Goedkope vakantie Verenigde Staten van Amerika 2024

Zonvakantie Verenigde Staten van Amerika 2024.✈️️ De goedkoopste vakantiedeals Verenigde Staten van Amerika vind je hier! Zonvakantie ☀Miami Beach ☀Hawaii ✓(super) lastminutes ✓(ultra) all inclusive hotel of resort ✓strandvakantie ✓appartementen en boetiekhotels ✓Goedkoop op vakantie met het beste aanbod vakantie aanbiedingen van [SunDealz.nl]!

Vakantie aanbiedingen verenigde staten van amerika

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Handige reisinformatie

Beste reistijd: Gehele jaar!
Werelddeel: Noord-Amerika
Vliegafstand: minder dan 9 uur
Taal: Engels
Valuta: Dollar
Reisdocumenten: Paspoort, ESTA formulier
Reisvaccinatie: Niet noodzakelijk

Aanbevolen reisaanbieders

Verenigde Staten, van het wilde westen tot serene luxe

Van de imponerende wolkenkrabbers van New York City tot aan de oneindige vlakten van Arizona. De VS is een land van adembenemende schoonheid en uitzonderlijke diversiteit. Niets kan je voorbereiden op de indrukwekkende uitzichten van de Grand Canyon of de 24/7 met neon verlichte straten van Las Vegas. Je kan veel zien tijdens een rondreis door Noord-Amerika. Maar, de Verenigde Staten heeft zoveel te bieden, een enkele vakantie is gewoon niet genoeg om het allemaal te kunnen ervaren. Er zijn enkele trekpleisters welke je niet mag missen: Denk aan de overweldigende Niagara watervallen, de Black Hills van South Dakota, toeren langs de Pacifische kustlijn van Californië, heuze cowboy ervaringen in de MidWest en Texas, de echte live Jazz tunes in New Orleans, het wonderlijke Yellowstone National Park in Wyoming, het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld in New York en de skylines van Seattle, Chicago en Los Angèles. In Washington D.C. kan je heerlijk cultuur opsnuiven en genieten van de culinaire keuken die het land te bieden heeft. Hier vind je de beste restaurants, clubs, bars en cafés.

Strandvakantie in de Verenigde Staten

Voor een zonvakantie kan je kiezen voor een rondreis door het prachtige landschap van de States, je kan bijvoorbeeld het land doorkruisen via Route 66. De klassieke route van Chicago tot Los Angèles, aangelegd in 1926, met een lengte van 3.940 km. De officiële Route US66 is opgeheven in 1985. Je kan echter nog steeds grote stukken afleggen van de originele route via: US55 - US44 - US40 - US15.

De kustgebieden voor een strandvakantie vind je in het westen in Californië en het zuidoosten in Florida. Californië kent de enorme steden San Francisco en Los Angèles. Hier vind je nog prachtige stranden met luxe hotels langs de boulevards. Voor de aller mooiste zonvakantie ga je naar Florida. Deze staat is de meest zuidelijke punt van de VS, welke uitsteekt in de Caribbean. Je vliegt op Miami in slechts 8 tot 10 uren vanaf Amsterdam. Florida heeft eindeloze witte zandstranden en prachtig luxe hotels langs de kustlijn. Het meest bekende gebied is misschien wel Florida Keys. Dit ligt helemaal zuidelijk van het vaste land in een lange streng van kleine eilandjes en badplaatsen. Alles is met elkaar verbonden middels een verhoogde snelweg. Alleen de uitzichten is de moeite al waard.

Hoe is het klimaat?

In Noord-Amerika vind je alle soorten klimaten vanwege de verschillen in geografische elementen. Dit gaat van tropisch Caribbean, naar woestijngebied, tot enorme gebergte. Van het zuiden tot het noorden en van het westen tot het oosten, kom je dus grote verschillen tegen in temperatuur en weersomstandigheden. Uiteraard heb je de lekkerste zonvakantie in het zuiden van de Verenigde Staten. De bekendste zonbestemmingen vind je dan ook in Californië aan de westkust en Florida in het zuidelijke puntje. Dit deel is onderdeel van het Caribische gebied.

