Kusadasi in bloei - Geniet van mooi Turkije

E4c07973dbc8eb2f7380bdedc4201087 XL

Kusadasi is een badplaats in West-Turkije net ten zuiden van Izmir. De stad en haar omgeving beschikken al over een groot aantal uitstekende hotels, maar de hotelketens hebben besloten dat het aantal nog niet hoog genoeg is. Voor 2015 staat namelijk op de planning dat Hotel AmaraSealight en Ramada Resort Kusadasi hun deuren openen.

De omgeving van Kusadasi

De omgeving van Kusadasi heeft net als de hotels zelf erg veel te bieden. Zo zijn er in de stad verschillende moskeeën te bezoeken en is een excursie naar Duiveneiland ook zeker de moeite waard. Hetgeen wat echt niet mag ontbreken wanneer iemand zijn vakantie viert in Kusadasi is een bezoek aan de opgravingen van Efeze. Deze opgravingen uit de Griekse oudheid zijn zeer goed bewaard gebleven, zoals bijvoorbeeld de bibliotheek van Celsus.

AmaraSealight

Sealight Elite is het nieuwe hotel van de Amara keten, reeds bekend van bijvoorbeeld AmaraWings. De Amara hotels staan bekend om hun luxe en comfort met daarbij de nodige faciliteiten. Het verblijf in Sealight Elite is op basis van ultra allinclusive en de gasten hebben hier de keuze uit maar liefst negen à la carte restaurants. Aan faciliteiten is hier ook geen gebrek. Het hotel beschikt over 2 buitenzwembaden met waterglijbanen alsook een kinderzwembad en een binnenzwembad voor de koudere dagen of dagen met regen. Verder is er een wellnesscentrum aanwezig om alle dagelijkse zorgen even te vergeten. De kinderen worden hier bezig gehouden door een animatieteam of door de speeltuin, speelhal of bioscoop. Verder kunnen sporten als tennis, fitness, biljart en verschillende watersporten beoefend worden. Watersporten worden verzorgd op het brede strand van Kusadasi. Ook aan services is geen gebrek bij dit resort. Gasten hebben namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van onder andere een doktersservice, wasserette, kapper, babysitservice en WiFi.

Ramada Resort Kusadasi

Het andere resort dat in april van 2015 opent is grootschaliger dan het AmaraSealight Elite en beschikt zelfs over een eigen golfbaan. Ook hier is het verblijf op basis van een uitgebreide allinclusive formule. Met vijf bars, vier restaurants, een patisserie en twee snackbars is er altijd wel wat te eten of drinken in de buurt. Op het privéstrand staan ligstoelen met parasols klaar voor de hotelgasten en kunnen verscheidene watersporten gedaan worden. Andere sporten die hier te beoefenen zijn: fitness, aerobics, pilates, boccia, tennis en basketbal. WiFi is bij dit hotel gratis. Het feit dat het hotel direct aan het strand ligt heeft geen invloed gehad op de aanwezige zwembaden. Men vindt hier een waterpark met maar liefst zes zwembaden en meerdere waterglijbanen waar de kids uren, zo niet dagen mee zoet zijn. De kamers beschikken over de faciliteiten die men kan verwachten van een vijfsterren hotel.