Goedkope vakantie Zuid-Afrika 2023-2024

Zonvakantie Zuid-Afrika 2023-2024.✈️️ De goedkoopste vakantiedeals Zuid-Afrika vind je hier! ✓(super) lastminutes ✓(ultra) all inclusive hotel of resort ✓strandvakantie ✓appartementen en boetiekhotels ✓Goedkoop op vakantie met het beste aanbod vakantie aanbiedingen van [SunDealz.nl]!

Vakantie aanbiedingen zuid afrika

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Handige reisinformatie

Beste reistijd: Lente, Winter
Werelddeel: Afrika
Vliegafstand: minder dan 11 uur
Taal: Engels
Valuta: Rand
Reisdocumenten: Paspoort
Reisvaccinatie: Aanbevolen

Aanbevolen reisaanbieders

Vertrouwd boeken! Onze aanbevolen reisaanbieders zijn aangesloten bij SGR / ANVR.

Zuid-Afrika, zon, zee en safari

Één van de mooiste en meest veelzijdige vakantiebestemmingen is Zuid-Afrika. Het kent veel verschillende toeristische trekpleisters. Kaapstad en Johannesburg zijn twee van de grootste en bekendste steden van het land. Het land is ook het thuis van het Kruger National Park en daarmee het thuis van de ‘big five’. Wildlife safari’s zijn de manier om hier deze fantastische wilde dieren te zien. Bij Kaapstad kan je ook nog pinguïns zien en met haaien duiken. Hier kan je van de natuur, de bijzondere dieren en de grote steden genieten, als nergens anders op de wereld.

Strandvakantie in Zuid-Afrika

Wat verre reizen betreft is Zuid-Afrika een echte aanrader. Kaapstad, aan de voet van de Tafelberg, de Kaapse wijnlanden, het Kruger Park, Johannesburg met het nabije gelegen Sun City, wat ook wel het Las Vegas van Zuid-Afrika is, de stad Durban met haar prachtige stranden aan de Indische Oceaan en natuurlijk niet te vergeten de prachtige natuurreservaten in Zuid-Afrika, met die vele verschillende soorten wilde dieren en prachtige planten.

Van de bezienswaardigheden bij Kaapstad mag je de Tafelberg, Boulders beach en Robbeneiland niet missen. In de stad zijn de City tours om aan te raden, maar ook de wijntours en dagtours zijn zeer aan te raden. De dagtours naar nabij gelegen natuurparken, brengen je oog in oog, met prachtige inheemse wilde dieren.

Het Kruger nationaal park ligt aan de andere kant van Zuid Afrika, aan de grens met Mozambique. Hier kan je op safari en Leeuwen, tijgers, olifanten, buffels en neushoorns spotten, naast de vele andere wilde dieren. De grote steden, die het dichtst bij liggen zijn Johannesburg en havenstad Durban. Vanuit deze steden kan je diverse wildparken bezoeken en op safari gaan. In Durban kunt ook genieten van zon, zee en strand.

Hoe is het klimaat?

In de kustgebieden heerst er een subtropisch klimaat. Dit betekend dat het hier voornamelijk in de lokale zomerperiode, november tot en met februari vochtig en heet is. In het Kaap Gebied rond Kaapstad, kent juist droge zomers met aangename temperaturen tot tegen de 30 graden, in de natte winterperiode koelt het sterk af. Dit bijzondere klimaat zorgt er voor dat hier grote aantallen planten groeien, die nergens anders ter wereld voor komen. Dit gebied is ook uitstekend geschikt voor wijnbouw.

Vakantie weer komende 14 dagen

Verwacht voor morgen: onbewolkt
23°C 0mm
8m/s 48% 0%
11 december
22°C / 16°C
onbewolkt
12 december
19°C / 16°C
lichte regen
13 december
22°C / 15°C
half bewolkt
14 december
19°C / 17°C
lichte regen
15 december
20°C / 15°C
lichte regen
16 december
20°C / 16°C
onbewolkt
17 december
20°C / 16°C
lichte regen
18 december
19°C / 16°C
onbewolkt
19 december
23°C / 15°C
onbewolkt
20 december
28°C / 16°C
onbewolkt
21 december
26°C / 18°C
bewolkt
22 december
23°C / 18°C
half bewolkt

Wat kan je verwachten van de lokale culinaire keuken?

Braai

  • Biltong
  • Boboti
  • Melktert

Vanwege de kolonisatie is de Zuid-Afrikaanse keuken gekenmerkt door Nederlandse, Engelse en andere Europese invloeden, maar ook door Aziatische invloeden. Zuid-Afrika kent ook verschillende inheemse volkeren, ieder met zijn eigen specifieke gerechten. De verschillende soorten gedroogd vlees stammen nog uit de periode van de kolonisatie, toen vlees voor de lange zeevaarten lang houdbaar gemaakt moest worden.

