Goedkope vakantie Nederland 2024

Goedkope vakantie Nederland boeken? De goedkoopste last minute Nederland vakantie aanbiedingen vind je hier! Zonvakantie ☀Texel ☀Vlieland ☀Terschelling ☀Ameland ☀Zandvoort ☀Zeeland ✓super last minutes ✓all inclusive hotels ✓vakantie waddeneilanden ✓strandvakantie Nederlandse kust ✓appartementen en boetiekhotels ✓Goedkoop op vakantie met het beste aanbod vakantie aanbiedingen van [SunDealz.nl]!

Vakantie aanbiedingen nederland

EuroParcs Hooge Veluwe

EuroParcs Hooge Veluwe

Nederland » Gelderland » Arnhem
7.8 / 10
Meer Info
Huisdieren OK Kindvriendelijk
Maandag 9 september 2024
4 Dagen
Logies
Eigen vervoer (68 km)
• Prijs per persoon.
• Excl. € 0,- boekingskosten.
• Excl. eventuele lokale toeristenbelasting.
€ 534,- € 971,- - 45%
Landhuishotel de Bloemenbeek Michelin arrangement

Landhuishotel de Bloemenbeek Michelin arrangement

Nederland » Overijssel » De Lutte
8.8 / 10
Meer Info
Last minute Huisdieren OK
Zondag 30 juni 2024
3 Dagen
Logies ontbijt
Eigen vervoer (172 km)
• Prijs per persoon.
• Excl. € 0,- boekingskosten.
• Excl. eventuele lokale toeristenbelasting.
€ 275,- € 539,- - 49%
Buitenplaats de Bergse Bossen

Buitenplaats de Bergse Bossen

Nederland » Utrecht » Driebergen
8 / 10
Meer Info
Huisdieren OK
Maandag 2 september 2024
4 Dagen
Logies ontbijt
Eigen vervoer (18 km)
• Prijs per persoon.
• Excl. € 0,- boekingskosten.
• Excl. eventuele lokale toeristenbelasting.
€ 207,- € 246,- - 16%
Elke dag de nieuwste (last minute) vakantiedeals van de beste reisorganisaties verzameld. Bekijk de vakantie aanbiedingen van vandaag.
Gelderland € 534,- p.p. 4 Dagen Logies, EuroParcs Hooge Veluwe
Overijssel € 275,- p.p. 3 Dagen Logies ontbijt, Landhuishotel de Bloemenbeek Michelin arrangement
Utrecht € 207,- p.p. 4 Dagen Logies ontbijt, Buitenplaats de Bergse Bossen

Handige reisinformatie

Reisvaccinatie: Niet noodzakelijk

Binnenkort een goedkope autovakantie in nederland? Wij verzamelen de beste last minute deals voor de mooiste bestemmingen aan de kust van nederland. Een last minute vakantie is een vakantie met vertrek binnen 6 weken. Wil je op vakantie binnen een paar weken of zelfs al binnen 1 week op vakantie? Dan is een super last minute aanbieding nederland wat voor jou. Ben je echt spontaan? En wil je een vakantie vertrek morgen? Dan kan je vandaag een last second vakantie deal nederland boeken en morgen al weg!

Ben je gericht op zoek een vakantie te boeken met een specifieke reisdatum? Of ben je gebonden aan de schoolvakanties? Onze partner reisorganisaties hebben voor elke datum en iedere schoolvakantie periode de mooiste en goedkoopste vakanties naar alle zonnige oorden. Vrijwel elke datum kan worden gekozen. Je kan ook de optie "flexibele vertrekdatum" selecteren. De vakantievergelijker toont je dan ook vakanties met een vertrekdatum 1 of 2 dagen eerder of later.

Aanbevolen reisaanbieders

Nederland, genieten in de zon, dicht bij huis

Iedereen die wel eens een vakantie in Nederland heeft doorgebracht, weet dat ook Nederland een zonvakantie land kan zijn. Met name de kustgebieden zijn heerlijk om een last minute vakantie in Nederland door te brengen. Maar ook in de overige delen van Nederland kun je een heerlijke tijd doorbrengen. Ook heeft Nederland een aantal fantastische steden om wat tijd in door te brengen. Steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Roermond, Enschede of Groningen, allemaal hebben ze hun eigen charme. Nederland is als vakantieland verrassend veelzijdig.

