Goedkoop op vakantie naar Curaçao

4a071c64184f6ed127d1b90fcde1a863 XL

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Hier is het meest te doen en is levendig en sprankelend. De woningen doen Nederlands aan maar het tropische klimaat en de lokale cultuur verraad snel dat dit Hollands paradijs helemaal niet zo Hollands is.

Een reis naar onze Nederlandse Antillen

De reis begon in Willemstad. Een stad met Nederlands aandoende gekleurde huizen. Het oude stadsdeel is zelfs bekroond als een officieel werelderfgoed locatie. De stad heeft alles wat een echte stad moet hebben. Winkels, casino's, restaurants en musea. Als extra heeft deze stad een briljante kustlijn. Het perfecte plaatje van een tropisch strand in Blauwbaai en Daaiboo.

Compleet verzorgd tropisch all inclusive resort. Het eerste deel van onze vakantie hebben we doorgebracht in een prachtig resort. En genoten de eerste midweek van het strand, cocktails, ontspanning en verwennerij. Langzaam zijn we ook de omgeving gaan bekijken en hebben we contact gemaakt met de lokale inwoners door te gaan eten in kleine restaurantjes. Je kan trouwens overal zo heerlijk eten en met een gastvrijheid en enthousiasme alsof elke maaltijd een feestje is.

We verlieten het comfort van ons resort voor lokale flair. Dit was de beste keuze die we in onze vakantie konden maken. Vanaf hier werd het een echte ervaring om nooit meer te vergeten. Tijdens deze laatste weken hebben we ook de meeste activiteiten gedaan. Ik kan er niet omheen om hiervan een opsomming te maken. Dus hier komt 'ie dan.

Curaçao Sea Aquarium. Het meest bijzondere zeeaquarium ter wereld. Dit aquarium gebruikt constante aanvoer van vers zeewater. Je kan hier zelfs duiken en tropische waterwezens voeren. Zoals, haaien, stingrays, zeeschildpadden en kleurrijke tropische vissen.

Christoffel Park. Met een mountainbike maak je een prachtige tour door dit nationale park gevuld met herten, leguanen, konijnen, cactussen en ander bijzondere exotische flora.

Hato Caves. Deze grotten zijn legendarisch. Hier vluchten vroeger de ontsnapte slaven naartoe om zich zo weken of maanden te verstoppen voor de landheren. Ik zou zweren dat ik er nog een paar heb gezien. Maar ook prachtige stalactieten en stalagmieten en 1500 jaar oude muurschilderingen.

Mushroom Forest. Niet een bos van paddenstoelen maar de beste duikplek allertijden. Dit koraalbed sprankelt van zeeleven in alle kleuren en smaken. Het koraal is door erosie langzaam gevormd in enorme paddenstoelen welke lijken te groeien op de zeebodem.

Superior Producer. Een scheepswrak, gezonken in 1978, welke nu één is met de oceaanbodem door koraalgroei en lokale vissen. De meest gave duikplek waar ik ooit ben geweest.

Daaiboo Beach. Als je het massale van Blauwbaai niet trekt, dan is dit strand waar je moet zijn. Dit is een echte tropische ervaring op een prachtig wit strand waar je nog relatief rustig kan genieten.

Mambo Beach Club. Het nachtleven van Curaçao kan je overal genieten. Maar dit openlucht feest is de perfecte mix van lokale jeugd en toeristen welke graag tot diep in de nacht een tropisch feestje vieren.

Canoe Safari. Een prachtige manier om de kustlijn van het eiland te ontdekken. Een grandioze kanotocht gecombineerd met de beste snorkelplekken van het eiland.

Onze vakantietips om kosten te besparen

Gezien het eiland steeds populairder wordt voor toeristen is een goedkope vakantie op Curaçao steeds minder vanzelfsprekend. Wij hebben een paar tips uit eigen ervaring:

  • Ga barbecueën op het strand. Dit is een gebruikelijke lokale activiteit, het is heerlijk, gezellig en goedkoop.
  • Ga nooit met de taxi. Een taxi lijkt heel handig maar is niet te betalen. Loop er aan voorbij!
  • Huur een eigen auto. Dit is de meest voordelige manier van rondreizen op het eiland en je bent helemaal vrij.
  • Boek je accommodatie via trivago.nl. Dit heeft meer lokale flair en kost een stuk minder dan een pakketreis.