Vakantie Gran Canaria en Tenerife

Ce742d950ca63a98d59ecec5eba0da2e XL

Goedkoop Gran Canaria en Tenerife! Het zijn de populairste eilanden van de Canarische eilanden. Ieder eiland heeft zo zijn eigen charmes. Gran Canaria en Tenerife zijn heerlijke eilanden om te ontdekken tijdens een welverdiende zonvakantie. Geniet van het heerlijke weer, de prachtige natuur en, de gezellige dorpen en steden. Ontdek de grote diversiteit van Gran Canaria en de bijzondere tegenstellingen van Tenerife tijdens een last minute zonvakantie Canarische eilanden.

Zonvakantie Gran Canaria

Het eiland Gran Canaria wordt ook wel een mini-continent genoemd. Dit, omdat het alle kenmerken heeft die ook op een continent te vinden zijn. Er zijn de prachtige lange zandstranden, palmbomen en dennenbossen. Het binnenland wordt gekenmerkt door ruwe rotspartijen en diepe kloven en ravijnen, glooiende berghellingen met plantages en wijngaarden.

Het eiland is populair bij toeristen die van een actieve vakantie houden. Er zijn vele kilometers aan wandelpaden, mountainbike routes, er zijn golfbanen en rond om het eiland kan gesurft en gedoken worden. Er zijn talloze bezienswaardigheden te ontdekken, zoals de grotwoningen van de oorspronkelijke bewoners van het eiland, de Guanches. Zij woonden in de groene vallei Barranco de Guayadeque.

Hoofdstad Las Palmas is een bruisende stad. Houdt je van iets meer rust, dan zijn er bij San Agustin, Amadores en Puerto de Mogan kleine rustige familiestranden te vinden. Bij San Agustin ligt het misschien wel mooiste plekje van Gran Canaria, Maspalomas. Het uitgestrekte duingebied is een beschermd natuurgebied. Over de boulevard van Playa del Ingles richting de vuurtoren van Maspalomas kan een heerlijke strandwandeling gemaakt worden. Boek een last minute Gran Canaria!

Zonvakantie Tenerife

Tenerife is een eiland vol tegenstrijdigheden. Het noorden is groen en vruchtbaar, vol met citrusbomen, palmbomen en prachtige weelderige valleien. Op de hoogste berg van Spanje, de Pico del Teide zijn dorre lavavelden en ruwe rotsformaties. Hier kan men wel heerlijk wandelen en genieten van het prachtige uitzicht over het eiland. Het zuiden van het eiland heeft heerlijke kleurrijke stranden.

Jaarlijks komen er miljoenen toeristen genieten van dit prachtige eiland. Er zijn bijzondere zwarte zandstranden, maar ook goudgele zandstranden, waar men heerlijk kan zonnen en ontspannen. De populairste stranden zijn te vinden bij Playa de las Americanas, Los Christianos, Costa Adeje. Ook het strand bij Los Gigantes is het bezoeken waard, hier is het nog niet te toeristisch. Boek een last minute Tenerife!