Strandvakantie Nederlandse kust

Ook wanneer je al een zonvakantie in het buitenland hebt gehad, maar je wil er toch nog even tussenuit, dan is een weekendje weg in Nederland een uitstekende optie. Overal in het land zijn mooie regio’s te vinden om even wat tijd door te brengen en bij te komen.

Friesland staat bekend om haar meren, iedere zomer komen hier veel toeristen om hun watersportvakantie in Friesland door te brengen. Naast het merengebied en de stranden aan het IJsselmeer, zoals het strand van Makkum, zijn ook de Waddeneilanden erg populair. Ook in Brabant, Limburg en Gelderland, zijn veel toeristische gebieden te vinden, zoals bijvoorbeeld de Strabergse-heide, de Maasduinen en de Hoge Veluwe.

Zodra het weer het toe laat, gaan veel Nederlanders naar de kust. Hier zijn talloze plaatsen die een heerlijk strand met voldoende faciliteiten hebben zoals, Julianadorp, Callantsoog, Sint Maartenszee, Bergen aan Zee, Egmond aan Zee, Bloemendaal, Zandvoort, Noordwijk, Katwijk, Scheveningen en Hoek van Holland.

Hoe is het klimaat?

Het weer in Nederland is altijd wel een gespreksonderwerp. Volgens de Nederlander is het weer of te nat, of te droog. Realistisch gezien, heeft Nederland over het algemeen echter helemaal geen overdreven natte of droge perioden. Ook de temperaturen in Nederland vallen enorm mee. Dit weer wordt veroorzaakt door het gematigd zeeklimaat, wat de ligging aan de Noordzee met zich meebrengt. De milde winters en de zachte zomers zijn dan ook typisch voor Nederland.

Hoewel de winters mild en de zomers zacht zijn, kan er niet gezegd worden het weer nu constant is. De wisselvalligheid van het weer is kenmerkend. In de lente en herfst kan heerlijk zacht weer van de ene op de andere dag verruild worden voor onstuimig weer met regen en wind. Ook tussen de verschillende regio’s kan het weer enorm verschillen. Dit wordt mede veroorzaakt door verschil in landschap en de afstand tot grotere wateroppervlakten.

Vakantie weer komende 14 dagen

Verwacht voor morgen: onbewolkt
24°C 0mm
3m/s 51% 0%
25 juni
26°C / 15°C
onbewolkt
26 juni
28°C / 16°C
zeer lichte bewolking
27 juni
29°C / 18°C
lichte regen
28 juni
22°C / 17°C
lichte regen
29 juni
19°C / 15°C
bewolkt
30 juni
20°C / 14°C
lichte regen
1 juli
17°C / 13°C
lichte regen
2 juli
16°C / 11°C
lichte regen
3 juli
20°C / 10°C
bewolkt
4 juli
17°C / 12°C
matige regen
5 juli
20°C / 11°C
lichte regen
6 juli
17°C / 14°C
lichte regen

Wat kan je verwachten van de lokale culinaire keuken?

Bitterballen

Stamppot boerenkool: gekookte aardappelen met boerenkool, jus en rookworst

Hachee: stoofvlees, vis of gevogelte met groenten, geserveerd met aardappelen of rijst

Hete bliksem: aardappelen, met appel of peer en uien, geserveerd met bloedworst

Appeltaart: taart van eenvoudig deeg, met appels en eventueel krenten en rozijnen

Hollandse nieuwe: gepekelde haring op roggebrood, eventueel bestrooid met uisnippers

Nederland is een multicultureel land en dit is duidelijk te merken in de Nederlandse keuken. Chinees, Pasta’s, Pizza en Kebab zijn niet meer weg te denken van de dinertafel. Toch is de typische Nederlandse kost onverminderd populair. Nederland heeft dan ook een aantal specialiteiten uit de verschillende regio’s van het land.

