisch zeeleven. Direct aan de stranden zijn veel vakantiehuisjes te vinden. De Perhentian eilanden groep zijn tropisch groene eilanden met alleen strand als kustlijn. Het hoogste punt ligt op 100 meter. Het is een populaire bestemming voor backpackers en kent dan ook diverse knusse accommodaties.

Vliegafstand: ongeveer 14 uren.

10. Dominicaanse Republiek | Isla Saona

dominicaanse republiek 38011355 123rf

Het prachtige Isla Saona, is een eiland behorende bij de Dominicaanse Republiek. Het eiland is rijk aan flora en fauna. Dit blijft behouden in haar natuurlijke schoonheid, omdat het gehele eiland een beschermd natuurreservaat is. Het hoogste punt van het eiland is op 35 meter. Op dit eiland zijn overigens de bounty-reclame filmpjes opgenomen. De ondiepe wateren, met haar vele tropische vissen, zijn ideaal voor snorkellaars. Er zijn diverse mooie beach resorts, appartementen en ook b&b op het eiland te vinden.

Vliegafstand: ongeveer 12 uren.

Bonus. Indonesië | Gili-eilanden & Togian-eilanden

De Gili-eilanden zijn een kleine groep eilandjes aan de kust van Lombok. De idyllische eilandjes zijn erg in trek onder duikers. De watertemperatuur is constant 30 graden en heeft een divers zeeleven. Er zijn nog maar weinig hotels op de eilandjes. Ze worden dan ook veel bezocht door dagtoeristen, met de boot vanaf Denpasar-Bali.

De Togian eilanden, of voorheen onder Nederlanders bekend als de Schildpad-eilanden, zijn een archipel van 56 eilanden. De eilanden zijn hoofdzakelijk vulkanisch van oorsprong, kennen voor het grootste deel tropisch regenwoud en worden omgeven door een groot koraalrif. Een deel van de eilanden is momenteel nationaal park. Ook hier is een beperkt aantal hotels en b&b beschikbaar.

Een leuk weetje

Officieel zijn de Bounty Eilanden een kleine groep onbewoonde eilanden behorende tot Nieuw-Zeeland. De eilanden zijn gek genoeg niet bepaald een tropisch paradijs met witte stranden en palmbomen. Echter bestaan ze alleen uit rotsen, hebben nauwelijks begroeiing en kennen in totaal slechts een oppervlakte van iets meer dan 1 vierkante kilometer. Niet een ideaal vakantieoord dus. Het beeld wat een ieder heeft van 'Bounty-Eiland', is natuurlijk een idyllisch tropische zonbestemming. Dit beeld hebben we uiteraard te danken aan de 'Bounty Reclame' ('Bounty, een stukje paradijs op aarde') met zijn oorsprong uit eind jaren 80. Door deze paradijselijke setting op een perfect tropisch eiland, heeft het ideale tropische paradijs, de naam 'Bounty-Eiland' meegekregen.