Veilig eten en drinken in het buitenland

4047dc2f08c422a43c6430815243ead6 XL

Dit is natuurlijk ook erg persoonlijk. Maar, over het algemeen moet je er rekening mee houden dat je maag niet gewend is aan voedsel in het buitenland. In veel landen zijn de regels op het gebied van hygiëne ook niet zoals hier in Nederland.

Voedsel in het buitenland

Beoordeel een restaurant eerst op het oog. Komt dit niet schoon en fris over? Loop dan door naar de volgende. Denk bijvoorbeeld aan de tafels in het restaurant. Als deze niet schoon zijn is het aannemelijk dat het in de keuken er net zo aan toe gaat. Als je in een iets rustigere periode op vakantie bent is het vaak zo dat vele restaurants weinig gasten meer ontvangen. Kies het restaurant waar de doorloop nog steeds goed is. Want als er niemand in het restaurant eet, zal de voorraad in de keuken blijven liggen en dus zijn vele producten niet meer vers!

Het is in sommige landen normaal dat je bij je eerste bezoek aan het land last van kramp en diarree krijgt. Dit zal hooguit enkele dagen duren en is meestal in het begin van je vakantie. Houd hier dus rekening mee met bijvoorbeeld excursies.

TIP: Drink elke dag een glas cola. Cola is een gif op zich en doodt bacteriën! Het klinkt misschien raar, maar het helpt echt.

Drinkwater kwaliteit

Nergens in de wereld is het drinkwater zo goed als in Nederland. Ons kraanwater is net zo goed als het water wat je koopt van Spa of Sourcy. In Scandinavië en Duitsland kan je ook gewoon uit de kraan drinken. Daarna houd het snel op. Zeker op de zon bestemmingen wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je moet het ook niet gebruiken om je tanden te poetsen of groente mee te wassen. Drink ook nooit ongekookte melk. De aanwezige bacteriën is je lichaam niet aan gewend en kunnen je flink ziek maken.

TIP: Laat je adviseren bij apotheek of huisarts over diarree-remmers. Er zijn soorten welke je niet mag gebruiken bij voedselvergiftiging omdat je lichaam juist afvalstoffen moet kunnen afvoeren!