Op vakantie met het vliegtuig

15d43aef6c8a5134e1fc00a9c98b8ab0 XL

Een goedkope vliegvakantie naar zonbestemmingen als Zuid-Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en Turkije is erg populair. Omdat je meestal een pakketreis boekt is een vakantie met het vliegtuig vaak ook nog eens goedkoper dan met de auto. En je zit binnen enkele uren al aan de Franse- of Spaanse kust.

Goedkope vliegtickets online

Heb je even genoeg van vakantiehuisjes in Nederland of een vakantie net over de grens? Ben je die lange zit in de auto en uren lang in de file staan even zat? Ben je zelfs wel eens achter het stuur in slaap gevallen of met pech langs de weg komen te staan? Een vakantie met het vliegtuig bespaart je tijd, zorgen en extra planning. Maar het grootste voordeel is dat je vaak frisser en fitter aankomt op je bestemming en dus direct van je vakantie kunt genieten! Omdat je zelf geen verantwoordelijke taak achter het stuur meer heeft, begint je vakantie eigenlijk al op de luchthaven van vertrek.

Vliegvakanties naar zonnige bestemmingen

Alle populaire touroperators bieden je de mogelijkheid om pakketreizen te boeken inclusief vlucht en transfer. Bekijk en vergelijk alle reisaanbieders via een handig overzicht op onze website. De meeste populaire en goedkoopste reisaanbieders van het moment zijn:

 • Sunweb
 • Corendon
 • De VakantieDiscounter
 • Lavida Travel
 • Prijsvrij

10 Tips voor de meest comfortabele vliegvakantie

 1. Beenruimte en zitplaats voorkeur in het vliegtuig

  Na het boeken van je reis, meestal bij het online inchecken, kan je zelf een zitplaats kiezen. Wanneer je wat langer bent, kan je zich zo bijvoorbeeld verzekeren van voldoende beenruimte. Of misschien zit je het liefst voorin of bij het raam.

 2. Personaliseren van je bagage

  Niets is zo vervelend als na je vlucht je bagage niet te kunnen vinden. Veel tassen en koffers lijken op elkaar. Om je bagage gemakkelijker vindbaar te maken of zelfs te voorkomen dat iemand anders er met je bagage van door gaat, kan je deze meer persoonlijk maken. Stickers of een patch, een extra riem er omheen, of misschien wil je er een kunstwerk van maken. Wees creatief.

 3. Kleed je comfortabel voor de reis

  In Nederland kan het redelijk fris zijn vergeleken bij je vakantiebestemming en wellicht moet je nog enige tijd in een transfer tussen luchthaven en je accommodatie doorbrengen, waar het heel warm kan zijn. Kleed je gemakkelijk en luchtig, maar neem een warm vest mee, voor wanneer de airconditioning te koud wordt.

 4. Houd je kinderen zoet en tevreden

  Neem iets kleins te eten mee. Het eten aan boord kan op zich laten wachten. Zeker wanneer je met kinderen reist is het verstandig iets eenvoudig te eten mee te nemen.

 5. Plan korte activiteiten voor je kinderen

  Wanneer je met jonge kinderen reist, zit de kans er in dat zij zich zullen vervelen tijdens de vlucht. Door hen bezig te houden met spelletjes, een boekje, iets te eten, blijven ze rustig tijdens de vlucht zullen zij en uzelf zich vermaken tijdens de de vliegreis.

 6. Eigen entertainment aan boord van het vliegtuig

  Zeker bij langere vluchten, zoals naar Egypte of de Canarische eilanden, is het prettig om tijdens de reis iets te kunnen doen. Bij reizen binnen Europa of het overige Middellandse zee gebied worden geen films getoond. Een boek, tijdschrift, krant, muziek, speelfilm, tv-serie of spelletjes op je telefoon of tablet maken je reis aanzienlijk "korter".

 7. Hoever van te voren moet ik op de luchthaven zijn?

  Niemand houdt er van lang te moeten wachten op de luchthaven, maar je wilt zich ook niet moeten haasten om je vlucht niet te missen. Controleer op tijd je vertrektijden en zorg dat je comfortabel op tijd op de luchthaven arriveert. Mocht je onverwacht onderweg naar de luchthaven vertragingen tegenkomen, dan hoeft dit geen probleem te zijn. Als je wat vroeger op de luchthaven aankomt staat je bijvoorbeeld ook vooraan in de rij voor het inchecken van je koffers. De richtlijn is dat je 2 uur voor vertrek op de luchthaven bent. Eerder heeft vaak geen zin, gezien de incheckbalies dan nog gesloten zijn. Maar houdt rekening met mogelijke files onderweg!

 8. Strek je benen tijdens je vlucht

  Zeker bij lange vluchten is het mogelijk dat je last van je benen of je rug krijgt. Maak van de gelegenheid gebruik om af en toe door het gangpad te wandelen. Dit stimuleert de bloedsomloop en houdt de spieren soepel.

 9. Even slapen tijdens je vliegreis

  Wanneer je door verschillende tijdzones reist, kan je last krijgen van Jetlag. Door al enige tijd voor je vakantie je slaap ritme aan te passen kan je dit voorkomen. Je hoeft niet tijdens je vlucht wakker te blijven om de effecten van jetlag te voorkomen. Wanneer je slaapt tijdens je vlucht, ben je na de landing fris en klaar voor de rest van je vakantie.

 10. Geen wachttijden op het vliegveld wanneer je alleen of samen reist

  Heb je geen kinderen en reis je alleen of met je partner? Je kan dan overwegen om geen ruimbagage mee te nemen. Je hebt op de meeste zonbestemmingen weinig kleding nodig en alleen aan slippers genoeg. Handbagage mag vaak tot 10 kg wegen (echter wordt dit praktisch nooit gecontroleerd). Op deze manier hoef je niet bij te betalen voor ruimbagage en hoef je niet meer in de rij te staan op de luchthaven. Zeker bij terugkomst op een luchthaven als Schiphol scheelt dit je al snel een uur wachten bij de bagageband.