Mobiel internet in het buitenland (binnen Europa)

Databundel 1822438 pixabay

Onbezorgd op vakantie zonder na te denken over je internetkosten? In deze populaire Europese vakantielanden zit je goed! Vakantie is ontspannen, plezier hebben, muziek en filmpjes streamen, foto’s en filmpjes maken en deze met je familie in Nederland delen. Je kunt nu gebruik maken van internet in het buitenland, zonder dat je gebonden bent aan de WiFi van je hotel, appartement of camping.

Goedkoop internetten in het buitenland

Sinds 2017 mogen providers geen extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van data in het buitenland. En daar maken Nederlanders flink gebruik van. Volgens het AD is het internetgebruik in het buitenland sinds de invoer van deze regel met ruim 400% gestegen.

Door het afschaffen van de extra kosten voor internet gebruik in het buitenland, ben je niet meer gebonden aan de WiFi van je vakantieverblijf. Deze wordt vaak beschikbaar gesteld tegen hoge kosten. Zolang je, in je vakantieland, binnen het bereik van de zendmasten van de providers blijft, zit je goed. Je kunt naar hartenlust gebruik maken van internet op je vakantiebestemming. Je doet er uiteraard altijd verstandig aan, wel je beschikbare bundel in de gaten te houden. Wil je meer weten, raadpleeg dan je provider.

Waar kun je zorgeloos internetten in het buitenland

In de onderstaande zonvakantie landen kun je zorgeloos internetten, met dezelfde bundel die je in Nederland gebruikt, zonder dat hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht. Ook in andere EU-landen en Noorwegen en IJsland, kun je gebruik maken van je eigen Nederlandse bundel. Ga je naar een ander land, raadpleeg dan je provider. Vind de goedkoopste vakanties naar deze vakantiebestemmingen en deel je vakantie ervaringen met je vrienden en familie.