✔ Goedkope Coronatest voor reizen: €109,- ➜ Conform Covid-19 protocol heeft u een PCR test reiscertificaat nodig voor alle vakanties (ook als u gevaccineerd bent). De PCR test kunt u vandaag regelen (dezelfde dag uitslag)! ❤

Last minute Senegal mei/juni

Werelddeel: Afrika
Vliegafstand: minder dan 8 uur
Taal: Frans
Valuta: SFA Franc
Reisdocumenten: Paspoort
Beste reistijd: Lente, Winter
Reisvaccinatie: Aanbevolen (toon advies)

Goedkope zonvakantie Senegal 2021? De goedkoopste last minute Senegal all inclusive vakantie aanbiedingen vind je hier! ✓super last minute ✓all inclusive hotel ✓strandvakantie

 

Beste reisaanbieders voor senegal

 

Vakantie weer senegal komende 14 dagen

Verwacht voor morgen: bewolkt
22°C 0mm
9m/s 78% 92%
8 mei
22°C / 21°C
zeer lichte bewolking
9 mei
21°C / 20°C
zeer lichte bewolking
10 mei
22°C / 20°C
onbewolkt
11 mei
23°C / 21°C
licht bewolkt
12 mei
23°C / 21°C
zeer lichte bewolking
13 mei
23°C / 22°C
half bewolkt
14 mei
23°C / 22°C
licht bewolkt
15 mei
23°C / 21°C
half bewolkt
16 mei
22°C / 21°C
half bewolkt
17 mei
22°C / 21°C
half bewolkt
18 mei
22°C / 22°C
half bewolkt
19 mei
23°C / 22°C
half bewolkt
 

Senegal, Zon, zee, strand en safari

Kilometers lange zandstranden, heerlijk weer, vriendelijke bevolking, rijke cultuur en historie en dat op slechts acht uur vliegen. Senegal is een heerlijke bestemming voor een lastminute zonvakantie. Combineer een heerlijk ontspannende zonvakantie, met excursies door de prachtige natuur, bekijk neushoorns, Giraffes en Zebra’s in het wild tijdens een wildlife safari, of ontdek de cultuur en koloniale historie in hoofdstad Dakar. Badplaats Saly is een heerlijk bestemming voor een zonvakantie, met haar luxe resorts en prachtig witte zandstranden onder de palmbomen. Bij deze populaire badplaats, leven vele bijzondere vogels, waaronder flamingo’s en pelikanen. Op slechts een half uur rijden van Saly, ligt het De Bandia wildlife resort. Hierdoor kan een zonvakantie Senegal in Saly dan ook uitstekend gecombineerd worden met een fantastische safari.

Shoppen en souvenirs kopen in Senegal

Wees alert op dat Senegal een aanzienlijke productie en verkoop van namaakgoederen (merkkledij, handtassen, e.d.) kent. In de meeste EU-landen is het kopen van deze producten strafbaar. Vakantiegangers die thuiskomen na een verblijf buiten de Europese Unie kunnen gecontroleerd worden. Wanneer namaakproducten worden aangetroffen, wordt er beslag gelegd en krijgt de reiziger een behoorlijke boete van 50 tot 20.000 euro.

Zonvakantie en strandvakantie in Senegal

Bij de Afrikaanse landen wordt snel aan Safari’s en rondreizen gedacht. En terecht. Maar landen als Senegal hebben prachtige brede, witte zandstranden, waaraan grote luxueuze resorts staan, waar men heerlijk kan ontspannen en genieten tijdens een heerlijke zonvakantie. Met slechts 8 uur vliegen, is Senegal ook heerlijk dichtbij voor een strandvakantie in Afrika.

Klimaat Senegal

Het west-Afrikaanse land, ligt op een overgangsgebied van woestijn naar savanne. Hierdoor zijn er drie klimaat typen die het weer in het land beheersen. In het noorden heerst een woestijnklimaat, wat over gaat in een warm steppe klimaat. Het zuiden van Senegal heeft een tropisch savanneklimaat. Door de verschillende klimaten in het land, zijn er ook duidelijke verschillen in temperaturen. Zo is het in de kustregio vaak aangenaam met zo’n 30 graden, terwijl aan de grens met Mali de temperatuur kan oplopen tot boven de 50 graden.

Culinaire keuken Senegal

Gerechten Senegal

De Senegalese keuken staat bekend om de schijnbaar simpele rijst gerechten. Deze zijn echter een stuk meer smaakvol, dan men vooraf verwacht. De toegevoegde sauzen en vlees of vis zijn heerlijk gekruid, waardoor een bijzonder smaakvolle maaltijd ontstaat.

