Eilandhoppen in de Nederlandse Antillen

873514e130e46a244b5aae0b135db01f XL

Eiland hoppen in de Antillen is een prima manier om alles te zien van ons "Hollands" paradijs. De voormalige Nederlandse Antillen bestaan uit zes eilanden en zijn gelegen in de Caribische zee. Namelijk: Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

Praktisch eilandhoppen ABC eilanden

Op de kaart liggen de eilanden lekker dicht bij elkaar. In praktijk is dit echter iets anders. Aruba, Curaçao en Bonaire liggen op rij langs de kust van Venezuela. De eilanden St. Maarten, Saba en St. Eustatius liggen echter een stuk noordelijker. Op hoogte van de Dominicaanse Republiek, rechts van de Virgin Islands. Je kan dus niet zomaar van de eerste eilanden groep over varen naar de tweede. Wil je wel alle eilanden van de Nederlandse Antillen bezoeken dan zul je minstens 3 weken hiervoor uit moeten trekken en een extra vliegticket moeten boeken om van de ABC eilanden naar de overige eilanden groep af te kunnen reizen.

offerte aanvragen eilandhoppen antillen

Er is een praktische oplossing. Hiervoor kies je 3 à 4 eilanden uit welke dicht bij elkaar liggen. Voor elk eiland kun je een week vakantie rekenen. Je boekt een retour vlucht naar één van de eilanden. Je verblijft in zelf gekozen accommodaties en regelt zelf de veerboten tussen de eilanden. Zo kun je maximaal van elk eiland genieten en spendeer je niet je halve vakantie op vliegvelden en veerboten.

Goedkope vliegtickets Nederlandse Antillen

Veerboten tussen de eilanden vertrekken met regelmaat en zijn voor weinig geld geregeld. Dit is dus een prima manier van overtocht in een cluster van kleine eilanden. Wil je een bijzondere ervaring, probeer dan een overtocht te regelen per helikopter. Een ervaring om nooit te vergeten!

Hotels Aruba Hotels Curaçao Hotels Bonaire

Aandachtspunten voor eiland hoppen in de Nederlandse Antillen

Er zijn enkele belangrijke zaken welke je in gedachten moet houden bij het eiland hoppen.

  1. Controleer in eerste instantie of je gekozen groep eilanden allemaal bij hetzelfde land horen. Zo niet, dan dien je voor elk eiland apart een visum en munteenheid te regelen. Vergeet je paspoort ook niet tijdens je overtocht naar een ander eiland.
  2. Travel light! Als je veel wilt rondreizen en van de omgeving wilt zien is het verstandig om weinig mee te nemen. Beperk je reisspullen tot één kleine koffer of één grote rugzak. Neem alleen het noodzakelijke mee. Wat je mist of gebruiksvoorwerpen kan je altijd op locatie nog kopen.
  3. Kan je geen afstand nemen van al je persoonlijke spullen tijdens je vakantie en wil je toch een ruime koffer of meer meenemen? Reserveer dan 1 eiland als thuisbasis. Boek je vlucht en hotel in één pakket en bezoek de andere eilanden alleen voor enkele dagen.

Last Minute Vakantie Toppers