Veel traditionele gerechten in Nederland worden gemaakt met aardappelen, één of meerdere groenten en vlees. Deze zware gerechten, waaronder hutspot, stamppot, hachee en snert, worden al vele generaties gegeten, omdat ze voldoende energie geven voor lange zware werkdagen.

Tussen de traditionele gerechten zijn ook delicatessen te vinden. Door de landbouw, veeteelt en visserij cultuur, zijn deze delicatessen voornamelijk vlees, zuivel of vis gerelateerd. Je kan hierbij denken aan Zeeuws spek, Friese droge worst, Goudse kaas, paling of Hollandse Nieuwe haring. Los daarvan kennen we in de tussendoortjes ook genoeg delicatessen, als stroopwafels, Bossche bollen en appeltaart.

Ook uit het koloniale verleden van Nederland hebben we verschillende gerechten overgehouden, zoals Nasi en Bami. Nederland is ooit groot geworden door de handel in specerijen, koffie en chocolade. Hier door zijn Nederlandse gerechten verrijkt met invloeden uit andere landen van over de gehele wereld. Nederland heeft een multiculturele samenleving, dit is te zien in de Nederlandse keuken.

Veelgestelde vakantie vragen

Wanneer de beste zonvakantie in Nederland?

Het weer in Nederland is vrij lastig te voorspellen. Na een week mooi zomers weer, kan een periode met regen, wind en lage temperaturen volgen. Geen enkel zomer is hetzelfde. Het ene jaar, begint de zomer ook eerder dan de ander. Zo vroeg als maart of april, kan je al heerlijk zomers weer verwachten en zo laat als oktober, kan je nog genieten van heerlijk weer. De maanden met het warmste weer en de minste neerslag zijn juli en augustus. In deze maanden kan het in het binnenland en aan de Duitse grens behoorlijk heet zijn. Aan de kust is het meestal iets koeler. De zee temperatuur is in augustus en september het warmst. Zeeland, de Waddeneilanden, en de kust van Noord- en Zuid-Holland zijn dan ook enorm populair bij toeristen en dagjesmensen.

Is cannabis toegestaan in Nederland?

Drugsbezit wordt vooralsnog gedoogd tot 5 gram cannabis, voor eigen gebruik. De drugs kunnen echter wel in beslag worden genomen.

Is in Nederland overal WiFi beschikbaar?

In praktisch alle restaurants, hotels, stations (zelfs in de trein) en openbare gebouwen zijn tegenwoordig zeer goede openbare WiFi netwerken beschikbaar. Ze zijn echter lang niet altijd even veilig. Voor zakelijk gebruik wordt een persoonlijke netwerk verbinding aangeraden.

Is Nederland een veilig vakantieland?

Nederland valt onder één van de veiligste vakantiebestemmingen in de wereld. Op toeristische trekpleisters kunnen wel zakkenrollers actief zijn. En in grote steden als Amsterdam en Rotterdam kun je in de nacht beter donkere en rustige steegjes mijden.

Hoe is het openbaar vervoer in Nederland?

Maak gebruik van het openbaar vervoer wanneer mogelijk. De Nederlandse wegen zijn druk in de ochtend en middagspits. Tijdens je vakantie wil je niet onnodig in een file terecht komen. Hoewel het OV netwerk in Nederland niet een heel goede naam heeft, zijn de verschillende diensten goed op elkaar ingeregeld.

Is parkeren duur in Nederland?

Parkeren in Nederland kan een dure bezigheid zijn. De tarieven per uur verschillen per stad en provincie. Ook boetes voor fout of onbetaald parkeren kunnen hoog uitvallen. Je kunt er voor kiezen om iets verder weg van je bestemming te parkeren en met trein, bus of metro naar je bestemming te reizen. Hiermee kun je behoorlijk op de parkeerkosten besparen.

Kan ik veilig in de zee zwemmen?

De stranden van Nederland zijn veilig. Echter zelfs de meest geoefende zwemmer kan ook hier in de problemen komen. Stranden met een blauwe vlag zijn als veilig gekenmerkt.