Werelddeel: Zuid-Amerika
Vliegafstand: minder dan 9 uur
Taal: Nederlands
Valuta: Surinaamse Dollar
Reisdocumenten: Paspoort, Visum (nu regelen)
Beste reistijd: Lente, Herfst
Reisvaccinatie: Aanbevolen (toon advies)

Goedkope Suriname 2020? De goedkoopste last minute Suriname vliegtickets en vind je hier! ✓super last minutes ✓goedkope hotels ✓goedkope vliegtickets

 

Goedkope zonvakanties suriname

 

Suriname, onderschatte schoonheid

Suriname is het kleinste land in Zuid-Amerika, met slechts een half miljoen inwoners. Maar dit is wel de meest levendige en gezellige bevolking welke in Zuid-Amerika te vinden is. Het is een fascinerende cultuur, waar Nederlands, Engels en Chinees wordt gesproken. Het is een bijzonder mooi land met een prachtige hoofdstad Paramaribo, welke onder het werelderfgoed valt. Maar ook kent het land een wonderlijk natuur, de schoonheid van het landschap is adembenemend en onvergetelijk. Gelukkig is er genoeg van aanwezig, want het tropisch regenwoud bedekt bijna 80 procent van het hele land. De grootste toeristische trekpleister is dan ook het regenwoud en haar exotische wildleven, zoals: zeeschildpadden, dolfijnen, jaguars, honderden soorten tropische vogels en alle soorten apen welke in Zuid-Amerika te vinden zijn. Een echte tropische zonbestemming welke nog wel eens over het hoofd wordt gezien door vele vakantiegangers.

Zonvakantie en strandvakantie in Suriname

In de jungle kan je nog de traditionele levensstijl ervaren van de lokale bevolking. Een harmonieuze samenleving van mens, dier en natuur. In de stad is het bruisend en levendig. Er worden vele festivals georganiseerd, zoals het Paas-Carnaval of het Jazz festival. Je hebt de cultuur pas echt meegemaakt als je tijdens de kerst- en nieuwjaarsfeesten verblijft. Suriname is een aaneengesloten feest en viering van het leven. Het land is nooit echt uitgebloeid tot een toeristisch vakantieland. Op het gebied van beach-resorts en luxe is weinig aanbod. Maar de lokale bevolking, haar gezelligheid, de vele overheerlijke restaurants, de levendige markten, de feestelijke clubs en de rust en kalmte van het landschap, maken Suriname een bijzondere zonbestemming.

Klimaat Suriname

Weerkaart Suriname

Het hele jaar door is het tropisch warm met temperaturen rond de 30°C. In dit tropische klimaat kent Suriname een duidelijk droog seizoen en regenseizoen. Het regenseizoen duurt van november tot en met januari en van mei tot en met juni. Suriname ligt buiten het orkaan gebied van de Caribbean. Maar door de invloed van het tropisch regenwoud kan het er wel flink veel regenen. Het land kent een redelijk constante temperatuur, het hele jaar door. Overdag is de maximum temperatuur ca 33°C. In de avond zakt de temperatuur naar minimaal 25°C. In de vroege ochtend is er vaak mist vorming. Overdag is het helder en staat er een verkoelende bries.

Wanneer de beste zonvakantie in Suriname

De beste periode voor een aangename zonvakantie is van februari tot en met april (tijdens het korte droge seizoen) en van augustus tot en met oktober (tijdens het lange droge seizoen). De luchtvochtigheid ligt dan ook wat lager. Er is veel zon, het is aangenaam warm overdag en iets koeler in de avond. In de avond en nacht is er het hele jaar door kans op een regenbui.

Culinaire keuken Suriname

Kip met rijst

Nasi Goreng: gebakken rijst zoals uit

Bami Goreng: gebakken noodles, zoals uit Indonesië

Rijsttafels: gekruide rijst met vlees, groenten en diverse bijgerechten

Moksi Meti: diverse vleessoorten geserveerd op rijst

De culinaire keuken van Suriname is redelijk beroemd onder de Nederlanders. Toch is er nauwelijks te spreken van een traditioneel eigen keuken. Door de etnische diversiteit in het land is ook de eetgewoonte sterk beïnvloed door hoofdzakelijk Oosterse gerechten. Maar dit alles is met een soort Caribische finesse geserveerd. En de gemiddelde Surinamer houdt van lekker eten, dus alles is in grote hoeveelheden aanwezig. De gerechten zijn ontstaan uit invloeden vanuit Amerika, China, India, Indonesië en Europa, vooral Spaans en Portugees. In de steden, zoals Paramaribo, vind je nog vele restaurants waar je al deze lekkernijen kunt genieten. Buiten de stad is het vaak moeilijk om een restaurant te vinden. Het land is nu eenmaal niet gericht op toerisme. Men eet vaak wel gezamenlijk met familie en vrienden in privésfeer. Dus als je aan kunt schuiven bij een familie, krijg je de kans om de echte culinaire keuken van Suriname te proeven.

Vakantie- en reisadvies Suriname

 • Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio, Hepatitis A, Denque, Gele koorts
 • Drink geen kraanwater. Gebruik het ook niet om je tanden te poetsen.
 • Drink geen ongekookte melk
 • Drugsbezit en openbare dronkenschap is verboden
 1. Is Suriname veilig?

  Suriname is over het algemeen zeer veilig. Maar, zoals in elke Zuid-Amerikaanse bestemming zijn de volgende aandachtspunten van belang:

  • Draag geen waardevolle spullen in het openbaar (GSM, juwelen, horloge)
  • Begeef je na zonsondergang niet op straat van de steden
  • Draag altijd een kopie van je legitimatiebewijs bij u
 2. Vermijdt vliegmaatschappij Blue Wings Airlines

  De nationale vliegmaatschappij Blue Wings Airlines staat op de zwarte lijst van de EU. Dit naar aanleiding van 3 ongevallen na 2008. Deze dient daarom vermeden te worden.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer suriname

Verwacht voor morgen: lichte regen
26°C 0mm
7m/s 69% 13%
20 februari
26°C / 24°C
lichte regen
21 februari
26°C / 24°C
zwaar bewolkt
22 februari
27°C / 25°C
lichte regen
23 februari
27°C / 25°C
lichte regen
24 februari
26°C / 25°C
lichte regen
25 februari
26°C / 25°C
lichte regen