Door Senegal lopen een aantal grote rivieren. Vis is dan ook niet alleen aan de kust een belangrijk ingrediënt in de Senegalese maaltijden. Het nationale gerecht van Senegal is, niet geheel onverwacht, Thiébou-dienne, wat rijst met vis betekent. Ook Yassa Poulet, een kip gerecht is erg populair.

Veel gebruikte ingrediënten zijn rijst, gierst, couscous, zeetong, baars, tonijn en langoesten, kip, zoete aardappelen, wortelen, kool, aubergines, tomaten en okra.

Naast de rijst gerechten, wat veelal in de steden wordt gemaakt, wordt er ook veel couscous gemaakt en gerechten met gierst. Daar gierst nogal bewerkelijk is, wordt dit in de steden eigenlijk niet geserveerd. In Marokko wordt voornamelijk gele couscous gebruikt. In Senegal wordt naast deze gele couscous ook de Senegalese grijze couscous geserveerd.

Een simpel ontbijt in Senegal bestaat meestal uit stokbrood met boter. Daarbij wordt meestal thee of koffie gedronken. In de middag wordt een warme maaltijd genuttigd evenals laat in de avond, wanneer een lichtere maaltijd gegeten wordt, dan 's-middags.

De manier waarop gegeten wordt in Senegal is vrij specifiek. Vaak wordt er met alle tafelgasten, , 4 tot 6 personen, uit 1 schaal gegeten. Hierbij wordt geen bestek gebruikt, maar eet men met de hand. En dan specifiek met de rechterhand. Er is 1 iemand, die het eten verdeeld over de overige tafelgasten.

Veelgestelde vakantie vragen over Senegal

Wanneer de beste reistijd voor Senegal?

Door de verschillende klimaten is het weer in de verschillende delen van het land ook sterk verschillend. De kustregio heeft gedurende het jaar aangename temperaturen. De gemiddelde temperatuur ligt in de winterperiode rond de 20 graden, terwijl het in de zomer tegen de 30 graden ligt. In de maanden, juli, augustus en september heerst echter het regenseizoen. Het aantal dagen met regen kan oplopen tot meer dan 15. Echter, met ruim 7 zonuren per dag is deze regio nog steeds zonnig te noemen. In de rest van het jaar is dit 8 tot 10 zonuren per dag. Ook de temperatuur van het zeewater is gedurende het hele jaar aangenaam. Op het koelst is het zo’n 20 graden, wat oploopt tot 28 graden later in het jaar.

Moet ik vaccineren voor Senegal?

Voor een vakantie naar Senegal wordt vaccineren aangeraden. Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio, Cholera, Hepatitis A.

Heb ik een visum nodig voor Senegal?

Nee, voor Senegal heb je geen reisvisum nodig.

Wat is het gezondheidsadvies voor Senegal?

  • Drink geen kraanwater, poets ook je tanden er niet mee.
  • Kook water voor je het gebruikt, bijvoorbeeld om je tanden te poetsen.
  • In stilstaand water van 25 tot 50 graden kan zich de legionella bacterie ontwikkelen.
  • Laat een douche eerst enige minuten op het heetst lopen, voor je deze gebruikt.

Is een vakantie naar Senegal veilig?

Voor Senegal geldt een verhoogd reis risico. Dit geldt met name voor de Casamance regio, ten zuiden van Gambia. Vermijd het grensgebied met Guinee-Bissau, de Casamance regio. Alle niet essentiële reizen naar dit gebied worden afgeraden. De voornaamste toeristische gebieden liggen echter in het noorden en westen van het land.

Is een vakantie Senegal duur?

Men zou misschien verwachten dat Senegal een voordelig of budget vakantieland is. Dit is echter niet het geval. Vakanties zijn niet de goedkoopste voor deze bestemming. Ook zijn de prijzen in restaurants en winkeltjes zeer gemiddeld en vergelijkbaar met Europese prijzen zoals bijvoorbeeld op de Canarische Eilanden..

Hoe groot is Senegal?

Senegal is een groot land (196.712 km²), hoewel misschien klein voor Afrikaanse begrippen. Het land is 5x groter dan Nederland.

Zijn er zandstranden in Senegal?

Op Senegal vind je prachtige zandstranden en een zeer warm klimaat. Een zonbestemming bij uitstek voor een strandvakantie dus.

Wat is het geloof in Senegal?

Senegal is hoofdzakelijk islamitisch. Homoseksualiteit is verboden, stel je hier terughoudend over op. Het bezit van drugs is streng verboden en wordt zwaar bestraft!