Een onvergetelijke zomervakantie in Oostenrijk

C75601cf4b798b9bb038a5b73c93d358 XL

Bij een vakantie in Oostenrijk denkt men al gauw aan de wintersport, die zeker de moeite waard is........maar Oostenrijk heeft veel meer te bieden. Denkt je hierbij aan een fantastische zomervakantie in Oostenrijk. De basisingrediënten zijn hetzelfde, alleen het weertype verschilt behoorlijk. De zomers kunnen behoorlijk warm zijn in bepaalde gebieden.

De basisingrediënten zijn bijvoorbeeld natuur, professionele gastvrijheid, lekker eten en drinken, goed geregelde voorzieningen voor sportieve activiteiten. Op deze manier krijg je waar voor je geld en dat wil toch iedereen?

Het natuurlijke landschap van Oostenrijk

De natuurlijke omgeving biedt fantastische mogelijkheden. Een zomervakantie in het Oostenrijkse Karinthië is voor velen nog een onbekende bestemming. Je ontdekt hier de warmste en grootste meren van het land. Deze bieden verkoeling tijdens de warme zomerdagen en mogelijkheden voor watersport en zwemmen zijn plezierig en goed geregeld. Locaties bij het Millstatter meer zijn meer toeristisch met terrasjes, winkels en vermaakt. Liefhebbers van rust en eenvoudig zullen zich meer thuis voelen aan het Längmeer. Het is maar net waar je op dat moment behoefte aan heeft.

Actief genieten

De Oostenrijkse bergen zijn in de zomer een paradijs voor avontuurlijke wandelaars, de routes voor beginners en gevorderden zal je in alle soorten en maten aantreffen op internet. En wat dacht je van de rust en romantiek tijdens een rustige wandeling terwijl je stuit op een van de vele bergweides? Ook activiteiten als abseilen, klimmen, meerdaagse trektocht maken of canyoning kom je in ruime mate tegen in deze zelfde bergen. De bergen van Tirol roepen al snel gevoelens op van romantiek, gezellige familievakanties en jodelen in de natuur.
De steden Wenen en Innsbrück zijn twee prachtige voorbeelden van Oostenrijkse cultuur en historie. Hier kan je lekker rondwandelen, winkelen en een terrasje pakken. Als je de stad uitrijdt, begint bijna direct weer het natuurlijke landschap met bijna altijd de indrukwekkend bergen op de achtergrond. Neem dit van mij aan, een vakantie in Oostenrijk is zomer ( en winter ) een onvergetelijke vakantie ervaring.