Het klimaat per regio

Gezien het gigantische landoppervlak zijn er teveel verschillende klimaatzones om op te noemen. De meest uitgebreide informatie vind je op de Engelstalige Wikipedia pagina: Climate of the United States.

Vakantie weer komende 14 dagen

Verwacht voor morgen: zeer lichte bewolking
14°C 0mm
7m/s 37% 16%
24 april
16°C / 7°C
lichte regen
25 april
12°C / 4°C
onbewolkt
26 april
13°C / 7°C
onbewolkt
27 april
13°C / 8°C
lichte regen
28 april
21°C / 11°C
lichte regen
29 april
19°C / 12°C
half bewolkt
30 april
12°C / 11°C
lichte regen
1 mei
23°C / 13°C
lichte regen
2 mei
17°C / 9°C
onbewolkt
3 mei
16°C / 7°C
onbewolkt
4 mei
15°C / 8°C
bewolkt
5 mei
17°C / 9°C
bewolkt

Wat kan je verwachten van de lokale culinaire keuken?

Hot Dog

Hamburgers

Hotdogs

Gefrituurde kipvleugels

Alles wat op de barbecue kan ;)

Kwarktaart, appeltaart en donuts

The American Dream Cuisine

Amerikanen houden van lekker eten, dit is dan ook op elke hoek van de straat, en er tussenin, mogelijk. Je kan in de steden bijna alle wereldgerechten krijgen. Voor de wat exotischere gerechten is het soms wel even zoeken. Want in de VS is er volop junkfood en lekkere snacks waar je niet aan ontkomt. Maar er wordt ook steeds meer geïnvesteerd in de culinaire kunsten. Ondertussen vind je in de steden ook de meest exclusieve restaurants met meester Chefs. Van traditionele hamburger en American style pizza tot luxe gerechten uit de Franse- en Oosterse keuken. In de steden is alles mogelijk. Fastfood ketens, zelfbedieningsrestaurants, diners, luxe restaurants, eetcafés en vele kleine gelegenheden voor een snelle hap. Vanwege de diversiteit in culturen is de gehele wereldkeuken verkrijgbaar. Eigenlijk kent de Verenigde Staten niet een eigen culinaire keuken. In New Orleans vind je vooral de Vietnamese keuken, in Minneapolis heerst een mix van Somalië en Ethiopië en uiteraard Chinees en Italiaans in New York City's Chinatown en Little Italy. Dit zijn aangrenzende buurten in Manhattan.

Op het gebied van dranken is uiteraard alles te krijgen. Van Cola tot regionale Cocktails. Er zijn diverse soorten koffie en bier verkrijgbaar in alle restaurants en cafés. Voor een goede Europese, Zuid-Amerikaanse of Zuid-Afrikaanse wijn moet je bij de betere restaurants zijn. Over het algemeen worden standaard regionale wijnen geserveerd in de meeste eetgelegenheden.

Veelgestelde vakantie vragen

Wanneer de beste reistijd voor de Verenigde Staten?

Californië kent een woestijnklimaat en langs de kustlijn een mediterraan klimaat. In het zuiden is de temperatuur in december en januari ca. 14°C. In maart is de gemiddelde temperatuur al 20°C. Van mei tot en met oktober is de temperatuur tussen de 30-38°C. In Los Angeles in de gemiddelde temperatuur in de winter 20°C en zomers ca. 30°C. San Francisco kent winters van ca. 15°C en zomers van rond de 20°C. In het Caribische Florida kan je het gehele jaar door genieten. De winters zijn zacht met ca. 20°C en in de zomer kan de temperatuur oplopen tot 33°C.

Wat is de kleurcode van verenigde staten van amerika?

