Alanya, de ideale vakantiebestemming

7d0d25bfcaa1421c2931a4f0387462aa XL

Alanya is niet voor niets een van de drukst bezochte Turkse badplaatsen. De stad beschikt over schitterende stranden en een levendig centrum. Hier zijn talloze bars, restaurants en winkels te vinden. Ook kunnen toeristen hier genieten van een bruisend nachtleven middels de discotheken die de stad rijk is.

De omgeving van Alanya

De zandstranden, het Ooststrand en het Cleopatrastrand zijn ideaal om op een handdoek plaats te nemen en daar de daaropvolgende uren niet meer vanaf te komen. Het verhaal doet de ronde dat het Cleopatrastrand haar naam dankt aan de gelijknamige Egyptische Farao, die het strand cadeau kreeg van haar Romeinse geliefde.

Vakantie Alanya al vanaf €99,- bij Corendon!!!

De omgeving van Alanya is ook alles behalve saai. Er zijn verschillende druipsteengrotten te bezoeken, zowel te voet als met een boottocht. Verder zijn er in de nabije omgeving meerdere opgravingen te bezoeken. Ook de watervallen van Manavgat liggen nabij. Side ligt op zo’n 25 kilometer en beschikt over een schitterend historisch centrum met meerdere opgravingen zoals de oude stadspoort en het amfitheater uit de Griekse tijd.

De beste vakantieperiode voor Alanya

De beste periode om een vakantie naar Alanya te boeken is tussen mei en oktober. Met gemiddelde temperaturen die in het laagseizoen rond de 20 graden liggen en in het hoogseizoen rond de 30 is er het grootste gedeelte van het jaar prima vertoeven. Mede doordat de stad omring wordt door het Taurusgebergte waait het er bijna niet en voelen ook lagere temperaturen nog zeer prettig aan. Regen valt hier bijna niet tussen april en september, maar valt er in de overige maanden wel meer dan menigeen zou verwachten. Boek een zonnige strandvakantie in Turkije

Twee gloednieuwe resorts

Ben je overtuigd van een vakantie naar Alanya? Probeer dan eens een gloednieuw resort! Het Litore Resort en Azura Park Hotel zullen allebei hun deuren openen in 2015. Een voordeel van zo’n nieuw hotel is dat de prijzen in het eerste jaar vaak lager liggen dan in het jaar daarna als gevolg van mogelijke fouten die nog gemaakt worden door de nieuwigheid. Dit is dan uiteraard ook gelijk een mogelijk nadeel.