Last minute Gambia
Werelddeel: Afrika
Vliegafstand: minder dan 10 uur
Taal: Engels
Valuta: Dalasi
Reisdocumenten: Paspoort
Beste reistijd: Winter
Reisvaccinatie: Aanbevolen (toon advies)

Goedkope Gambia 2020? De goedkoopste last minute Gambia all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓(ultra) all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

 

Goedkope zonvakanties gambia

 

Gambia, de gouden kust van Afrika

Het west-Afrikaanse land Gambia is een verrassend mooie zonvakantie bestemming. Het land heeft prachtig stranden, luxueuze resorts en volop mogelijkheden om heerlijk te gaan watersporten. Met name Serrekunda, de grootste stad van Gambia is populair, aan de Atlantische kust liggen de mooiste stranden en resorts. Vanuit hier kan men uitstekend excursie maken, verder het land in. Het land strekt zich over ruim 300 kilometer uit, langs de Gambia rivier. Hier vind je typisch Afrikaanse vissersdorpjes en prachtige natuurgebieden, met de meest uiteenlopende soorten dieren en planten. Gambia staat bekend om de Apenbroodboom of Baobab, nijlpaarden, reuzenhagedissen en vele vogelsoorten. Het is dan ook zeer de moeite waard om je zonvakantie of te combineren met uitstapjes of excursies, om dit prachtige land, haar bewoners, natuur en cultuur te ontdekken.

Zonvakantie en strandvakantie in Gambia

Serrekunda, aan de monding van de Gambia rivier is het het toeristische centrum voor zonaanbidders. In de verschillende wijken langs de kust, liggen de mooiste resorts aan de stranden. De wijken Bakau, Kotu, Kololi en Brufut zijn met name populair voor een ontspannende zonvakantie of strandvakantie Gambia.

Klimaat Gambia

Weerkaart Gambia

Gambia heeft een tropisch savanneklimaat. Gedurende het jaar, liggen de temperaturen in het land overdag ruim boven de 30 graden. Dit past bij het tropische savanneklimaat in het land. Wanneer er een warme woestijnwind over het land trekt, kunnen de temperaturen nog verder stijgen. Aan de kust, kunnen de temperaturen iets lager liggen, maar dit levert slechts een verschil van enkele graden op. Gedurende het regenseizoen koelt het niet heel veel af, maar neemt de luchtvochtigheid wel toe, hierdoor gaat het klammer aan voelen. De zonnesterkte is behoorlijk hoog in Gambia, ook in het regenseizoen. Goede bescherming tegen de zon is aangeraden.

Wanneer de beste zonvakantie in Gambia

De winterperiode in Gambia, kent de meest aangename temperaturen. In de nachten daalt de temperatuur tot rond de 20 graden, om overdag snel te stijgen naar een ruime 30 graden. In deze periode valt er bijna geen regen en het luchtvochtigheidsgehalte is een stuk lager dan in de zomer. Hierdoor is het aangenaam warm. Wanneer men aan de kust verblijft, waar een verkoelende zeebries extra verkoeling brengt, is het extra aangenaam.

In de zomer periode liggen de temperaturen hoger, maar neemt de luchtvochtigheid ook toe, vanwege het regenseizoen. Dit betekend ook dat er enorme buien vallen. Het regenseizoen duurt van juni tot oktober, maar ook in de mei en november kunnen er nog flinke buien vallen.

Culinaire keuken Gambia

Visgerecht

Met haar ligging aan de oevers van de Gambia rivier, die uitmondt in de Atlantische oceaan, heeft Gambia een eindeloze voorraad aan verse vis en andere zeevruchten. Ook de hoeveelheid verschillende visgerechten lijkt bijna eindeloos te zijn. Het land heeft vruchtbare grond, geschikt voor de productie van pinda’s, bananen, mango’s, meloenen, citrusvruchten en vele andere fruitsoorten.

De lokale specialiteiten zijn vaak visgerechten of zeevruchtengerechten, geserveerd met groenten, rijst, couscous of zelfs friet. Naast de vele visgerechten, worden er ook andere ingrediënten als kip en verschillende vleessoorten gebruikt. In de toeristische gebieden kan men ook uitstekend westers eten. Wil je Chinees, Italiaans, ordinair fastfood of zelfs een Hollandse pannenkoek eten. Dat kan. Er zijn, met name in het toeristische Senegambia gebied restaurants van vele verschillende nationaliteiten.

Voor zowel het traditionele Gambiaanse eten, als de internationale gerechten, geldt dat de prijzen erg meevallen. Met hoofdgerechten, die tussen de 5 en 10 euro kosten, kan je goedkoop lunchen en dineren. Gebruikt je alcoholische dranken bij het eten, dan kan de rekening al snel oplopen. De alcoholische dranken zijn hier in verhouding minder goedkoop dan het eten.

Vakantie- en reisadvies Gambia

 • Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio, Cholera, Hepatitis A, Gele Koorts
 • Bezit van alle soorten drugs is verboden en wordt zwaar bestraft!
 • Homoseksualiteit is verboden en word bestraft met gevangenisstraffen
 1. Gezondheid en Gambia

  Het drinkwater in Gambia is drinkbaar, maar heeft een sterke bijsmaak. Bij teveel drinken van het water, kan men maagkramp krijgen. Water uit flessen is aan te raden. In Gambia komt malaria voor, neem hier maatregelen tegen. Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hebben niet altijd overeenkomsten met instanties in Gambia, het kan zijn dat je zelf je doktersrekening of ziekenhuisrekening direct moet afrekenen.

 2. Islam in Gambia

  Ongeveer 90% van de bevolking is moslim. Houdt rekening met de gebruiken in het land, wanneer je religieuze gebouwen of gebieden bezoekt. Vrijdag is de heilige dag in de Islam, winkels zijn de hele dag of een deel van de dag gesloten.

 3. Stranden van Gambia

  Gambia heeft prachtige stranden, waar men uitstekend kan watersporten. Er zijn voor de kust verschillende stromingen. Het wordt afgeraden ver de zee in te gaan. Bij de stranden wordt met vlaggen aangegeven of het veilig is de zee in te gaan, of zelfs tijdelijk verboden. Bij sommige stranden zijn lifeguards actief.

 4. Is Gambia gevaarlijk?

  Voor Gambia geldt een verhoogd reisrisico in verband met een wereldwijde verhoogde terrorisme dreiging. In de toeristische gebieden is het verstandig maatregelen te nemen tegen diefstal en zakkenrollers. Houdt waardevolle zaken uit het zicht.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer gambia

Verwacht voor morgen: onbewolkt
31°C 0mm
4m/s 26% 1%
20 februari
27°C / 22°C
geheel bewolkt
21 februari
24°C / 21°C
onbewolkt
22 februari
24°C / 21°C
zwaar bewolkt
23 februari
24°C / 21°C
geheel bewolkt
24 februari
28°C / 21°C
half bewolkt
25 februari
31°C / 20°C
onbewolkt