Wat te doen op Cyprus

2ec788b5d2483f73e1f9efd1de8baaf4 XL

Wat te doen tijdens een vakantie op Cyprus? Cyprus is een bijzonder vakantie eiland, liggend in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Het prachtige landschap, vol kloosters, moskeeën, kastelen en tempels, biedt volop mogelijkheden voor boeiende tochten. Het eiland kent een grote mengeling van culturen, ontstaan door veroveringen door verschillende volken in het verleden. De natuur, cultuur, idyllische stadjes en prachtige stranden maken van Cyprus een fantastische zonvakantie bestemming.

Vakantie Turks Cyprus

Cyprus heeft een Turks deel in het noorden en een Grieks deel in het zuiden. Met name het zuidelijke deel van Cyprus is populair bij de toeristen. Het noordelijke deel is echter net zo mooi als zonvakantie bestemming. Ook hier zijn de prachtige authentieke stadjes, religieuze gebouwen en ongerepte stranden. Ontspan op het strand in een afgelegen baai en geniet van natuur en rust. Ontdek de badplaats Kyrenia met haar mooie stranden, gezellige haven en het prachtige kasteel. Kijk uit over het haven gebied vanaf een terrasje en geniet van een hapje, drankje en een prachtig uitzicht.

De oude vissersplaats Famagusta heeft goudgele zandstranden zover men kan zien. Het centrum is omgeven door een oude stadsmuur, waarbinnen zich allerlei smalle straatjes bevinden met winkeltjes en restaurantjes.

Cultuur, natuur en ontspanning op Cyprus

Ook wanneer je in het Turkse deel van Cyprus op vakantie bent, is het zeker aan te raden even de grens over te steken naar het zuidelijke Griekse deel van het eiland. Dit kan gemakkelijk in de stad Nicosia.

De vele soorten religieuze gebouwen, uit de verschillende culturen zijn prachtig. Hierin is ook de kloof tussen de Grieks Cyprioten en de Turks Cyprioten nog zichtbaar, zoals in Famagusta. De kathedralen hier zijn omgebouwd tot moskeeën.

Het prachtige eiland nodigt uit om de prachtige culturele bezienswaardigheden en de mooie natuur te bewonderen. Op de stranden vind je voldoende rust om te ontspannen en bij te bruinen. Ook Noord Cyprus is een prachtige bestemming voor een last minute zonvakantie.