Wat te doen in Portugal - Top bezienswaardigheden

E213534406f5e673030b12a49a117407 XL

Het prachtige Portugal kent een rijke historie en tal van UNESCO Wereld Erfgoed bezienswaardigheden. Portugal heeft ook een heerlijke culinaire keuken voor een zeer lage prijs. Er zijn tevens vele evenementen en festivals in het land, welke het hele jaar door worden georganiseerd. Kortom, onder de Portugese zon is altijd iets te beleven.

Top bezienswaardigheden in Portugal

 1. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Alfama

  Alfama is het oudste deel van de stad Lissabon. Het stadsdeel bestaat uit vele winderige nauwe straatjes. Het is een middeleeuws tafereel wat deze trekpleister juist zo uniek maakt. Het is eigenlijk een dorp in een stad. Met verweerde witte huisjes, kleine pleintjes, pittoreske kerkjes en typische balkonnetjes met bloemen en waslijnen. Dit is zeker een bezoek waard wanneer je in Portugal bent.

 2. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Torre de Belem

  De verdedigingstoren ligt aan de oevers van de Tagus rivier in Lissabon. Het is één van de vele UNESCO trekpleisters. De toren is een monument welke de skyline langs de rivier haar beroemdheid geeft. Door haar unieke vorm en mooie ligging is dit een prachtige locatie met een bijna romantisch karakter.

 3. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Conimbriga ruïnes

  Als je in Portugal bent moet je ook een bezoekje brengen aan de ruïnes van Conimbriga. Het is alsof je terug gaat naar de tijd van de Romeinen. Het Romeinse leven en de karakters uit de Griekse mythologie zijn volop aanwezig in de ruïnes. Je kan vrij wandelen door de straten, oude huisjes en pleintjes, vol met historische kunst en cultuur.

 4. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Convent of Christ in Tomar

  De Tempeliers hebben veel verschillende locaties bezet in hun vroegere bestaan. Het Convenant van Christus in Tomar is een van de trekpleisters uit de geschiedenis, welke dateert uit de periode van de middeleeuwen tot en met de Renaissance. Deze prachtige collectie van gebouwen is een van de meest populaire trekpleisters van Portugal.

 5. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Gulbenkian museum

  Een van de meest favoriete bezienswaardigheden van Portugal onder reizigers in het Gulbenkian museum. Hier worden honderden prachtige schilderijen ten toon gesteld uit historische privé collecties. Je vind hier ook kunst uit het Midden-Oosten als mede Egyptische standbeelden. Zoals vele musea in Lissabon, is op elke zondag de toegang gratis.

 6. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Igreja de Sao Roque

  Ook al doet het buitenaanzicht van deze kerk anders vermoeden, het interieur is fenomenaal. De kerk Saint Roch kent een typische saaie en sobere buitenkant. Maar haar uitzonderlijke schoonheid zit van binnen. Neem eens de tijd om de binnenkant van de kerk te bezichtigen, je zult niet teleurgesteld zijn.

 7. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Museu Nacional do Azulejo

  Het museum staat bekend om haar uitzonderlijke tegelwerken. Deze trekpleister is een waar kunstwerkje om te koesteren. De tegelwerken doen iets Hollands aan door haar blauwe beschilderingen. De entourage en afbeeldingen zijn echter herkenbaar uit diverse andere windstreken. Er zijn collecties te aanschouwen uit Portugal en ook andere landen, tot uit de 15de eeuw.

 8. data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

  Carnaval

  In februari vindt het meest bruisende Portugese festival plaats. De carnaval van Portugal kent een eigen karakter met prachtige gekleurde kostuums en traditionele dans. Het is een festijn voor jong en oud, voor lokale bevolking en toeristen. Met veel gezelligheid, vrolijkheid en dans wordt zo weer een nieuwe lente ingetogen.