✔ Goedkope Coronatest voor reizen: €109,- ➜ Conform Covid-19 protocol heeft u een PCR test reiscertificaat nodig voor alle vakanties (ook als u gevaccineerd bent). De PCR test kunt u vandaag regelen (dezelfde dag uitslag)! ❤

Top 10 mooiste rustige stranden van Europa

66f461a82eb04828d9f9f9abb89cb004 XL

Top 10 zandstranden voor een kleinschalige persoonlijke strandvakantie in Europa. De zonbestemming 'Middellandse Zee' heeft veel te bieden op het gebied van strandvakanties en prachtige natuur. Maar waar vind je nu nog die bijzondere bestemmingen voor een vakantie vol rust en ontspanning? Wij hebben voor je de mooiste stranden van Europa in een top 10 lijst gezet. Zo geniet je optimaal van zon, zee en strand, tijdens een persoonlijke strandvakantie.

Top 10 zandstranden voor een kleinschalige persoonlijke strandvakantie

 1. Strand Isola Bella

  Isola Bella, Italië

  Het stadje Toarmina ligt op ruim 200 meter boven zeeniveau. De kustlijn van deze stad is bijzonder aantrekkelijk. Je vindt hier tussen de rotswanden diverse kleine, gezellige of romantische strandjes, baaien en grotten. Stranden zijn van zand of kleine steentjes. De stranden zijn goed bereikbaar via een kabelbaan of shuttlevervoer vanuit de stad.

 2. Strand Praia Marinha

  Praia Marinha, de Algarve

  Het ideale strand Praia Marinha is wellicht het meest gefotografeerde strand van Portugal. Het strand kreeg in 1998 de prestigieuze Golden Beach prijs, voor haar schoonheid, kwaliteit en prachtige natuur. Het strand is vooral bekend voor haar prachtige rotswanden en witte zandstrand. Echter is ook het zeewater hier van de hoogste kwaliteit voor de zwem- en strandliefhebber.

 3. Strand Calo Des Moro

  Calo des Moro, Mallorca

  Een zeer bijzondere baai met perfect helderblauw ondiep water en zacht wit zandstrand, ook onder water! Deze fraaie baai met mooi begroeide rotswanden is ideaal om te zwemmen, snorkelen en aan te meren met een klein bootje. Het strand is eenvoudig bereikbaar, echter vandaag de dag in het hoogseizoen wellicht niet meer zo geschikt voor een persoonlijke en rustige strandervaring.

 4. Strand Stiniva

  Stiniva, Vis - Kroatië

  Ook in Kroatië vind je vele prachtige stranden in baaien of op idyllische eilandjes. Op het eiland Vis is een bijzonder strandje te vinden, in een baai welke bijna geheel wordt afgesloten door de rotswanden. Een heerlijke ontsnapping aan het massatoerisme of de extreme hitte. Het water is helderblauw en zeer geschikt om in te zwemmen of snorkelen.

 5. Strand Kokkari

  Kokkari, Samos

  Kokkari is een haven in een pittoresk vissersdorpje op het Griekse eiland Samos. Ondanks de steeds meer aantrekkende toeristen, is hier nog een sfeer van traditionele rust en ongereptheid. Wellicht niet de beste locatie voor de echte strandliefhebber, maar des te meer een bijzonder strand voor een persoonlijke en bijzondere ervaring. Je hebt vanaf het strand een prachtig uitzicht op de wonderschone natuur van het eiland.

 6. Strand Berlenga

  Berlanga, Portugal

  Nog een Portugees strand welke na vele jaren toerisme nog steeds ongerept lijkt. Een heerlijk zandstrand omgeven door prachtige rotswanden, welke een ultieme sereenheid creëren. Berlanga is één van de 3 eilanden in de archipel vlak langs de kust. De eilanden behoren tot een natuurreservaat en zijn nauwelijks bewoond. Een unieke locatie voor een bijzondere strandvakantie.

 7. Strand Kavalikefta

  Kavalikefta, Lefkada - Griekenland

  Hier komt de prachtige natuur van het land samen met de wonderlijke schoonheid van de zee. Een groen landschap gaat over in witte zandstranden welke je presenteren met het mooiste blauw-heldere water wat je ooit heeft gezien in het Middellandse Zee gebied. Van schattige vissersdorpjes tot romantische baaien met grotten. Op Lefkada vind je onvergetelijk mooie plekjes voor een persoonlijke vakantie.

 8. Strand Armacao De Pera

  Armaçao de Pera, de Algarve

  Portugal en met name de Algarve in het zuiden van Portugal heeft veel te bieden. Vanuit deze stranden vertrokken vroeger de Portugese pioniers en deden hun ontdekkingsreizen in alle windrichtingen. Hier vind je zoveel prachtige stranden, er zijn teveel om op te noemen. En bijzonder genoeg zijn velen verlaten en dus uitermate geschikt voor een bijzondere persoonlijke strandvakantie.

 9. Strand Apela

  Apela, Karpathos

  Karpathos is een bergachtig eiland met veel groen, rotsen, olijfbomen en prachtige baaien. Het eiland ligt tussen Kreta en Rhodos en ligt dus op slechts een paar uur vliegen. Dit is een perfect Grieks eiland voor de liefhebbers van natuur, cultuur, culinair en rust. Van wijnranken tot naaldbossen... Van 1200 meter hoge bergpieken tot heerlijke witte zandstranden aan azure blauwe wateren.

 10. Strand Podrace

  Podrace, Brela - Kroatië

  Brela staat bekend om de mooiste toeristische locatie van Kroatië en misschien wel van het Middellandse Zee gebied. Ondanks haar naamsbekendheid is hier nog genoeg rust en ontspanning te ervaren. Een wonderschone omgeving met idyllische strandjes en heerlijk water om te zwemmen en te duiken. In Kroatië vind je de beste samensmelting van moeder natuur in groene berglandschappen en haar bijzondere kustlijn.

 1. Strand Baia Delle Zagara

  BONUS: Baia delle Zagara, Italië

  Als extra strandlocatie moeten we nog even de kust van Gargano in Italië benoemen. Het landschap en de stranden zijn te mooi om uit deze top lijst weg te laten. Echter gezien het hoge gehalte toeristische voorzieningen en all inclusive resorts, is dit niet altijd een rustige zonbestemming voor een persoonlijke vakantie. Maar desondanks een bestemming overgoten met schoonheid en flair.

  strandvakantie Italië