Werelddeel: Noord-Amerika
Vliegafstand: minder dan 10 uur
Reisdocumenten: Paspoort
Beste reistijd: Lente, Zomer, Winter
Reisvaccinatie: Aanbevolen (toon advies)

Goedkope Caribbean ~ Nederlandse Antillen ~ Caribische eilanden 2020? De goedkoopste last minute Caribbean all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

 

Goedkope zonvakanties caribbean

 

De Caribbean, het paradijs op aarde

De Caribbean of Antillen ligt niet naast de deur. Het is een stukje vliegen voor een vakantie Caribische eilanden, maar zeker de lange reis waard. Het is er het hele jaar door tropisch warm met constante temperaturen en weinig kans op regen. En op de Nederlandse Antillen hoef je niet eens een andere taal te leren om je verstaanbaar te maken. Toch waan je jezelf in een andere wereld met een niet zo Hollandse cultuur. Maar wellicht wel één welke je graag mee terug zou nemen naar Nederland.

De Nederlandse Antillen waren aanvankelijk 6 eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Namelijk: , Curaçao, , , Saba en Sint Eustatius. Sinds 1986 is Aruba een onafhankelijk land geworden. In 2010 zijn Curaçao en Sint Maarten tevens onafhankelijk verklaard. Op de eilanden is echter nog voldoende Hollandse invloed terug te vinden. Een last minute voor de Nederlandse Antillen of één van de andere eilanden in het Caribisch gebied is een goede keus als je snel naar een tropisch paradijs wilt. Je kan kiezen voor een volledig verzorgde of een meer persoonlijke vakantie vol lokale charme en romantiek.

Zonvakantie en strandvakantie op de Caribische Eilanden

Naast tropisch genieten van zon, zee en strand, zijn er ook genoeg activiteiten. De meest bekenden zijn natuurlijk zwemmen met dolfijnen en duiken. Maar je kan ook: Snorkelen, kajakken, wandelen, off-road rijden, een buggy of jeep huren, paardrijden, zeilen en surfen. Na wat inspanning is er ook exotische ontspanning met een heerlijke massage en een cocktailtje op het strand.

Klimaat de Nederlandse Antillen

Weerkaart Caribbean

De Nederlandse Antillen kent een semi-dor tropisch klimaat. Er zijn 2 seizoenen. Het droge seizoen van januari t/m september. Het natte seizoen van oktober t/m december. Over het gehele jaar gezien is er weinig regenval. De temperatuur is het gehele jaar door redelijk constant. Door de tropische wind is er een plezierige verkoeling overdag en een behaaglijke warme luchtstroom tijdens de nacht.

Wanneer de beste zonvakantie op de Nederlandse Antillen

De warmste periode is april t/m november met een temperatuur van 31°C. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 26°C. Over het gehele jaar is er een gemiddelde dag temperatuur van 30°C en een gemiddelde nacht temperatuur van 25°C. De laagst gemeten temperatuur ooit is 20°C. Het is dus veilig om te zeggen, dat je het hele jaar door op zon vakantie naar de Nederlandse Antillen kan. In de periode van oktober t/m december is er wel meer kans op regen. Maar, in een tropisch klimaat kan het weer altijd zomaar omslaan.

Culinaire keuken Nederlandse Antillen

Sate

Door de samenstelling van 50 nationaliteiten, kun je gerust zeggen dat het beste van 50 werelden samen komt in de keuken van de Nederlandse Antillen. De voornaamste invloeden komen uit Nederland, , en natuurlijk sterk beïnvloed door de lokale finesse. Je kan hier niet te kort komen. Eigenlijk is alles te krijgen en niets te gek. Als je hier aan tafel gaat, wil je nooit meer weg.

De basis gerechten bestaan uit: Erwtensoep (Snert), Bami, Nasi, Loempia en Saté met pindasaus. De lokale rijsttafel, bestaande uit 20 gerechtjes, mag je niet missen.

Voor een wat exotischer ervaring mag je de specialiteiten niet missen: Kadushi (cactus soep), gefrituurde banaan, Yuana (stew van leguaan vlees), Kabritu (stew van geitenvlees), Konkomber (stew van komkommer, papaja of kool en cornedbeef), Ayaka (vlees in bananenbladeren), Keshi Yena (gevulde kaas), Sult (varkensoren en -voeten) en Gezouten en gedroogde zalm of makreel.

Vakantie- en reisadvies Nederlandse Antillen

 • Aanbevolen vaccinaties: Gele koorts
 • Drink geen kraanwater. Gebruik het ook niet om je tanden te poetsen.
 • Drink geen ongekookte melk
 • Drugsbezit is niet toegestaan en kan zwaar worden bestraft
 1. Zijn de Nederlandse Antillen gevaarlijk?

  Er wordt nog wel eens gedacht dat er veel criminaliteit is op de eilanden. Echter, de Nederlandse Antillen is een veilige vakantie bestemming met een relatief lage criminaliteit. In overige gebieden, zoals: en de wordt waakzaamheid geboden. Controleer altijd het van de Rijksoverheid.

 2. Liggen de Nederlandse Antillen dicht bij elkaar?

  De Nederlandse Antillen bestaan uit een groep van 6 kleine eilanden, verspreidt in het Caribische gebied. Enkele zijn reeds onafhankelijk. Enkele worden nog beschouwd als speciale provinciën van Nederland. Niet alle eilanden liggen dicht bij elkaar. Je kan dus niet zomaar met een bootje overvaren.

 3. Wees op je hoede

  Het is verstandig om geen dure sieraden te dragen of dure elektronische apparatuur bij je te hebben. Ga in de grote steden niet alleen de straat op. Draag altijd een kopie van je legitimatie bij je en bewaar het origineel op een veilige plaats.

 4. Elk eiland kent haar eigen valuta

  In hotels kan je eigenlijk altijd met creditcard betalen. Verder worden er verschillende valuta gehanteerd. Op Curaçao en Sint Maarten betaal je met de Antilliaanse gulden. Op Aruba betaal je met de Arubaanse Florin. Op Bonaire, Saba en Sint Eustatius, betaal je met de Amerikaanse Dollar.

 5. Hoge tolerantie op de Antillen

  Het is een land waar men niet sceptisch is tegenover seksualiteit, homoseksualiteit of alcohol. Dronkenschap op de openbare weg is echter verboden.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer caribbean

Verwacht voor morgen: lichte regen
26°C 0mm
9m/s 83% 0%
20 februari
26°C / 26°C
lichte regen
21 februari
26°C / 25°C
lichte regen
22 februari
26°C / 25°C
lichte regen
23 februari
26°C / 25°C
lichte regen
24 februari
26°C / 25°C
lichte regen
25 februari
26°C / 26°C
lichte regen