Is mijn bestemming vrouw-vriendelijk?

258ee2700b8562b5d51ebf2117179b3d XL

De bestemmingen via onze website zijn vrouwvriendelijk. Maar neem wel enige gedragsnormen in acht in bijvoorbeeld islamitische landen. In veel toeristische gebieden kijkt men niet snel ergens van op en wordt er veel getolereerd.

Vrouw op vakantie in het buitenland

In kleine dorpjes of religieuze gebouwen is het van belang om je netjes te kleden. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Dat wil zeggen schouders, armen en benen bedekt. Een hoofddoekje voor vrouwen is dan vaak ook verplicht.

Het is in veel landen ook niet een probleem voor een vrouw om alleen op reis te gaan. Het helpt wel als ze de algemene gedragsregels in het land kent. Zo is het in oosterse landen verstandig om er goed verzorgd uit te zien en je netjes te kleden in gestreken kleding. Met altijd ellebogen en knieën bedekt. Ook helpt het als je enigszins assertief en zelfverzekerd bent. Je dient zich wel respectvol te gedragen, maar mag wel duidelijk aangeven wat je wilt of waar je niet van bent gediend. Een verlegen, niet zelfverzekerde vrouw is gemakkelijker prooi aan mannen met minder goede bedoelingen.