Voor welke landen een Coronatest verplicht in 2022

Vroegboekkorting 931164 pixabay

Voor vele vakantiebestemmingen is nu een PCR-test certificaat nodig voor reizen. Zowel voor het inreizen van het vakantieland als voor de terugkeer naar Nederland is een nieuwe Corona test nodig. Soms zijn zelfs meerdere Coronatesten noodzakelijk voor een enkele reis. De regels omtrent de situatie wijzigen met regelmaat. Wil je toch lekker op vakantie? Bekijk hier voor welke vakantielanden een Coronatest noodzakelijk is. Op onze zonbestemmingen pagina's vind je ook informatie over PCR-testen noodzaak en reisvaccinatie adviezen.

De Corona restricties zijn vrijwel wereldwijd opgeheven sinds 2023. Mochten er in landen zoals Indonesië nog wel restricties zijn dan wordt u op de hoogte gesteld tijdens het boeken van een vakantie.

Voor deze landen heb je een Coronatest nodig

Coronatest noodzaak voor kinderen en volwassenen bij een vakantie naar de volgende bestemmingen. Bron: Prijsvrij - de reisorganisatie met de beste service, goede Corona garanties en de laagste prijzen voor vakanties over de hele wereld.

Coronatest Aruba Binnen 72 uur voor vertrek (vanaf 15 jaar)
Coronatest Bonaire Binnen 24 uur voor vertrek (vanaf 13 jaar)
Coronatest Curaçao Binnen 72 uur voor vertrek (vanaf 7 jaar)
Coronatest België Binnen 72 uur voor aankomst (vanaf 12 jaar)
Coronatest Duitsland Binnen 72 uur voor aankomst (vanaf 6 jaar)
Coronatest Frankrijk Binnen 72 uur voor aankomst (voor alle leeftijden)
Coronatest Spanje Binnen 72 uur voor aankomst (vanaf 6 jaar)
Coronatest Canarische Eilanden Binnen 72 uur voor aankomst (vanaf 6 jaar)
Coronatest Portugal Binnen 72 uur voor vertrek (vanaf 2 jaar)
Coronatest Madeira / Azoren Binnen 72 uur voor aankomst (vanaf 2 jaar)
Coronatest Italië Binnen 48 uur voor aankomst (vanaf 2 jaar)
Coronatest Kroatië Binnen 48 uur voor aankomst
Coronatest Griekenland Binnen 72 uur voor aankomst (vanaf 6 jaar)
Coronatest Bulgarije Binnen 72 uur voor aankomst (voor alle leeftijden)
Coronatest Cyprus Binnen 72 uur voor vertrek (vanaf 12 jaar)
Coronatest Malta Binnen 72 uur voor aankomst (voor alle leeftijden)
Coronatest Turkije Binnen 72 uur voor aankomst (vanaf 6 jaar)
Coronatest Tunesië Binnen 72 uur voor aankomst
Coronatest Egypte Binnen 72 uur voor aankomst (vanaf 6 jaar)
Coronatest Dubai Binnen 72 uur voor vertrek

Veel gestelde vragen Corona op vakantie

Heb ik een Coronatest nodig als ik gevaccineerd ben?

Ja, ook als je gevaccineerd bent voor COVID-19 heb je voor boven genoemde vakantielanden een Coronatest nodig voor inreizen en vaak ook een nieuwe test voor terugkomst naar eigen land.

Hoe regel ik een Coronatest voor mijn vakantie?

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden voor het afleggen van een Coronatest. Je kunt dit 2 weken voor vertrekdatum regelen via het reisbureau waar je de vakantie boekt (vaak met tot 50% korting). De makkelijkste manier is online een afspraak maken via onze partner: PCR-test Nederland. Bij deze test ontvang je dezelfde dag de uitslag en kun je dus ook gerust op een last minute vakantie naar een zonnige bestemming.

Hoe regel ik een Coronatest op mijn vakantiebestemming?

Heb je een negatieve testuitslag nodig voor je terugvlucht naar Nederland? Dan dien je dit zelf te regelen terwijl je op vakantie bent. Meer informatie over testlocaties in het buitenland vind je via de website van Nederland Wereldwijd. Op je vakantiebestemming kun je vaak bij alle doctorsposten een Coronatest direct regelen.

Wat is een PCR-test?

De PCR polymerase chain reaction-test toont de aanwezigheid van een stukje genetisch materiaal van het nieuwe coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 aan in neus- en keelslijm. Het is de meest gebruikte test voor een coronavirus. Bij een PCR polymerase chain reaction -test wordt met een wattenstaafje een uitstrijk genomen van slijm uit de neus en keel. Dit gaat naar een laboratorium voor de PCR-test. Als het nieuwe virus in het slijm aanwezig is, maakt deze test kopietjes van een deel van het virus. Een stukje genetisch materiaal van het virus wordt sterk vermenigvuldigd, om het aan te kunnen tonen. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest. De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid. Dat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt. Bron: rivm.nl

Welke kleurcode heeft mijn vakantieland?

Voor de kleurcode (inreis advies) van ieder vakantieland geven wij een handig overzicht bij iedere zonbestemming op onze website [SunDealz.nl]. Ga naar de bestemmingspaginas voor uitgebreide informatie. Bijvoorbeeld: Spanje, Griekenland, Turkije, Indonesië, Thailand, Mauritius, Sri Lanka, Caribbean, Mexico