Een strandvakantie in de wonderschone Algarve

2ee6f501a6569cf213987ad1c50a88aa XL

In de zomermaanden is de Portugese provincie Algarve één van de populairste bestemmingen voor een zonvakantie. En dat is ook niet verwonderlijk. Immense rotsformaties, knusse verlaten baaien, goudgele stranden, gezellige badplaatsen en een kleurrijke natuur landinwaarts, zorgen er voor dat jaarlijkse vele toeristen naar de Algarve komen. De karakteristieke vissersdorpjes met hun straatjes om doorheen te slenteren en de pleintjes met de gezellige terrasjes, zorgen voor een typische authentieke Portugese sfeer. Ideaal voor een heerlijke zonvakantie Algarve.

Strandvakantie Algarve

De Algarve heeft een ruwe kustlijn, waar uitgestrekte zandstranden worden afgewisseld door hoge kliffen en knusse romantische baaien. Aan de oostkant van de stad Faro wordt het beeld gedomineerd door duinlandschappen met lagunes en zandbanken. In het westen zijn meer rotskusten met steile kliffen. Hier zie je de bekende paradijselijke strandjes, omgeven door okerkleurige rotsen. Ieder strand hier is uniek en heeft zo zijn eigen charme. Ook de badplaatsen variëren van pittoresk en authentiek tot massaal en bruisend.

Populaire badplaatsen Algarve

Tussen Albufeira en Armacao de Pêra ligt de uitgestrekte Praia dos Salgados. Dit prachtige duinlandschap is met name populair bij watersporters. Het stadje Alvor is erg pittoresk, met haar smalle en steile winkelstraatjes, waar men heerlijk doorheen kan slenteren, na een dag zonnen op het prachtige strand Praia do Alvor.

Net als vele andere badplaatsen aan de kust van de Algarve is ook Carvoeiro een oude vissersplaats. Het strand van Carvoeiro ligt in een door rotsen beschutte baai, voor het centrum van de stad. Net als op de stranden van Santa Eulalia, Olhos d’Agua en Falesia is het ook op het Praia de Carvoeiro goed vertoeven onder de Portugese zon.

Het strand Praia de Falesia loopt tot aan Villamoura. In de avondzon schijnt het strand en het landschap hier in prachtige aardkleuren uit. Het wordt gezien als één van de mooiste stranden. Ook de stranden van Albufeira, Praia da Oura en Praia da Rocha zijn erg mooi.

De badplaats Albufeira is de hoofdstad van Algarve. Naast de prachtige stranden heeft het een gezellige boulevard met allerlei uitgaansgelegenheden en er zijn volop bezienswaardigheden. Zoals het een hoofdstad betaamt heeft het ook een bruisend nachtleven. Het uitgaanscentrum van de stad is The Strip. Deze straat grenst aan het naburige Praia da Oura. Hier trekken de meeste toeristen tijdens het uitgaan naar toe om zich tot diep in de nacht te in de vele discotheken.

Het bijzondere binnenland van de Algarve

Niet alleen op de stranden van de Algarve is het heerlijk. Ook in het kleurrijke binnenland is genoeg te zien en te doen. Uitgestrekte boomgaarden met olijvenbomen, citrus of vijgenbomen. Ook zijn hier prachtige culturele elementen te vinden, zoals de historische kastelen en forten bij Lagos, of de oude moorse hoofdstad Silvas. Het hoogste punt van de Algarve is Foie, in het Monchique gebergte. In de Algarve zijn ook genoeg toeristische trekpleisters voor gezinnen met kinderen. Er zijn diverse waterparken met spectaculaire glijbanen, of aquaria waar allerlei waterdieren hun kunstjes laten zien.