Wat zijn de regels en wetten in het buitenland?

Fac9770ae986695c80dfb6c58f312f32 XL

Voor alle bestemmingen gelden soortgelijke gedragsregels, verkeersregels en wetten als dat je gewend bent in Nederland. Hou er wel rekening mee dat politie in het buitenland behoorlijk strenger op kan treden dan in Nederland. Ook zijn de straffen in het buitenland verre van mild en is een gevangenis geen alternatief voor een goedkoop hotel.

Tolerantie in islamitische landen

Er is veelal, vooral in islamitische landen, geen tolerantie voor drugs gebruik en weinig tolerantie voor (overmatig) alcohol gebruik. In de meeste landen is openbare dronkenschap verboden. Als je zich netjes gedraagt met respect voor je medemens en de lokale bevolking, is er voor je niets aan de hand.

Het is bekend dat in bijvoorbeeld Dubai openbare dronkenschap of drankgebruik zeer zwaar bestraft wordt.

Voor praktisch alle vakantiebestemmingen is drugs gebruik en bezit verboden en wordt tevens zwaar bestraft.

TIP: Controleer of je een verklaring van je huisarts of apotheek nodig heeft voor de medicijnen welke je meeneemt naar het buitenland!

De verkeersregels in het buitenland

Hoewel verkeersregels vaak overeenkomen per land, is signalering nog wel eens onduidelijk. Let goed op de borden. Schaf een vakantie vertaal boekje aan om zo signalering ook te kunnen begrijpen. Let ook op wat de inwoners zelf doen. Als iedereen links rijdt, moet je dat wellicht ook doen. Draag op een scooter altijd een helm, ook al lijkt de lokale bevolking daar weinig gebruik van te maken. In veel toeristische gebieden zal de politie geen moeite hebben met het bekeuren van de onwetende toerist.