Werelddeel: Europa
Vliegafstand: minder dan 4 uur
Taal: Kroatisch
Valuta: Kuna
Reisdocumenten: Paspoort
Beste reistijd: Zomer
Reisvaccinatie: Aanbevolen (toon advies)

Goedkope Kroatië 2020? De goedkoopste last minute Kroatië all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓(ultra) all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

Jammer zeg... even geen vakantiedeals voor deze bestemming. Bekijk snel alle andere !

Goedkope zonvakanties kroatie

Kroatië, genieten aan de Adriatische zee

Met haar vele eilandjes, idyllische dorpjes, zandstranden, rotskliffen en ongerepte natuur, heeft Kroatië één van de mooiste kustlijnen van Europa. Ook landinwaarts heeft het prachtige natuur en mooie steden als Split en Dubrovnik. De invloeden van de verschillende culturen, het heerlijke eten, het mediterrane klimaat en de relatief lage prijzen maken van Kroatië een fantastische last minute zonvakantie bestemming.

Zonvakantie en strandvakantie in Kroatië

Aan de kustlijn van Kroatië liggen talloze grote en kleine eilanden, met zandstranden en kiezelstranden, fraaie natuur, rotsen en kliffen. Niet alleen de natuur boven het wateroppervlak is hier mooi, ook onder water is het hier prachtig. Op veel locaties zijn er dan ook mogelijkheden om te snorkelen en duiken. Aan de Adriatische kust heb je de gelegenheid om veel verschillende watersporten te beoefenen. In de toeristische steden, kan je ’s avonds genieten van de gezellige drukte in de verschillende uitgaansgelegenheden.

Klimaat Kroatië

Weerkaart Kroatie

Aan de kust heerst een mediterraan klimaat. De winters zijn dan ook zacht en nat, terwijl de zomers droog en warm zijn. In het binnenland heerst een gematigd zeeklimaat. De winters zijn kouder en natter dan aan de kust en in de zomer is het er minder warm. De gemiddelde temperaturen zijn nergens extreem warm of koud. De koudste maand is januari, met een gemiddelde temperatuur van 4 tot 5 graden, de warmste maand is augustus, met een gemiddelde temperatuur van 23 tot 24 graden. In de minimum en maximum temperaturen kunnen flinke uitschieters zitten.

Wanneer de beste zonvakantie in Kroatië

Wanneer je voor een zonvakantie of naar Kroatië gaat, dan wil je natuurlijk het mooiste weer, de meeste zon en de minste regen. De maand juli is dan de maand met de kans op het beste weer. De gemiddelde temperatuur is het hoogst, de kans op regen het kleinst, de zon-zekerheid en zonnesterkte zijn het grootst in deze maand. De overige zomermaanden, juni tot en met september zijn overigens prima maanden om aan de Adriatische zee door te brengen. Ook dan is het weer uitstekend. Echter in de loop van september wordt het weer daar wel minder. Na de winter wordt het vanaf maart, april steeds beter weer. In de zomerperiode zijn de verschillende aan de Kroatische kust heerlijke bestemmingen voor je last minute zonvakantie.

Culinaire keuken Kroatië

Risotto

Het eten in Kroatië is erg divers en is beïnvloed uit de mediterrane keuken en de Hongaars Oostenrijkse keuken, maar heeft ook door de Turkse keuken beïnvloede gerechten. Deze gerechten zijn meer typisch voor de Balkanregio. De gerechten met de mediterrane invloeden zijn voornamelijk te verkrijgen in de kust-regionen, de overige gerechten worden met name in het binnenland aangeboden.

In de gerechten in de kuststreken worden veel ingrediënten als vis, schaaldieren en andere zeevruchten, Dalmatische ham en olijven gebruikt. De hoofdgerechten zijn veelal risotto’s en pasta’s. In deze regio worden ook veel witte en rode Prosecco wijnen geproduceerd. Meer landinwaarts zijn gerechten als Goulash te verkrijgen en de meer zoete producten als gebak en taart.

In het gehele land zijn de typische Balkan gerechten te krijgen, als Burek en Cevapcici. Burek is een mix van spinazie, gehakt en kaas in bladerdeeg, Cavapcici is een soort van kebab. In veel gerechten worden ook bonen en kool gebruikt. De vleesgerechten zijn vaak soorten vlees aan een spies, aangevuld met uien, knoflook, pepertjes, paprika en een frisse salade.

Vakantie- en reisadvies Kroatië

 • Aanbevolen vaccinaties: DTP en Hepatitis A
 • Drink geen kraanwater. Gebruik het ook niet om je tanden te poetsen
 • Rijden onder invloed van alcohol is volledig verboden (0.0 Promille)
 • Drugsbezit wordt bestraft met een geldboete of gevangenisstraf
 • Ga je langer dan één maand op vakantie naar Kroatië, raadpleeg dan je arts over Vaccinatie tegen: Hepatitis B, Rabiës en Teken-Encefalitis
 1. Is Kroatië veilig

  De toeristische gebieden zijn even veilig als andere toeristische gebieden over de wereld. Er kunnen zakkenrollers actief zijn. Het maken van kopieën van reisdocumenten voor afreis is aangeraden om een eventuele aangifte te bespoedigen.

  In het binnenland zijn een aantal gebieden nog niet volledig vrij van landmijnen. Het wordt wandelaars aanbevolen de waarschuwingsborden te respecteren en lokale autoriteiten of het Internet te raadplegen.

  In sommige natuurreservaten leven wilde beren en wolven.

 2. Communicatie in Kroatië

  Voornamelijk de jongeren in de toeristische gebieden spreken naast het Kroatisch ook Engels. Van de oudere generaties, hangt het van de locatie af, of men naast Kroatisch ook nog Duits of Italiaans spreekt. Afgezien van de hoofdstad Zagreb, wordt er in het binnenland alleen Kroatisch gesproken.

 3. Valuta Kroatië

  De valuta in Kroatië is de Kroatische Kuna. Voor 1 euro krijg je ongeveer 7.5 Kuna. Is Kroatië goedkoop? In vergelijking met Nederland is het een stuk goedkoper, echter in de toeristische gebieden zijn de prijzen hoger dan in de niet toeristische gebieden in het binnenland.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer kroatie

Verwacht voor morgen: geheel bewolkt
11°C 0mm
0m/s 64% 94%
20 februari
9°C / 4°C
onbewolkt
21 februari
11°C / 4°C
onbewolkt
22 februari
11°C / 4°C
half bewolkt
23 februari
13°C / 6°C
licht bewolkt
24 februari
12°C / 6°C
onbewolkt
25 februari
12°C / 7°C
onbewolkt