De kleurcode van het vakantie reisadvies voor de Verenigde Staten van Amerika is groen. Lees het gehele reisadvies op nederlandwereldwijd.nl om te zien wat dit betekent.
[Update: 12:00u, op 22 april 2024 nederlandwereldwijd.nl]

kleurcode verenigde-staten-van-amerika
Kijk voor meer verenigde-staten-van-amerika reisadvies op nederlandwereldwijd.nl

Moet ik vaccineren voor de Verenigde Staten?

Voor een vakantie naar de Verenigde Staten is vaccineren (inclusief COVID-19 vaccinatie) niet noodzakelijk, maar wordt wel aangeraden.

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Nee, voor de Verenigde Staten heb je geen visum nodig. Wel moet je een ESTA formulier aanvragen en invullen. De kosten zijn zeer laag. Je bent echter wel verplicht diverse persoonsgegevens in te dienen.

Wat is het gezondheidsadvies voor de Verenigde Staten?

Er zijn voor de Verenigde Staten momenteel geen bijzonderheden.

Is een vakantie naar de Verenigde Staten veilig?

De Verenigde Staten is een veilig land. Reizigers moeten wel aandacht schenken aan de administratieve procedures bij binnenkomst. Zij kunnen zich hierover informeren op de website van de overheid van de Verenigde Staten. Je zult op alle luchthavens een strenge controle en routine ervaren. Volg de instructies van het veiligheidspersoneel altijd goed op.

Is een vakantie de Verenigde Staten duur?

De VS is zeer groot en er zijn vele staten met hun eigen regels en economische situatie. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. De grote steden en bekende toeristische bestemmingen zijn over het algemeen niet goedkoop. Voor een rondreis kun je wel voordelig een auto of camper huren. Brandstof in de VS is bijzonder goedkoop. Er zijn diverse mooie vakantie aanbiedingen en pakketreizen bij de reisaanbieders te vinden.

Hoe groot is de Verenigde Staten?

De Verenigde Staten van Amerika bestaan uit 50 staten. Het is een zeer groot land (9.826.675 km²), ongeveer zo groot als geheel Europa.

Zijn er zandstranden in de Verenigde Staten?

In de VS kun je vele mooie zandstranden bezoeken. Zowel aan de oostkust (Florida) als de westkust (California). De VS is uitermate geschikt voor een strandvakantie.

Hoe is het openbaar vervoer in de Verenigde Staten?

Het openbaar vervoer in de VS is goed geregeld. Alles is beschikbaar van trams, bussen en spoorwegen tot taxi en persoonlijk transport (transfer). Informeer bij je reisbureau of hotel waar je hebt geboekt voor de mogelijkheden en kosten.

Wat is het geloof in de Verenigde Staten?

Er zijn vele geloofsovertuigingen in de VS en deels wordt het algehele geloof als liberaal omschreven. Echter zijn er wel verschillen met wat je wellicht in Europa gewend bent.

Bezit en/of gebruik van niet medisch voorgeschreven narcotische middelen is verboden en de bestraffing is bijzonder streng. Als bij controle een bezit van drugs wordt geconstateerd wordt je vrijwel direct gearresteerd.

Prostitutie is illegaal. De verspreiding van HIV in de steden heeft reeds een hoog niveau bereikt.

Alcohol gebruik is verboden onder de leeftijd van 21. Consumptie op de openbare weg is verboden, als ook openbare dronkenschap. Een voertuig besturen onder invloed wordt zwaar bestraft. Het toegestane alcoholpercentage in het bloed is verschillend per Staat en ligt tussen 0.08% tot 0.1%.

Hoe kleden in de Verenigde Staten?

Je dient voorzichtig om te gaan met seksuele uitingen in communicatie en in kleding. In Amerika heerst een censuur. Draag als man bijvoorbeeld ook geen T-shirt met een afbeelding van een naakte vrouw. Naturisme en topless zonnen (op het strand) is NIET toegestaan!