Top 10 zonbestemmingen 2024

F41bf091a4e18f2312495cc0e975d9f7 XL

Zonbestemmingen 2024. Wat zijn de beste zonvakantie bestemmingen? Er zijn vele mooie zonbestemmingen met heerlijk weer, mooie stranden, natuur, cultuur, een bruisend nachtleven en natuurlijk goede hotels en appartementen. Uit het ruime aanbod van vakantiebestemmingen hebben wij een top 10 beste zonbestemmingen voor je samengesteld. De beste zonbestemmingen van 2024!

1. Zonvakantie Malediven

malediven 488030 pixabay

Voor de zon genieters die liever wat dichter bij huis blijven, is er een heel goed alternatief voor een vakantie Bora Bora. Op de prachtige Malediven heb je nagenoeg dezelfde vakantie ervaring. De idyllische bounty eilanden met parelwitte zandstranden en kristal heldere ondiepe wateren liggen op ruim 12 uren vliegen van Schiphol. Een heerlijke luxe vakantie met vorstelijke verzorging en service. Een prachtige onderwaterwereld en mooie groene natuur. De Malediven is na Bali dé trouwbestemming of huwelijksreis bij uitstek.

2. Zonvakantie Griekenland

griekenland kefalonia 45842737 123rf

Het vakantieland bij uitstek. Dit land heeft alles, mooi weer, prachtige natuur, historie, cultuur, prachtige stranden en alle mogelijkheden om te ontspannen en de dagelijkse beslommeringen achter je te laten. Er zijn meer dan 6000 eilanden die bij Griekenland horen, de één nog mooier dan de ander. De populairste Griekse eilanden zijn onder andere, Kreta, Kos, Samos, Rhodos, Corfu en Zakynthos.

3. Zonvakantie Mauritius

mauritius 78159629 123rf

Dit is misschien wel de meest verrassende vakantie bestemming in de Top 10, Mauritius. Een idyllisch eiland in de Indische Oceaan, net ten oosten van Madagascar. Je kan hier verblijven in de meest luxe all inclusive resorts, maar op het eiland zelf valt verrassend veel te ontdekken. De natuur, de geschiedenis, de cultuur en de mensen. Mauritius is een heerlijke zonvakantie bestemming.

4. Zonvakantie Canarische Eilanden

gran canaria 23250736 123rf

De, aan Spanje toebehorende, Canarische eilanden nodigen uit, om de prachtige natuur te ontdekken. Zowel op de eilanden als er om heen. De flora en fauna hier zijn prachtig. Ook onder water is het hier beeldschoon en er is zelfs een mogelijkheid om te gaan walvis-spotten. Er zijn hier diverse activiteiten mogelijk, maar heerlijk ontspannen vakantie vieren kan hier zeker.

5. Zonvakantie Turkije

turkije 2519509 pixabay

Jaarlijks is Turkije één van de grootste vakantie bestemmingen. Veel Nederlanders zijn zomers in de bekende badplaatsen Izmir, Bodrum, Marmaris en Antalya te vinden. Hier staan de grote hotels en all inclusive resorts, die een heerlijke zonvakantie, strandvakantie of voor de jongeren een feestvakantie mogelijk maken. Een zonvakantie Turkije is een belevenis op zich.

6. Zonvakantie Kroatië

kroatie 2935021 pixabay

In de afgelopen jaren is Kroatië steeds meer populair geworden bij de zonaanbidders. Het is een prachtig land, met een ruwe kustlijn met heerlijke stranden en levendige steden als Split en Dubrovnik. Voor de kust liggen prachtige eilanden, waar je rustig kunt genieten van zon, zee, strand en snorkelen.

7. Zonvakantie Kaapverdië

kaapverdie 35304242 123rf

Voor de kust van Senegal liggen de Kaapverdische Eilanden. De ruwe schoonheid van deze prachtige vulkaan eilanden is adembenemend. De eilanden nodigen uit voor tal van activiteiten, watersporten, wandelen door de natuur, het bezoeken van een vulkaankrater of heerlijk ontspannen genieten op het strand of in één van de wellness of all inclusive resorts op één van deze prachtige eilanden.

8. Zonvakantie Thailand

thailand 2084350 pixabay

Zonaanbidders die van verre reizen houden, maken graag een rondreis. Azië heeft prachtige landen om een rondreis in te maken. Dit is dan ook waarom wij hier Thailand en Maleisië in 1 adem noemen. De verschillende culturen, de prachtige natuur, de steden en de vriendelijke bevolking. Thailand en Maleisië zijn een absolute 'must see'.

9. Zonvakantie Aruba

aruba 71323437 123rf

Ook de Nederlandse Antillen zijn al jaren een vaste waarde, wanneer het om populaire zonvakantie bestemmingen gaat. Aruba is niet alleen de populairste bestemming in de Antillen, ook in het Caribische gebied is het één van de meest toeristische eilanden.

10. Zonvakantie Spanje

spanje costa del sol 20793598 123rf

Het veelzijdige Spanje, met haar stranden aan de Atlantische oceaan en de Middellandse zee, is al jaren één van de meest populaire zonvakantie bestemmingen. Het verdient dan ook een plek in de top 10 vakantiebestemmingen. Het binnenland is prachtig en kent vele culturele trekpleisters. Aan de Costa’s zijn prachtige gele stranden en een aantal prachtige steden, als Valencia en Barcelona.