Één van de belangrijkste ingrediënten in de Zuid Afrikaanse keuken is vlees. Barbecue is een belangrijk onderdeel van de Zuid Afrikaanse keuken. Andere belangrijke ingrediënten zijn vis, melk en mais en maismeel. Met deze ingrediënten worden verschillende gerechten en toetjes gemaakt. Rijstschotel, stoofpotjes, pastei, pudding, cakes en taartjes. De Zuid-Afrikaanse keuken kent talloze heerlijke gerechten. Er worden ook inheemse theesoorten geschonken, zoals Rooibos Thee en Honingbos Thee. Deze lijken qua smaak erg op elkaar, al is de Honingbos Thee van zichzelf de zoetere van de twee.

Zuid Afrika is één van de top 10 wijn producerende landen. In de gebieden rond de Westkaap, worden al sinds 1659 verschillende soorten wijnen geproduceerd. In de regio’s Stellen Bosch en Constantia wordt veel wijn geproduceerd. De wijnen uit Constantia behoren tot de beste van de wereld. De belangrijkste soorten zijn, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Shiraz en Merlot.

Veelgestelde vakantie vragen

Wanneer de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

In het noordwestelijke deel van het land, heerst een woestijnklimaat, wat richting het midden van het land over gaat in een steppeklimaat. Dit betekend voornamelijk hete zomers en in verhouding koude winters met weinig neerslag gedurende het jaar.

In het oostelijke deel van Zuid Afrika, met de steden Johannesburg en Pretoria, maar ook het Kruger park, heerst een gematigd klimaat. Met temperaturen rond de 30 graden is het hier zomers warm. De winters zijn relatief koud. Over het algemeen is januari de warmste maand in Zuid Afrika en juli de koudste. De klimaten van Zuid Afrika worden voornamelijk bepaald door de grote hoogte waarop het land ligt. Het plateau varieert in hoogte van 1000 tot 2000 meter boven de zeespiegel. Dit zorgt voor een sterk veranderend landschap met woestijnland en steppe en savanne landschappen. In het lager gelegen kustgebied in het zuiden tussen Mossel Bay en Port Elisabeth zijn door de neerslag ook grote bossen of wouden te vinden.

Wat is de kleurcode van zuid afrika?

De kleurcode van het vakantie reisadvies voor Zuid-Afrika is geel. Lees het gehele reisadvies op nederlandwereldwijd.nl om te zien wat dit voor u betekent.
[Update: 12:00u, op 9 december 2023 nederlandwereldwijd.nl]

kleurcode zuid-afrika
Kijk voor meer zuid-afrika reisadvies op nederlandwereldwijd.nl

Moet ik vaccineren voor Zuid-Afrika?

Voor een vakantie naar Zuid-Afrika wordt vaccineren (inclusief COVID-19 vaccinatie) aangeraden. Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio, Hepatitis A, Gele koorts, Denque

Heb ik een visum nodig voor Zuid-Afrika?

Nee, voor Zuid-Afrika heb je geen reisvisum nodig.

Wat is het gezondheidsadvies voor Zuid-Afrika?

  • Drink geen kraanwater; Gebruik het ook niet om je tanden te poetsen.
  • Drink geen ongekookte melk.
  • Eet alleen voldoende verhit voedsel (geen rauw of halfrauw vlees, -vis en -schelpdieren).
  • Bescherm je voedsel tegen vliegen.

Is een vakantie naar Zuid-Afrika veilig?

Zuid-Afrika en Kaapstad in het bijzonder staan niet bekend als veilig. Echter, is het ook onterecht deze bestemmingen als gevaarlijk te bestempelen. Wanneer men even voorzichtig is, als op andere vakantiebestemmingen is er niets aan de hand. Wees voorzichtig met dure spullen, reisdocumenten en betaalmiddelen. Wanneer het niet nodig is, pin dan geen geld ’s avonds.

Is een vakantie Zuid-Afrika duur?

Een vakantie naar Zuid-Afrika valt niet onder een budgetreis. Mede door het vliegticket zijn vakanties niet altijd even voordelig. Maar over het algemeen is Zuid-Afrika zeker niet een duur land voor winkelen, een terrasje of uit-eten. Prijzen zijn vergelijkbaar met voordelige Europese bestemmingen als de Canarische Eilanden..

Hoe groot is Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is een heel groot land (1.221.037 km²), met wildernis, ruige kustlijnen en een diverse natuur. Zuid-Afrika is qua oppervlakte ongeveer zo groot als Frankrijk, Spanje en Portugal tesamen.

Zijn er zandstranden in Zuid-Afrika?

In Zuid-Afrika vind je zeker mooie zandstranden. Hoewel de meeste vakantiegangers niet voor een strandvakantie naar Zuid-Afrika gaan, maar voor een rondreis, cultuur en Safari.