Voordelig weg met een last minute vakantie

82558bd755d4bf64f8b1324b360ed554 XL

Als je geen zin heeft om lang te moeten wachten voordat je op vakantie kunt gaan maar weg wilt wanneer dat je uitkomt, dan is een last minute de ideale oplossing. Een groot voordeel van het boeken van een last minute is dat deze vakanties vaak ook nog een stuk voordeliger zijn.

Wat is een last minute vakantie

Met last minute wordt het volgende bedoeld: het op het laatste moment regelen van bepaalde zaken. Het klinkt misschien wat stresserig en ongezellig en waar blijft nu de voorpret van de vakantie? Voor veel mensen wegen de paar kleine nadelen, voor zover we van nadelen kunnen spreken, niet meer op tegen de voordelen die een last minute vakantie heeft. Een last minute vakantie is in de meeste gevallen namelijk heel voordelig.

Waarom is een last minute voordelig?

Last minute vakanties moet je zien als een soort uitverkoop. Het restant van de collectie moet aan het eind van het seizoen nog de deur uit. Als stoelen in vliegtuigen niet zijn verkocht of hotelkamers leeg zijn, dan kost dit de reisorganisatie net zoveel geld als wanneer alles wel verkocht zou zijn. Om toch nog een beetje winst te kunnen maken, bieden reisorganisaties de vakanties aan met mooie kortingen. Daar kan je dus flink van profiteren.

Is een last minute wel echt last minute?

Denk bij een last minute niet dat je maar een uurtje de tijd heeft om je bagage te pakken. Normaal gesproken verstaan reisaanbieders onder een last minute een vakantie die wordt geboekt binnen zes weken voordat je vertrekt. Er zijn echter ook reisaanbieders die vanuit commercieel oogpunt deze termijn wat oprekken. Vergelijk de prijs dus altijd met de gewone prijs.

Heeft een last minute ook nadelen?

Het nadeel van een last minute is het feit dat je minder keuze heeft, want de gewone vakanties zijn immers al verkocht. Als je kinderen heeft en gebonden bent aan de schoolvakanties, dan is vroegboeken een veiliger optie. Als je niet gebonden bent aan een bepaalde periode en het je niet zoveel uitmaakt naar welke bestemming je gaat, dan maakt dit natuurlijk niets uit.

Naar welke bestemming kan ik last minute op vakantie gaan?

Vroeger waren de last minutes nog meer bestemmingsgebonden, maar tegenwoordig is het aanbod niet meer beperkt tot alleen Griekenland, Spanje of Turkije. Zo kan je o.a. ook last minutes boeken naar verre bestemmingen. Denk o.a. aan de Dominicaanse Republiek, Mexico, Aruba, Bonaire, Thailand en nog veel meer landen.

De mooiste tropische eilanden voor een last minute vakantie